Linda Stuhaug

Annonse

15. september 2020

Nydelig, enkelt bananbrød

Nydelig, enkelt bananbrød
God tirsdag!
I forrige veke fekk eg så utrulig lyst på bananbrød. Då lagde eg bananbrød til kveldsmat, og underveis delte eg bilder på instastory under @lindastuhaug. Når følgarane mine begynte å spørre etter oppskrift og eg skulle inn på bloggen for å finne den, så ser eg at den ikkje ligger her inne…. Eg vart faktisk ganske overraska sjølv, for dette bananbrødet er det eg lager oftast sjølv! Ikkje minst så er det det mest «naturelle» bananbrødet uten massevis av smakstilsetning. For i arkivet har eg jo bananbrød med både sjokoladebiter, kakaopulver, blåbær, peanøttsmør og mykje, mykje anna godt, ikkje dette basic bananbrødet som egentlig var grunnlaget for alle dei vidarekomponerte oppskriftene… 🙂
Bananbrødet inneholder modne bananer som gir god en sødme og saftighet. Jo modnare bananer, jo bedre bananbrød. Visst du ikkje har så veldig modne bananer eller ønsker eit litt søtare bananbrød, tilsett nokre spiseskeier med valgfri søtning 🙂 Bananbrødet blir ikkje supersøtt, og det er heller ikkje meininga.
Ellers er bananbrødet uten tilsatt sukker, melk og gluten (bruk glutenfritt havremjøl). Det er 100% grovt og ganske så næringsrikt, så dette kan du nyte til både frukost, lunsj, kveldskos, til kaffikoppen eller på tur♥
Til 1 bananbrød: ♦ 3 store eller 4 små modne bananer ♦ 3 store eller 4 små egg ♦ 200 g havremjøl (du må gjerne lage havremjøl sjølv ved å finblende havregryn) ♦ 2 ts bakepulver ♦ 2 ts kanel ♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
Slik gjer du: Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser, rør inn resten av ingrediensane. Hell røra over i ein brødform (1,5 liter) med bakepapir. Del gjerne en ekstra banan på tvers og ha over bananbrødet på toppen, men det er absolutt ikkje nødvendig 🙂
Steik på 180 grader, over-undervarme i 40-50 minutt, til det akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis!
Avkjøl bananbrødet litt eller heilt før du skjærer i det♥ Det smaker heilt nyyydelig som nystekt når det fortsatt er litt varme i det, men er og veldig godt når det er kaldt.
Når bananbrødet ikkje er tilsatt noko ekstra smakstilsetning (utenom kanel då) så passer det virkelig til alt av pålegg og kombinasjoner! Det er derfor eg oftast lager dette, sjølv om det er veldig godt med f.eks sjokoladebiter i også.
Nyt bananbrødet med eller uten pålegg! Mitt favorittpålegg er brunost & syltetøy, sjokoladepålegg eller mandelsmør med bananskiver:
Bananbrødet holder seg fint i nokre dager, men kan og gjerne frysast!
Velbekomme og nyt ei skive eller fem! Bananbrød er virkelig noko av det beste eg veit, og eg ete meg alltid litt for mett når eg først har laga det…. 🙂
PS! Mitt neste bananbrød-prosjekt blir uten egg. Eg har fått så enormt mange spørsmål om bananbrød uten egg, så det er no skrevet ned, og eg håper at eg får det til! Har du eit tips: del gjerne♥

God tirsdag!

I forrige veke fekk eg så utrulig lyst på bananbrød. Då lagde eg bananbrød til kveldsmat, og underveis delte eg bilder på instastory under @lindastuhaug. Når følgarane mine begynte å spørre etter oppskrift og eg skulle inn på bloggen for å finne den, så ser eg at den ikkje ligger her inne…. Eg vart faktisk ganske overraska sjølv, for dette bananbrødet er det eg lager oftast sjølv! Ikkje minst så er det det mest «naturelle» bananbrødet uten massevis av smakstilsetning. For i arkivet har eg jo bananbrød med både sjokoladebiter, kakaopulver, blåbær, peanøttsmør og mykje, mykje anna godt, ikkje dette basic bananbrødet som egentlig var grunnlaget for alle dei vidarekomponerte oppskriftene… 🙂

Bananbrødet inneholder modne bananer som gir god en sødme og saftighet. Jo modnare bananer, jo bedre bananbrød. Visst du ikkje har så veldig modne bananer eller ønsker eit litt søtare bananbrød, tilsett nokre spiseskeier med valgfri søtning 🙂 Bananbrødet blir ikkje supersøtt, og det er heller ikkje meininga.

Ellers er bananbrødet uten tilsatt sukker, melk og gluten (bruk glutenfritt havremjøl). Det er 100% grovt og ganske så næringsrikt, så dette kan du nyte til både frukost, lunsj, kveldskos, til kaffikoppen eller på tur♥

Til 1 bananbrød:
♦ 3 store eller 4 små modne bananer
♦ 3 store eller 4 små egg
♦ 200 g havremjøl (du må gjerne lage havremjøl sjølv ved å finblende havregryn)
♦ 2 ts bakepulver
♦ 2 ts kanel
♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Slik gjer du:
Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser, rør inn resten av ingrediensane. Hell røra over i ein brødform (1,5 liter) med bakepapir. Del gjerne en ekstra banan på tvers og ha over bananbrødet på toppen, men det er absolutt ikkje nødvendig 🙂

Steik på 180 grader, over-undervarme i 40-50 minutt, til det akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis!

Avkjøl bananbrødet litt eller heilt før du skjærer i det♥ Det smaker heilt nyyydelig som nystekt når det fortsatt er litt varme i det, men er og veldig godt når det er kaldt.

Når bananbrødet ikkje er tilsatt noko ekstra smakstilsetning (utenom kanel då) så passer det virkelig til alt av pålegg og kombinasjoner! Det er derfor eg oftast lager dette, sjølv om det er veldig godt med f.eks sjokoladebiter i også.

Nyt bananbrødet med eller uten pålegg! Mitt favorittpålegg er brunost & syltetøy, sjokoladepålegg eller mandelsmør med bananskiver:

Bananbrødet holder seg fint i nokre dager, men kan og gjerne frysast!

Velbekomme og nyt ei skive eller fem! Bananbrød er virkelig noko av det beste eg veit, og eg ete meg alltid litt for mett når eg først har laga det…. 🙂

PS! Mitt neste bananbrød-prosjekt blir uten egg. Eg har fått så enormt mange spørsmål om bananbrød uten egg, så det er no skrevet ned, og eg håper at eg får det til! Har du eit tips: del gjerne♥

Annonse

18 Kommentarer

H

Hege

16. september 2020

Ble aldri gjennomstekt. Hva gjør jeg feil. Stekte tilslutt 1t og 2 min før jeg ga opp

Linda Stuhaug

17. september 2020

Føltes det fortsatt ikkje gjennomstekt når det var avkjølt? Det skal vere litt fuktig (saftig). Men gjennomstekt skal det bli 😉

M

Margrete

2. oktober 2020

Dette sliter jeg med også… Jeg bruker silikonform, kan det ha en sammenheng?

Linda Stuhaug

4. oktober 2020

Det er mulig. Eg har aldri laga dette i silikonform før!

I

Ida

15. september 2020

Hei, Linda 🙂 Ifh bruk av pålegg : vil det være smart å sløyfe kanel og vanilje slik at det blir mest mulig nøytralt? Ha en nydelig uke 🙂

Linda Stuhaug

16. september 2020

Det kan du gjere, men eg synes kanel og vanilje er kjempegodt i og løfter smaken fleire hakk 🙂 Det passer likevell med alt av søtt pålegg synes eg! Ha ei fin veke du også <3

M

Monica

28. mars 2021

Hei, har brødet i ovnen nå slik at ungene kan kose seg med dette til frokost før barnehagen i morgen 🙂 Hvordan lagrer man brødet best?

Linda Stuhaug

29. mars 2021

Hei! Så kjekt å lese, håper det smakte! Brødet pleier eg å oppbevare i ein plastpose på kjøkkenbenken 🙂

H

Helle

23. august 2021

Takk for flott oppskrift! Dette ble veldig bra! Jeg prøvde for en ukes tid siden med havregryn jeg kjørte med stavmikser til noe som ble mel-ish. Det funka ikke så bra. I dag ble det imidlertid gjennomstekt og fint med ferdigmalt havremel fra butikk. Jeg tilsatte også noen hakkede valnøtter 🙂

Linda Stuhaug

24. august 2021

Så bra! Er ikkje alltid like enkelt å få heilt finmalt havremjøml når ein lager det sjølv, pleier som regel å kjøpe ferdig eg også 🙂 kjekt det smakte 😀

J

Julia

27. november 2023

Jeg tilsatt også litt smeltet smør i deigen, ble kjempegodt!

Linda Stuhaug

3. desember 2023

Så bra😃

K

Kari

15. januar 2024

Nydelig brød! Hvor mange kalorier er det i brødet?

Linda Stuhaug

16. januar 2024

Eg rekner ikkje på kalorier i oppskriftene mine😊

S

Silje Louise

8. desember 2020

Hei! Jeg lagde dette for første gang i kveld, utrolig godt og saftig brød 🙂 Men det faller veldig fra hverandre når jeg skal skjære opp. Jeg brukte 3 egg og 3 bananer. Har du evt brukt flere egg enn dette, trur du det hjelper for å binde brødet mer sammen?

Linda Stuhaug

9. desember 2020

Hei! Så bra du likte det 😀 Eg pleier ikkje å ha noko problem med mengden egg (men det kjem og og litt an på størrelsen på egga), men du kan du evt prøve eit ekstra om du vil. Men då må du nok tilsette litt meir tørrvare og 🙂

L

Lene

10. mars 2024

Dette er min go-to oppskrift når det gjelder bananbrød. Ikke bare er det utrulig godt, det er også svært enkelt å tilsette ting i for å gjøre det enda mer næringsrikt. Elsker at det er melkefritt! Når jeg trenger at det gir litt mer, tilsetter jeg eks nøttemix og finmalte frø/linser, finrevet gulrot etc, samt maler havremelet selv, med svært godt resultat. Det blir fort spist opp, supert når ungene er litt brødleie, men trenger næringsrik mat som holder energien i gang en stund. Tusen takk for en knall oppskrift!

Linda Stuhaug

11. mars 2024

Så hyggelig å lese, Lene🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg