Rødbetsalat med honningglaserte valnøtter & grilla chevre

God mandag!

Idag har eg en fantastisk god rødbetsalat å dele med dåkke🤩 den inneholder kun 6 ingredienser, men er likevell utrulig smakfull med en nydelig kombinasjon av ingredienser❤️ Rødbetsalaten er og veldig anvendelig og passer like godt til forrett som hovedrett, som tilbehør, til lunsj eller på tapasbordet/koldtbordet:

Du trenger:
130 g feldsalat
3 mellomstore rødbeter
190 g chevre (1 liten pk)
100 g valnøtter
2 ss flytande honning
litt salt

Slik gjer du:
1. Rist valnøttene i ei tørr steikepanne på middels varme til dei begynner å få farge og lukte godt. Bland inn honningen og ei klype salt. Ha over på eit bakepapir og avkjøl.

2. Skrell rødbetane, del i båter og bak ovnen på 200 grader varmluft med litt olje til dei er møre. Det tar 15-20 minutt, alt etter størrelse på båtane. Du kan også koke rødbetane til dei er møre.

3. Del chevre i tynne skiver på 1⁄2–1 cm. Fordel på eit steikebrett med bakepapir. Steik osten på 180 grader varmluft nokre minutt, til osten er varm, mjuk og så vidt begynner å smelte i kantane.

4. Anrett feldsalat, rødbeter, honningglaserte valnøtter og chevre på eit stort serveringsfat. Nyt mens osten er varm♥

Kor mange personer salaten passer til vil naturligvis variere alt etter kva den brukast til. Som lunsj eller middag passer den kanskje til to personer, eventuelt med noko brød, focaccia e.l som tilbehør 🙂 som ein tilbehørsalat passer den til ca fire!

Den er uturlig god, og eg håper du vil prøve no med rødbeter i sesong!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *