Nydelig, enkelt bananbrød

God tirsdag!

I forrige veke fekk eg så utrulig lyst på bananbrød. Då lagde eg bananbrød til kveldsmat, og underveis delte eg bilder på instastory under @lindastuhaug. Når følgarane mine begynte å spørre etter oppskrift og eg skulle inn på bloggen for å finne den, så ser eg at den ikkje ligger her inne…. Eg vart faktisk ganske overraska sjølv, for dette bananbrødet er det eg lager oftast sjølv! Ikkje minst så er det det mest «naturelle» bananbrødet uten massevis av smakstilsetning. For i arkivet har eg jo bananbrød med både sjokoladebiter, kakaopulver, blåbær, peanøttsmør og mykje, mykje anna godt, ikkje dette basic bananbrødet som egentlig var grunnlaget for alle dei vidarekomponerte oppskriftene… 🙂

Bananbrødet inneholder modne bananer som gir god en sødme og saftighet. Jo modnare bananer, jo bedre bananbrød. Visst du ikkje har så veldig modne bananer eller ønsker eit litt søtare bananbrød, tilsett nokre spiseskeier med valgfri søtning 🙂 Bananbrødet blir ikkje supersøtt, og det er heller ikkje meininga.

Ellers er bananbrødet uten tilsatt sukker, melk og gluten (bruk glutenfritt havremjøl). Det er 100% grovt og ganske så næringsrikt, så dette kan du nyte til både frukost, lunsj, kveldskos, til kaffikoppen eller på tur♥

Til 1 bananbrød:
♦ 3 store eller 4 små modne bananer
♦ 3 store eller 4 små egg
♦ 200 g havremjøl (du må gjerne lage havremjøl sjølv ved å finblende havregryn)
♦ 2 ts bakepulver
♦ 2 ts kanel
♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Slik gjer du:
Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser, rør inn resten av ingrediensane. Hell røra over i ein brødform (1,5 liter) med bakepapir. Del gjerne en ekstra banan på tvers og ha over bananbrødet på toppen, men det er absolutt ikkje nødvendig 🙂

Steik på 180 grader, over-undervarme i 40-50 minutt, til det akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis!

Avkjøl bananbrødet litt eller heilt før du skjærer i det♥ Det smaker heilt nyyydelig som nystekt når det fortsatt er litt varme i det, men er og veldig godt når det er kaldt.

Når bananbrødet ikkje er tilsatt noko ekstra smakstilsetning (utenom kanel då) så passer det virkelig til alt av pålegg og kombinasjoner! Det er derfor eg oftast lager dette, sjølv om det er veldig godt med f.eks sjokoladebiter i også.

Nyt bananbrødet med eller uten pålegg! Mitt favorittpålegg er brunost & syltetøy, sjokoladepålegg eller mandelsmør med bananskiver:

Bananbrødet holder seg fint i nokre dager, men kan og gjerne frysast! 

Velbekomme og nyt ei skive eller fem! Bananbrød er virkelig noko av det beste eg veit, og eg ete meg alltid litt for mett når eg først har laga det…. 🙂

PS! Mitt neste bananbrød-prosjekt blir uten egg. Eg har fått så enormt mange spørsmål om bananbrød uten egg, så det er no skrevet ned, og eg håper at eg får det til! Har du eit tips: del gjerne♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Hei, Linda 🙂 Ifh bruk av pålegg : vil det være smart å sløyfe kanel og vanilje slik at det blir mest mulig nøytralt? Ha en nydelig uke 🙂

  1. Det kan du gjere, men eg synes kanel og vanilje er kjempegodt i og løfter smaken fleire hakk 🙂 Det passer likevell med alt av søtt pålegg synes eg!

   Ha ei fin veke du også <3

 2. Ble aldri gjennomstekt. Hva gjør jeg feil. Stekte tilslutt 1t og 2 min før jeg ga opp

  1. Føltes det fortsatt ikkje gjennomstekt når det var avkjølt? Det skal vere litt fuktig (saftig). Men gjennomstekt skal det bli 😉

   1. Dette sliter jeg med også… Jeg bruker silikonform, kan det ha en sammenheng?

   2. Det er mulig. Eg har aldri laga dette i silikonform før!