Linda Stuhaug

Annonse

19. oktober 2020

Kjempegod, enkel frukostkake (havrekake)!

Kjempegod, enkel frukostkake (havrekake)!
God mandag!
Idag er eg i frukosthjørnet! Eller, denne oppskrifta passer like godt til lunsj, turmat eller kveldsmaten også, berre så det er sagt 🙂 Denne frukostkaka har eg delt før, men eg har veldig lyst å dra den fram igjen – for den er både skikkelig god, men også heilt genial!
Og det er tre grunner til at eg synes denne frukostkaka er så genial: → Det her er ei grunnoppskrift som du kan variere med mange ulike smakstilsetninger! Nøtter, frukt, bær, krydder, syltetøy, kakaopulver, sjokoladebiter m.m. Grunnoppskrifta i seg sjølv er god, men kan enkelt piffast opp for ekstra smak eller variasjon 🙂
→ Frukostkaka inneholder er 100% grov og med hovedingredienser som havregryn, banan, cottage cheese og egg – så er den veldig mettande og næringsrik!
→ Frukostkaka er og veldig saftig og smakfull, og litt av poenget her er at du kan skjære den opp i biter og ete den akkurat som den er – uten noko ekstra pålegg eller tilbehør. Men, bitane kan også delast i to og nytats med pålegg om man ønsker det sjølvsagt!
Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta 🙂
Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta! Eg har brukt en moden banan som gir både saftighet og sødme i oppskrifta, men den smaker ikkje banan på den måten som f.eks bananbrød smaker banan. På denne måten blir frukostkaka passelig søt uten å bruke så mykje ekstra søtning 🙂
Grunnoppskrift på grov, næringsrik frukostkake, 12 biter 1 stor, moden banan 250 g cottage cheese* 2 egg 1,5 ts bakepulver 1 ts kanel 1 ss valgfri søtning (sukker, honning, sukrin gold…) 110 g havregryn* 110 g havremjøl*
Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og pistasjenøtter på toppen
Slik gjer du: Mos banana, cottage cheese og egg med stavmiksar til det er klumpfritt. Rør inn resten av ingrediensane og la deiga svelle minst 10 minutt.
Tilsette eventuelt ekstraingredienser i deiga om du ønsker det. Fordel deiga i en ildfast form med bakepapir (24×18 cm eller anna ildfast form med ca. lik grunnflate). Ha over valgfri topping – sjå tips under for kva eg anbefaler 🙂
Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til frukostkaka er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer! ♦ Du kan bytte ut cottage cheese med 200 g kesam, eller eventuelt 200 g kokoskrem for melkefri variant. Men, cottage cheese gir det beste resultatet, og den mosast jo klumpfri så man merker ingenting til «klumpane» som mange ikkje liker.
♦ Hugs at du kan blende havregryn til havremjøl i ein blendar. Hugs også glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfritt resultat.
♦ Som smaksvariasjon i deiga kan du for eksempel tilsette kakao, kardemomme, nøttesmør, nøtter/frø/kjerner eller blande inn biter av frukt/bær. Som topping synes eg det er best med frukt/bær og gjerne litt hakka nøtter. Bruk fantastien og lag din egen variant!
For å oppsummere så er frukostkaka 100% grov, proteinrik, naturlig sukkerfri, næringsrik og mektig. Den er supersaftig og skikkelig god, og holder seg fersk i fleire dager (eg oppbevarer i kjøleskap). Den kan også fint frysast!
Håper fleire vil prøve seg på denne, for den er skikkelig god altså♥
Følg meg gjerne på facebook-sida mi her og instagram som @lindastuhaug for mykje meir matinspirasjon og glimt av min kvardag! Er du turinteressert kan du og følge meg på instagram som @lindatilfjells 🙂 Og hugs at eg alltid blir veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut oppskriftene mine♥

God mandag!

Idag er eg i frukosthjørnet! Eller, denne oppskrifta passer like godt til lunsj, turmat eller kveldsmaten også, berre så det er sagt 🙂 Denne frukostkaka har eg delt før, men eg har veldig lyst å dra den fram igjen – for den er både skikkelig god, men også heilt genial!

Og det er tre grunner til at eg synes denne frukostkaka er så genial:
→ Det her er ei grunnoppskrift som du kan variere med mange ulike smakstilsetninger! Nøtter, frukt, bær, krydder, syltetøy, kakaopulver, sjokoladebiter m.m. Grunnoppskrifta i seg sjølv er god, men kan enkelt piffast opp for ekstra smak eller variasjon 🙂

→ Frukostkaka inneholder er 100% grov og med hovedingredienser som havregryn, banan, cottage cheese og egg – så er den veldig mettande og næringsrik!

→ Frukostkaka er og veldig saftig og smakfull, og litt av poenget her er at du kan skjære den opp i biter og ete den akkurat som den er – uten noko ekstra pålegg eller tilbehør. Men, bitane kan også delast i to og nytats med pålegg om man ønsker det sjølvsagt!

Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta 🙂

Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta! Eg har brukt en moden banan som gir både saftighet og sødme i oppskrifta, men den smaker ikkje banan på den måten som f.eks bananbrød smaker banan. På denne måten blir frukostkaka passelig søt uten å bruke så mykje ekstra søtning 🙂

Grunnoppskrift på grov, næringsrik frukostkake, 12 biter
1 stor, moden banan
250 g cottage cheese*
2 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss valgfri søtning (sukker, honning, sukrin gold…)
110 g havregryn*
110 g havremjøl*

Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og pistasjenøtter på toppen

Slik gjer du:
Mos banana, cottage cheese og egg med stavmiksar til det er klumpfritt. Rør inn resten av ingrediensane og la deiga svelle minst 10 minutt.

Tilsette eventuelt ekstraingredienser i deiga om du ønsker det. Fordel deiga i en ildfast form med bakepapir (24×18 cm eller anna ildfast form med ca. lik grunnflate). Ha over valgfri topping – sjå tips under for kva eg anbefaler 🙂

Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til frukostkaka er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
♦ Du kan bytte ut cottage cheese med 200 g kesam, eller eventuelt 200 g kokoskrem for melkefri variant. Men, cottage cheese gir det beste resultatet, og den mosast jo klumpfri så man merker ingenting til «klumpane» som mange ikkje liker.

♦ Hugs at du kan blende havregryn til havremjøl i ein blendar. Hugs også glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfritt resultat.

♦ Som smaksvariasjon i deiga kan du for eksempel tilsette kakao, kardemomme, nøttesmør, nøtter/frø/kjerner eller blande inn biter av frukt/bær. Som topping synes eg det er best med frukt/bær og gjerne litt hakka nøtter. Bruk fantastien og lag din egen variant!

For å oppsummere så er frukostkaka 100% grov, proteinrik, naturlig sukkerfri, næringsrik og mektig. Den er supersaftig og skikkelig god, og holder seg fersk i fleire dager (eg oppbevarer i kjøleskap). Den kan også fint frysast!

Håper fleire vil prøve seg på denne, for den er skikkelig god altså♥

Følg meg gjerne på facebook-sida mi her og instagram som @lindastuhaug for mykje meir matinspirasjon og glimt av min kvardag! Er du turinteressert kan du og følge meg på instagram som @lindatilfjells 🙂 Og hugs at eg alltid blir veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut oppskriftene mine♥

Annonse

12 Kommentarer

A

Agnete Føreland

6. mai 2021

Hei Har nå laget frokostkaken opp til flere ganger .Jeg må ha den i ovnen 30 min Er stort sett heldig .Men noen ganger føles den litt klebete våt å spise .kaken er gjennomstekt .hver gang .Er veldig nøye på å gjøre /veie alt riktig .kan den «klebete deigete « konsistensen være at bananen er for stor ? Det blir for mye «væske «.

Linda Stuhaug

7. mai 2021

Hei! Ja, det kan det vere. Tilsett litt ekstra tørrvare når du bruke en litt større banan kanskje 😀

A

Anne Heggen

12. april 2021

Har du rekna ut næringsinnhold pr rute på denne? Såg god ut

Linda Stuhaug

12. april 2021

Nei, det gjer eg ikkje i oppskriftene mine 🙂

D

Doris Andreassen

3. november 2020

Dette kaken var super. Vi spiste den slik den var, med brunost, og med littekstra cottagechees toppet med syltetøy. Alt var like godt

Linda Stuhaug

3. november 2020

Så kjekt den falt i smak 😀

I

Ingunn

22. oktober 2020

Hei! Har du alternativ til noe annet enn banan i denne frokostkaka? Det går ikke på smak, bare at jeg er allergisk mot det.

Linda Stuhaug

23. oktober 2020

Det er eventuelt å bruke søtpotetmos, gresskarmos eller eplemos for eksempel. Kan og bruke 100 g ekstra cottage cheese, og heller tilsette litt ekstra søtning 🙂

I

Ingunn

23. oktober 2020

Tusen takk, det skal jeg forsøke 🙂

Linda Stuhaug

25. oktober 2020

Gjer det 😀

S

Synnøve

25. februar 2022

Takk for god inspirasjon. Har lagd denne noen ganger og banankaker også, nydelig gode. Har denne i ovnen nå, og skal teste ut på et par barn ;)

Linda Stuhaug

26. februar 2022

Herlig! Hyggelig å inspirere😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg