Linda Stuhaug

Annonse

8. september 2020

Heimelaga, sukkerfri musli med smak av kanel & karamell

Heimelaga, sukkerfri musli med smak av kanel & karamell
Heimelaga musli er virkelig enkelt å lage. Det er og veldig godt, mykje billigare totalt sett enn å kjøpe, gjerne sunnare og ikkje minst: du kan styre ingrediensane akkurat som du vil!
Idag deler eg en sukkerfri variant med smak av kanel & karamell, og den er berre nydelig som topping på yoghurt sammen med litt frukt eller bær. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – så har du musli lenge! Den står seg nemlig i månedsvis i ei krukke i kjøkkenskapet, og det er ikkje noko meir jobb å lage en porsjon som det er å lage to 🙂
Du trenger, 1 stor krukke 200 g havregryn 50 g hakka valnøtter 50 g solsikkekjerner 50 g sukrinsirup gold eller anna flytande søtning 30 g ekte smør 1 ss sukrin gold eller anna søtning 2 ts kanel 1⁄2 ts flaksalt
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 130 grader over­ og undervarme. Bland saman dei tørre ingrediensane. Smelt smør og Fibersirup og vend godt inn i blandinga.
2. Fordel muslien over eit steikebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 25–30 minutt, eller til muslien har fått ein god og gyllen farge. Rør undervegs for eit jamt resultat.
3. Avkjøl og oppbevar i ei glaskrukke. Muslien kan oppbevarast i fleire månader. Server gjerne med yoghurt, frukt og bær.
Tips! → Miks og triks med nøtter/frø/kjerner som du liker. Det var berre tilfeldig at eg brukte valnøtter og solsikkekjerner når eg lagde muslien, bruk akkurat det du ønsker for å få muslien som du vil 🙂 Du må heller ikkje bruke nøtter/frø/kjerner, du kan berre bruke meir havregryn også!
→ Må du ha glutenfri musli bruker du naturligvis glutenfri havregryn. For melkefri musli kan du bytte ut smør med melkefri margarin eller kokosolje.
Utrulig enkelt, og utrulig godt 😀
Egenreklame / Og visst noken av dåkke kjenner igjen oppskrifta/bildene, så er den henta ut fra mi første kokebok «Opptur med sunn mat«♥
Den kan du få kjøpt HER om du ønsker det!Boka inneholder 80 oppskrifter fordelt på 4 ulike kapitler: Frukost / lunsj og matpakker / middager / sukkerfri søtsaker, i tillegg til mange råd, tips og triks 🙂
Ha en fin dag alle sammen!

Heimelaga musli er virkelig enkelt å lage. Det er og veldig godt, mykje billigare totalt sett enn å kjøpe, gjerne sunnare og ikkje minst: du kan styre ingrediensane akkurat som du vil!

Idag deler eg en sukkerfri variant med smak av kanel & karamell, og den er berre nydelig som topping på yoghurt sammen med litt frukt eller bær. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – så har du musli lenge! Den står seg nemlig i månedsvis i ei krukke i kjøkkenskapet, og det er ikkje noko meir jobb å lage en porsjon som det er å lage to 🙂

Du trenger, 1 stor krukke
200 g havregryn
50 g hakka valnøtter
50 g solsikkekjerner
50 g sukrinsirup gold eller anna flytande søtning
30 g ekte smør
1 ss sukrin gold eller anna søtning
2 ts kanel
1⁄2 ts flaksalt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 130 grader over­ og undervarme. Bland saman dei tørre ingrediensane. Smelt smør og Fibersirup og vend godt inn i blandinga.

2. Fordel muslien over eit steikebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 25–30 minutt, eller til muslien har fått ein god og gyllen farge. Rør undervegs for eit jamt resultat.

3. Avkjøl og oppbevar i ei glaskrukke. Muslien kan oppbevarast i fleire månader. Server gjerne med yoghurt, frukt og bær.

Tips!
→ Miks og triks med nøtter/frø/kjerner som du liker. Det var berre tilfeldig at eg brukte valnøtter og solsikkekjerner når eg lagde muslien, bruk akkurat det du ønsker for å få muslien som du vil 🙂 Du må heller ikkje bruke nøtter/frø/kjerner, du kan berre bruke meir havregryn også!

→ Må du ha glutenfri musli bruker du naturligvis glutenfri havregryn. For melkefri musli kan du bytte ut smør med melkefri margarin eller kokosolje.

Utrulig enkelt, og utrulig godt 😀

Egenreklame / Og visst noken av dåkke kjenner igjen oppskrifta/bildene, så er den henta ut fra mi første kokebok « Opptur med sunn mat«♥


Den kan du få kjøpt HER om du ønsker det!Boka inneholder 80 oppskrifter fordelt på 4 ulike kapitler: Frukost / lunsj og matpakker / middager / sukkerfri søtsaker, i tillegg til mange råd, tips og triks 🙂

Ha en fin dag alle sammen!

Annonse

10 Kommentarer

S

Sølvi Sæther

10. september 2020

Den beste muslien. Eg har boka så eg har laga den mange gongar. Alltid dobbel porsjon, men varer dessverre ikkje så lenge her i huset då sonen min også elsker denne…

Linda Stuhaug

11. september 2020

Så hyggelig å lese, Sølvi! Musli varer ikkje så lenge her heller, men heldigvis er det raskt og enkelt å slenge sammen 🙂

O

Olene Strande

9. september 2020

Hei Linda Super blogg og mange gode oppskrifter. Tenkt på å samle noen av dine oppskrifter i en app?

Linda Stuhaug

9. september 2020

Hei! Nei, det har eg ikkje 🙂 Eg hadde dette i 2016, og det har eg fått langt opp i halsen, hehe….

O

Oda

8. september 2020

NAM!! Denne var dødsgod

Linda Stuhaug

9. september 2020

Ikkje sant!! Så kjekt du likte den 😀

E

Elin

4. mars 2022

Har du den ss med søtning, kanel og flaksalt over når den er ferdig?

Linda Stuhaug

4. mars 2022

Nei, det er tørre ingredienser og er med i steg 1 :)

A

Anne Marit

6. mars 2022

Kan en bruke honning istedenfor sukrin? Må reise for å kjøpe så det hadde vært greit så lenge til jeg får kjøpt.

Linda Stuhaug

7. mars 2022

Jaja, "anna søtning" = du kan bruke kva som helst 😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg