Linda Stuhaug

Annonse

7. september 2020

Fargerik pastasalat med pesto, bakt søtpotet og rista pinjekjerner

Fargerik pastasalat med pesto, bakt søtpotet og rista pinjekjerner
Hei mandag!
Ny veke, nye oppskrifter, masse matglede og inspirasjon 😀 Og eg starter som alltid med en kjøttfri oppskrift, og dagens vegetaroppskrift er ein nyyydelig, smakfull og fargerik pastasalat. Den er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk. Dette pleier eg som oftast ikkje å poengtere i oppskriftene mine, men kanskje eg skal begynne å gjere det? Eller er det ikkje så viktig for dåkke om oppskrifter også er veganske når dei er vegetariske? Del gjerne ein kommentar i kommentarfeltet!
Uansett, dette var Så godt! Pastasalaten består av pesto-pasta, bakte søtpotetterninger, bønner, fargerike grønnsaker og rista pinjekjerner. Ein perfekt vegetarmiddag (veganmiddag) der eg absolutt ikkje savna noko som helst 🙂 Vi var to som hadde denne salaten til middag, men den passer til 2-4 personer, alt ettersom kor mykje ein ete og om det er noko ekstra tilbehør til.
Under ser du bilde av alle ingrediensane. Dette er og noko eg lurer på om eg skal begynne meir med: bilder av ingrediensane eg bruker i oppskrifter. Kva seier dåkkke til det? Supert eller ikkje så viktig? 🙂
Til denne nydelige pastasalaten brukte eg: 200 g fullkornspasta 1 stor søtpotet 1 kartong kidneybønner 1 pose (50 g) ruccola 1 pk (250 g) cherrytomater 1 gul paprika 1/2 rødløk 1 pære 1 liten pose (30 g) pinjekjerner 3 toppa ss grønn pesto ↓ 1-2 ss rapsolje og evt. litt valgfritt krydder
TIPS! Når eg ikkje lager pesto sjølv, så kjøper eg alltid Coop sin «Smak forskjellen» pesto. Det er den beste kjøpe-pestoen etter min smak. Den er også uten parmesan og dermed både melkefri og vegansk 🙂 Vil du at pastasalaten skal vere heilt vegansk, så ha i bakhode at pestoen du bruker også må vere det.
Slik gjer du: 1. Start med søtpoteta. Skrell og del opp i terninger, fordel på en langpanne og ha over bittelitt rapsolje og valgfritt krydder. Eg brukte litt chiliflak. Steik på 200 grader varmluft i ca. 20 minutt, til dei er møre og gylne. I mellomtida lager du til resten.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn og la det tørke godt.
3. Bland pestoen inn i pastaen, etterfulgt av grønnsakene i passelige biter. Bland så inn skylte og avrente kidneybønner + dei bakte søtpotetterningane.
4. Til slutt rister du pinjekjernene. Ha over i ei tørr steikepanne, bruk litt over medium varme og vend rundt til dei er gylne.
Server så pastasalaten med rista pinjekjerner som topping, og nyyyt♥
Superenkel å lage, og like god som ein luksus lunsj som til middag 🙂 Det tar ikkje meir enn 30 minutt å slenge denne sammen, men vil du preppe på forhånd, så kan du lage søtpotetterningane og oppbevare i ein boks i kjøleskapet + koke pastaen og sette i kjøleskapet, så tar det ikkje meir enn 5-10 minutt å slenge sammen heile oppskrifta!
PS! Hugs at du ikkje må følge oppskrifta slavisk. Liker du bedre potet enn søtpotet? Kanskje du har valnøtter i kjøkkenskapet og ikkje pinjekjerner? Kanskje kikerter og ikkje bønner? Nokon andre grønnsaker du har lyst å bruke? Miks og triks ut frra kva DU liker og har tilgjengelig 🙂
Eit godt og viktig tips når man lager veganske måltider, er å kombinere ulike veganske «proteinkilder» for at måltidet skal inneholde fullverdig protein. Denne salaten inneholder alt du trenger av både protein, karbohydrat og fett, i tillegg til fiber og massevis av vitaminer & mineraler. Sunt, næringsrikt og skikkelig godt♥ Håper du har lyst til å prøve 😀
Og heilt på tampen: svar gjerne på spørsmåla i innlegget; – Skal eg begynne å skrive når vegetaroppskrifter også er veganske? – Skal eg begynne å ha bilde av ingrediensane som blir brukt i oppskrifta eg deler? Dette blir ikkje kvar gang, men oftare i tilfelle!

Hei mandag!

Ny veke, nye oppskrifter, masse matglede og inspirasjon 😀 Og eg starter som alltid med en kjøttfri oppskrift, og dagens vegetaroppskrift er ein nyyydelig, smakfull og fargerik pastasalat. Den er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk. Dette pleier eg som oftast ikkje å poengtere i oppskriftene mine, men kanskje eg skal begynne å gjere det? Eller er det ikkje så viktig for dåkke om oppskrifter også er veganske når dei er vegetariske? Del gjerne ein kommentar i kommentarfeltet!

Uansett, dette var Så godt! Pastasalaten består av pesto-pasta, bakte søtpotetterninger, bønner, fargerike grønnsaker og rista pinjekjerner. Ein perfekt vegetarmiddag (veganmiddag) der eg absolutt ikkje savna noko som helst 🙂 Vi var to som hadde denne salaten til middag, men den passer til 2-4 personer, alt ettersom kor mykje ein ete og om det er noko ekstra tilbehør til.

Under ser du bilde av alle ingrediensane. Dette er og noko eg lurer på om eg skal begynne meir med: bilder av ingrediensane eg bruker i oppskrifter. Kva seier dåkkke til det? Supert eller ikkje så viktig? 🙂

Til denne nydelige pastasalaten brukte eg:
200 g fullkornspasta
1 stor søtpotet
1 kartong kidneybønner
1 pose (50 g) ruccola
1 pk (250 g) cherrytomater
1 gul paprika
1/2 rødløk
1 pære
1 liten pose (30 g) pinjekjerner
3 toppa ss grønn pesto ↓
1-2 ss rapsolje og evt. litt valgfritt krydder

TIPS! Når eg ikkje lager pesto sjølv, så kjøper eg alltid Coop sin «Smak forskjellen» pesto. Det er den beste kjøpe-pestoen etter min smak. Den er også uten parmesan og dermed både melkefri og vegansk 🙂 Vil du at pastasalaten skal vere heilt vegansk, så ha i bakhode at pestoen du bruker også må vere det.

Slik gjer du:
1. Start med søtpoteta. Skrell og del opp i terninger, fordel på en langpanne og ha over bittelitt rapsolje og valgfritt krydder. Eg brukte litt chiliflak. Steik på 200 grader varmluft i ca. 20 minutt, til dei er møre og gylne. I mellomtida lager du til resten.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn og la det tørke godt.

3. Bland pestoen inn i pastaen, etterfulgt av grønnsakene i passelige biter. Bland så inn skylte og avrente kidneybønner + dei bakte søtpotetterningane.

4. Til slutt rister du pinjekjernene. Ha over i ei tørr steikepanne, bruk litt over medium varme og vend rundt til dei er gylne.

Server så pastasalaten med rista pinjekjerner som topping, og nyyyt♥

Superenkel å lage, og like god som ein luksus lunsj som til middag 🙂 Det tar ikkje meir enn 30 minutt å slenge denne sammen, men vil du preppe på forhånd, så kan du lage søtpotetterningane og oppbevare i ein boks i kjøleskapet + koke pastaen og sette i kjøleskapet, så tar det ikkje meir enn 5-10 minutt å slenge sammen heile oppskrifta!

PS! Hugs at du ikkje må følge oppskrifta slavisk. Liker du bedre potet enn søtpotet? Kanskje du har valnøtter i kjøkkenskapet og ikkje pinjekjerner? Kanskje kikerter og ikkje bønner? Nokon andre grønnsaker du har lyst å bruke? Miks og triks ut frra kva DU liker og har tilgjengelig 🙂

Eit godt og viktig tips når man lager veganske måltider, er å kombinere ulike veganske «proteinkilder» for at måltidet skal inneholde fullverdig protein. Denne salaten inneholder alt du trenger av både protein, karbohydrat og fett, i tillegg til fiber og massevis av vitaminer & mineraler. Sunt, næringsrikt og skikkelig godt♥ Håper du har lyst til å prøve 😀

Og heilt på tampen: svar gjerne på spørsmåla i innlegget;
– Skal eg begynne å skrive når vegetaroppskrifter også er veganske?
– Skal eg begynne å ha bilde av ingrediensane som blir brukt i oppskrifta eg deler? Dette blir ikkje kvar gang, men oftare i tilfelle!

Annonse

62 Kommentarer

R

Ramona Hofsøy

5. oktober 2020

Bilde av ingredienser er fint. I fjor var jeg på matkurs i Berlin. Da var første oppgave å lage stilleben av alt- litt sånn kunstnerisk kreasjon. Ikke alltid man har tid til det selvfølgelig, men en artig inspirasjon i blant! For min del ikke viktig med tanke på vegansk, men veldig glad når det tipses om hvordan oppskrifter kan gjøres vegetarisk:) Bruker dine bøker/ blogg ca halvparten av dagene (minst)! Særlig den siste boka

Linda Stuhaug

6. oktober 2020

Takk for tilbakemelding, Ramona! Stilleben har eg aldri høyrt om eller skjønner kva er, hehe, men det får eg google. Kjekt å lese at du liker bøkene mine også <3

R

Ramona Hofsøy

7. oktober 2020

Det er rett og slett et kunstverk av gjenstander i ro. Vanligvis i form av maleri- men det er en morsom ide å lage «utstilling» for seg selv med matvarene. Særlig når det er masse fargerike grønnsaker

Linda Stuhaug

7. oktober 2020

Ahaaa! 😀

H

Hanne Nilsen

13. september 2020

Supert med bilder av ingredienser ! Hvor mange porsoner er oppskriftene til ?

Linda Stuhaug

14. september 2020

2-3-4, alt ettersom. Vi var to, men er storspiste 🙂 Og sambuaren min hadde rundstykke på sida i tillegg.

T

Toril Storholt

13. september 2020

Ja, skriv gjerne når måltidene er veganske. Det er mange som gjerne vil ha de. Da slipper de å lete gjennom flere oppskrifter for å finne noe de kan bruke.

Linda Stuhaug

13. september 2020

Notert 🙂

K

Kristin Lund Eines

13. september 2020

Fint med bilder av ingrediensene. Jeg synes også det er greit å vite hvor mange personer oppskriftene er beregna på. Gleder meg til å lage denne!

Linda Stuhaug

13. september 2020

Det pleier eg så og sei alltid å skrive, men her har det visst blitt gløymt… 🙂

T

Therese

13. september 2020

Supert med bilder av ingredienser , ikke viktig om det er vegansk eller ikke for min del . Også flott med alternativer da en ofte ikke har alt liggende eller er like glad i alle ingredienser. Så kjempe god ut

Linda Stuhaug

13. september 2020

Den var virkelig god! Og når det kjem til alternativ så gjelder det alle oppskrifter. Må aldri følge noko slavisk 😀

U

Unn Kristin Skree

13. september 2020

Hei Jeg vil veldig gjerne at du fortsetter å ta bilder av ingrediensene du bruker Liker veldig godt oppskriftene og maten du lager Mvh Unn Kristin

Linda Stuhaug

13. september 2020

Takk for tilbakemelding, Unn Kristin 😀 Og kjekt du liker oppskriftene mine!

L

Lisbeth Haugen

13. september 2020

Tommel opp for at du skriver at det er vegansk! Likte også bilder av ingrediensene

Linda Stuhaug

13. september 2020

Takk for tilbakemelding, Lisbeth 😀

B

Brumm

12. september 2020

Fint med bilde av ingrediensene. Synes og det er lurt og presisere veganske oppskrifter da det er lett å finne tilbake samt at det er fint for de som er nysgjerrige el i startgropen med endring av kost

Linda Stuhaug

12. september 2020

Det er sant 🙂

V

Viktoria

11. september 2020

Fint med bilder av ingrediensene, gir et overordnet blikk av hva man skal bruke! Hvor mange personer er denne pastasalaten beregnet for, hvis man skal ha det til middag? Så nydelig ut

Linda Stuhaug

11. september 2020

Så bra 😀 Vi var to som åt denne til middag, men det kjem jo litt an på om man har ekstra tilbehør og sånt 🙂 For oss to var denne oppskrifta midt i blinken iallefall 😀

L

Lone

10. september 2020

Denne smakte helt nydelig og blir garantert en gjenganger her i huset! Det ble noen justeringer med kikerter i stedet for bønner og rød i stedet for gul paprika, i tillegg til at jeg toppet med fetaost, men tusen takk for en enkel og super oppskrift. Kjæresten som hevdet at pastasalat ikke var middag ble i hvert fall overbevist 😉 Og kjekt med bilde av ingrediensene

Linda Stuhaug

11. september 2020

Fantastisk 😀 Absolutt mange måter å justere og variere denne på! Kjekt oppskrifta falt i smak hos kjæresten din også!! 🙂

M

Merete

9. september 2020

Supert med bilde av ingrediensene!

Linda Stuhaug

10. september 2020

Så bra 😀

K

Kari

8. september 2020

Supert med bilde av ingrediensene. Takk for en flott blogg.

Linda Stuhaug

9. september 2020

Takk som følger, Kari 😀

L

Linda

8. september 2020

Svarer ja på begge spørsmålene

Linda Stuhaug

8. september 2020

Notert 🙂

H

Hilde

7. september 2020

Jeg liker at du presiserer om det er vegansk, litt lettere å søke og finne frem til oppskrifter også Og ja til bilder av matvarene, det var lurt!

Linda Stuhaug

8. september 2020

Takk for tilbakemelding, Hilde 😀

B

Birgitte

7. september 2020

Supert med bilde av ingrediensene

Linda Stuhaug

8. september 2020

Notert 🙂

T

Tone Eline

7. september 2020

For meg er det ikke viktig å vite om det er vegansk eller ikke, er sånn sett «lett» å tenke seg til det selv også… Ang bilder av ingrediensene så er ikke det heller så viktig for meg, kanskje hvis det er noen matvarer som ikke er så «vanlige» liksom.. Bortsett fra det, denne salaten ser skikkelig digg ut, så den skal jeg føre på middager for uka

Linda Stuhaug

8. september 2020

Ja, det er lett å tenke seg til for dei som har interessen eller kompetansen, men veldig mange skjønner ikkje heilt korleis ein finner ut om det er vegansk eller vegetariskt 🙂 Men, noterer meg tilbakemeldinga di! Salaten var skikkelig god, håper den smaker hos deg også 😀

l

linda

7. september 2020

Veldig kjekt med bilde av ingrediensene

Linda Stuhaug

8. september 2020

Notert 🙂

G

Gro-Kristin

24. august 2022

Hei, og takk for super inspirasjon👌🏻🤩 Veldig kjekt med bilde av ingrediensene, ja👍🏻👍🏻

Linda Stuhaug

25. august 2022

😍👏🏻

N

Nina

25. april 2021

Veldig fint å skrive når oppskriftene er veganske. Tåler ikke melkeprotein, så det hjelper ikke bare å spise vegetarisk. Liker også bilde av ingrediensene

Linda Stuhaug

26. april 2021

Notert 😀

A

Ann-Merete Haraldsen Lund

20. april 2021

Super digg middag! Holder fint til 4 personer! Krydret søtpoteten med støtt koriander, Chili flak, salt og pepper. Lagde egen pestoTakk for nydelig sommerrett❤️

Linda Stuhaug

21. april 2021

Kjekt å lese at salaten falt i smak 😀 <3

A

Anne

19. april 2021

Me opna salatsommaren 2021 i Sogndal i dag, med salaten din. Salaten var svært god og kjem nok til å bli laga igjen.

Linda Stuhaug

20. april 2021

Så hyggelig å lese, Anne 😀

T

Teresia

19. april 2021

Du har så fine oppskrifter! Ta gjerne bildet av ingrediensene med : )

Linda Stuhaug

20. april 2021

🙂

T

Tina

18. april 2021

Ja takk begge deler

Linda Stuhaug

19. april 2021

🙂

R

Rakel skogen

18. april 2021

Hei! Digger at du kommer med flere veganske oppskrifter! Jeg lurer bare på om du er helt sikker på om pestoen er vegansk? Nesten all pesto fra matbutikken inneholder ost, så hvis den er vegansk hadde det vært veldig hjelpsomt om jeg kunne fått vite akkurat hvilken du har brukt!

Linda Stuhaug

18. april 2021

Hei Ja, det er eg heilt sikker på 🙂 Kva type det er står i innlegget og er avbilda: Coop sin «Smak forskjellen» 🙂

A

Anne

18. april 2021

Jeg blir kjempeglad for markeringer om det er vegansk eller vegetariansk da vi prøver å spise mest mulig plantebasert hos oss. Så da er det kjappere å se hvilke av oppskriftene dine vi kan benytte oss av gleder meg til å prøve pastasalaten!

Linda Stuhaug

18. april 2021

Det er kjekt å lese Anne 😀

H

Helene

18. april 2021

Denne skal jeg absolutt lage Til spørsmålene dine. Ja takk til merking vegansk eller vegetarisk og ja takk til bilder av ingredienser.

Linda Stuhaug

18. april 2021

Notert Helene 😀

S

Sara Havstein

25. august 2023

Veldig fint med bilder og fint å vite når oppskriftene er vegansk :) Deilig pastasalat

Linda Stuhaug

27. august 2023

Så kjekt å lese, Sara😃

B

Beate

5. januar 2021

Ja takk, begge deler Pga matallergier i heimen ( egg/melk) er det veldig fint å merke det som er vegansk. Og takk for tips om melkefri pesto.

Linda Stuhaug

6. januar 2021

Notert Beate 😀

S

Siv Helen

24. januar 2023

Topp med bilde av ingrediensene! Kjekke oppskrifter du deler :)

Linda Stuhaug

25. januar 2023

Så hyggelig😊

M

Martha

10. mai 2022

Lagde denne til middag igår, og den var fantastisk god! 😍 Toppa den med en blokk med fetaost og det var skikkelig digg digg "prikken over i-en" 😋

Linda Stuhaug

11. mai 2022

Fantastisk! Kjekt den smakte🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg