Fargerik pastasalat med pesto, bakt søtpotet og rista pinjekjerner

Hei mandag!

Ny veke, nye oppskrifter, masse matglede og inspirasjon 😀 Og eg starter som alltid med en kjøttfri oppskrift, og dagens vegetaroppskrift er ein nyyydelig, smakfull og fargerik pastasalat. Den er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk. Dette pleier eg som oftast ikkje å poengtere i oppskriftene mine, men kanskje eg skal begynne å gjere det? Eller er det ikkje så viktig for dåkke om oppskrifter også er veganske når dei er vegetariske? Del gjerne ein kommentar i kommentarfeltet!

Uansett, dette var Så godt! Pastasalaten består av pesto-pasta, bakte søtpotetterninger, bønner, fargerike grønnsaker og rista pinjekjerner. Ein perfekt vegetarmiddag (veganmiddag) der eg absolutt ikkje savna noko som helst 🙂 Vi var to som hadde denne salaten til middag, men den passer til 2-4 personer, alt ettersom kor mykje ein ete og om det er noko ekstra tilbehør til.

Under ser du bilde av alle ingrediensane. Dette er og noko eg lurer på om eg skal begynne meir med: bilder av ingrediensane eg bruker i oppskrifter. Kva seier dåkkke til det? Supert eller ikkje så viktig? 🙂

Til denne nydelige pastasalaten brukte eg:
200 g fullkornspasta
1 stor søtpotet
1 kartong kidneybønner
1 pose (50 g) ruccola
1 pk (250 g) cherrytomater
1 gul paprika
1/2 rødløk
1 pære
1 liten pose (30 g) pinjekjerner
3 toppa ss grønn pesto ↓
1-2 ss rapsolje og evt. litt valgfritt krydder

TIPS! Når eg ikkje lager pesto sjølv, så kjøper eg alltid Coop sin «Smak forskjellen» pesto. Det er den beste kjøpe-pestoen etter min smak. Den er også uten parmesan og dermed både melkefri og vegansk 🙂 Vil du at pastasalaten skal vere heilt vegansk, så ha i bakhode at pestoen du bruker også må vere det.

Slik gjer du:
1. Start med søtpoteta. Skrell og del opp i terninger, fordel på en langpanne og ha over bittelitt rapsolje og valgfritt krydder. Eg brukte litt chiliflak. Steik på 200 grader varmluft i ca. 20 minutt, til dei er møre og gylne. I mellomtida lager du til resten.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn og la det tørke godt.

3. Bland pestoen inn i pastaen, etterfulgt av grønnsakene i passelige biter. Bland så inn skylte og avrente kidneybønner + dei bakte søtpotetterningane.

4. Til slutt rister du pinjekjernene. Ha over i ei tørr steikepanne, bruk litt over medium varme og vend rundt til dei er gylne.

Server så pastasalaten med rista pinjekjerner som topping, og nyyyt♥

Superenkel å lage, og like god som ein luksus lunsj som til middag 🙂 Det tar ikkje meir enn 30 minutt å slenge denne sammen, men vil du preppe på forhånd, så kan du lage søtpotetterningane og oppbevare i ein boks i kjøleskapet + koke pastaen og sette i kjøleskapet, så tar det ikkje meir enn 5-10 minutt å slenge sammen heile oppskrifta!

PS! Hugs at du ikkje må følge oppskrifta slavisk. Liker du bedre potet enn søtpotet? Kanskje du har valnøtter i kjøkkenskapet og ikkje pinjekjerner? Kanskje kikerter og ikkje bønner? Nokon andre grønnsaker du har lyst å bruke? Miks og triks ut frra kva DU liker og har tilgjengelig 🙂 

Eit godt og viktig tips når man lager veganske måltider, er å kombinere ulike veganske «proteinkilder» for at måltidet skal inneholde fullverdig protein. Denne salaten inneholder alt du trenger av både protein, karbohydrat og fett, i tillegg til fiber og massevis av vitaminer & mineraler. Sunt, næringsrikt og skikkelig godt♥ Håper du har lyst til å prøve 😀

Og heilt på tampen: svar gjerne på spørsmåla i innlegget;
– Skal eg begynne å skrive når vegetaroppskrifter også er veganske?
– Skal eg begynne å ha bilde av ingrediensane som blir brukt i oppskrifta eg deler? Dette blir ikkje kvar gang, men oftare i tilfelle!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

  1. Veldig kjekt med bilde av ingrediensene

  2. Tone Eline

    For meg er det ikke viktig å vite om det er vegansk eller ikke, er sånn sett «lett» å tenke seg til det selv også…

    Ang bilder av ingrediensene så er ikke det heller så viktig for meg, kanskje hvis det er noen matvarer som ikke er så «vanlige» liksom..

    Bortsett fra det, denne salaten ser skikkelig digg ut, så den skal jeg føre på middager for uka

    1. Ja, det er lett å tenke seg til for dei som har interessen eller kompetansen, men veldig mange skjønner ikkje heilt korleis ein finner ut om det er vegansk eller vegetariskt 🙂 Men, noterer meg tilbakemeldinga di! Salaten var skikkelig god, håper den smaker hos deg også 😀

  3. Birgitte

    Supert med bilde av ingrediensene

  4. Jeg liker at du presiserer om det er vegansk, litt lettere å søke og finne frem til oppskrifter også Og ja til bilder av matvarene, det var lurt!

    1. Takk for tilbakemelding, Hilde 😀

  5. Svarer ja på begge spørsmålene

  6. Supert med bilde av ingrediensene.
    Takk for en flott blogg.

    1. Takk som følger, Kari 😀

  7. Supert med bilde av ingrediensene!

  8. Denne smakte helt nydelig og blir garantert en gjenganger her i huset! Det ble noen justeringer med kikerter i stedet for bønner og rød i stedet for gul paprika, i tillegg til at jeg toppet med fetaost, men tusen takk for en enkel og super oppskrift. Kjæresten som hevdet at pastasalat ikke var middag ble i hvert fall overbevist 😉 Og kjekt med bilde av ingrediensene

    1. Fantastisk 😀 Absolutt mange måter å justere og variere denne på! Kjekt oppskrifta falt i smak hos kjæresten din også!! 🙂

  9. Viktoria

    Fint med bilder av ingrediensene, gir et overordnet blikk av hva man skal bruke! Hvor mange personer er denne pastasalaten beregnet for, hvis man skal ha det til middag? Så nydelig ut

    1. Så bra 😀
      Vi var to som åt denne til middag, men det kjem jo litt an på om man har ekstra tilbehør og sånt 🙂 For oss to var denne oppskrifta midt i blinken iallefall 😀

  10. Fint med bilde av ingrediensene. Synes og det er lurt og presisere veganske oppskrifter da det er lett å finne tilbake samt at det er fint for de som er nysgjerrige el i startgropen med endring av kost

    1. Det er sant 🙂

  11. Lisbeth Haugen

    Tommel opp for at du skriver at det er vegansk! Likte også bilder av ingrediensene

    1. Takk for tilbakemelding, Lisbeth 😀

  12. Hei
    Jeg vil veldig gjerne at du fortsetter å ta bilder av ingrediensene du bruker
    Liker veldig godt oppskriftene og maten du lager

    Mvh Unn Kristin

    1. Takk for tilbakemelding, Unn Kristin 😀 Og kjekt du liker oppskriftene mine!

  13. Supert med bilder av ingredienser , ikke viktig om det er vegansk eller ikke for min del . Også flott med alternativer da en ofte ikke har alt liggende eller er like glad i alle ingredienser. Så kjempe god ut

    1. Den var virkelig god! Og når det kjem til alternativ så gjelder det alle oppskrifter. Må aldri følge noko slavisk 😀

  14. Kristin Lund Eines

    Fint med bilder av ingrediensene. Jeg synes også det er greit å vite hvor mange personer oppskriftene er beregna på. Gleder meg til å lage denne!

    1. Det pleier eg så og sei alltid å skrive, men her har det visst blitt gløymt… 🙂

  15. Toril Storholt

    Ja, skriv gjerne når måltidene er veganske. Det er mange som gjerne vil ha de. Da slipper de å lete gjennom flere oppskrifter for å finne noe de kan bruke.

  16. Hanne Nilsen

    Supert med bilder av ingredienser ! Hvor mange porsoner er oppskriftene til ?

    1. 2-3-4, alt ettersom. Vi var to, men er storspiste 🙂 Og sambuaren min hadde rundstykke på sida i tillegg.