Kjempegod, enkel frukostkake (havrekake)!

God mandag! 

Idag er eg i frukosthjørnet! Eller, denne oppskrifta passer like godt til lunsj, turmat eller kveldsmaten også, berre så det er sagt 🙂 Denne frukostkaka har eg delt før, men eg har veldig lyst å dra den fram igjen – for den er både skikkelig god, men også heilt genial!

Og det er tre grunner til at eg synes denne frukostkaka er så genial:
→ Det her er ei grunnoppskrift som du kan variere med mange ulike smakstilsetninger! Nøtter, frukt, bær, krydder, syltetøy, kakaopulver, sjokoladebiter m.m. Grunnoppskrifta i seg sjølv er god, men kan enkelt piffast opp for ekstra smak eller variasjon 🙂

→ Frukostkaka inneholder er 100% grov og med hovedingredienser som havregryn, banan, cottage cheese og egg – så er den veldig mettande og næringsrik!

→ Frukostkaka er og veldig saftig og smakfull, og litt av poenget her er at du kan skjære den opp i biter og ete den akkurat som den er – uten noko ekstra pålegg eller tilbehør. Men, bitane kan også delast i to og nytats med pålegg om man ønsker det sjølvsagt!

Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta 🙂

Genial, ikkje sant? No over til oppskrifta! Eg har brukt en moden banan som gir både saftighet og sødme i oppskrifta, men den smaker ikkje banan på den måten som f.eks bananbrød smaker banan. På denne måten blir frukostkaka passelig søt uten å bruke så mykje ekstra søtning 🙂

Grunnoppskrift på grov, næringsrik frukostkake, 12 biter
1 stor, moden banan
250 g cottage cheese*
2 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss valgfri søtning (sukker, honning, sukrin gold…)
110 g havregryn*
110 g havremjøl*

Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og pistasjenøtter på toppen

Slik gjer du:
Mos banana, cottage cheese og egg med stavmiksar til det er klumpfritt. Rør inn resten av ingrediensane og la deiga svelle minst 10 minutt.

Tilsette eventuelt ekstraingredienser i deiga om du ønsker det. Fordel deiga i en ildfast form med bakepapir (24×18 cm eller anna ildfast form med ca. lik grunnflate). Ha over valgfri topping – sjå tips under for kva eg anbefaler 🙂

Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til frukostkaka er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
♦ Du kan bytte ut cottage cheese med 200 g kesam, eller eventuelt 200 g kokoskrem for melkefri variant. Men, cottage cheese gir det beste resultatet, og den mosast jo klumpfri så man merker ingenting til «klumpane» som mange ikkje liker.

♦ Hugs at du kan blende havregryn til havremjøl i ein blendar. Hugs også glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfritt resultat.

♦ Som smaksvariasjon i deiga kan du for eksempel tilsette kakao, kardemomme, nøttesmør, nøtter/frø/kjerner eller blande inn biter av frukt/bær. Som topping synes eg det er best med frukt/bær og gjerne litt hakka nøtter. Bruk fantastien og lag din egen variant!

For å oppsummere så er frukostkaka 100% grov, proteinrik, naturlig sukkerfri, næringsrik og mektig. Den er supersaftig og skikkelig god, og holder seg fersk i fleire dager (eg oppbevarer i kjøleskap). Den kan også fint frysast!

Håper fleire vil prøve seg på denne, for den er skikkelig god altså♥


Følg meg gjerne på facebook-sida mi her og instagram som @lindastuhaug for mykje meir matinspirasjon og glimt av min kvardag! Er du turinteressert kan du og følge meg på instagram som @lindatilfjells 🙂 Og hugs at eg alltid blir veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut oppskriftene mine♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Hei! Har du alternativ til noe annet enn banan i denne frokostkaka? Det gÄr ikke pÄ smak, bare at jeg er allergisk mot det.

  1. Det er eventuelt Ă„ bruke sĂžtpotetmos, gresskarmos eller eplemos for eksempel. Kan og bruke 100 g ekstra cottage cheese, og heller tilsette litt ekstra sĂžtning 🙂

   1. Tusen takk, det skal jeg forsþke 🙂

 2. Dette kaken var super. Vi spiste den slik den var, med brunost, og med littekstra cottagechees toppet med syltetĂžy. Alt var like godt

  1. SĂ„ kjekt den falt i smak 😀

 3. Har du rekna ut nÊringsinnhold pr rute pÄ denne? SÄg god ut

  1. Nei, det gjer eg ikkje i oppskriftene mine 🙂

 4. Agnete FĂžreland

  Hei

  Har nÄ laget frokostkaken opp til flere ganger .Jeg mÄ ha den i ovnen 30 min Er stort sett heldig .Men noen ganger fÞles den litt klebete vÄt Ä spise .kaken er gjennomstekt .hver gang .Er veldig nÞye pÄ Ä gjÞre /veie alt riktig .kan den «klebete deigete « konsistensen vÊre at bananen er for stor ? Det blir for mye «vÊske «.

  1. Hei! Ja, det kan det vere. Tilsett litt ekstra tĂžrrvare nĂ„r du bruke en litt stĂžrre banan kanskje 😀