Naturlig søte, seige sjokoladekuler

Eg har sagt det før og seier det igjen: eg berre ELSKA slike daddelkuler!

Og grunnen til at eg elsker slike daddelkuler er fleire:
♥ Eg synes det er fantastisk godt. Både på smak og med den seige, nydelige konsistensen – nam!
♥ Det er superenkelt å lage og tar ikkje meir enn nokon få minutter.
♥ Trenger ikkje meir enn 3-4 ingredienser, dei er naturlig søte og inneholder ingen helsekostprodukter.
♥ Dei er enkle å variere for å få ny smak kvar gang 🙂
♥ Ein bonus er at dei er naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri. Med dadler og nøtter som hovedingredienser blir det en næringsrik snack med både kostfiber og sunt fett!

Eg er usikker på kor mange ulike oppskrifter eg har i arkivet, men det begynner å bli ganske så mange. Til mitt forsvar så er det alltid en litt ny oppskrift eg deler, sjølv om ingrediensane er nokolunde like. For den røde tråden i desse daddelkulene er naturligvis DADLER (ferske dadler, det er viktig!) og NØTTER i ulike varianter og mengder. I tillegg varierer eg smakstilsetning og då blir kulene alltid ulike 🙂

Så, over til dagens oppskrift! En saftig sjokoladevariant – søt, saftig, seig og skikkelig god:

Du trenger, ca. 20 stk
200 g ferske dadler (vekt uten stein)
100 g rista valnøtter
3-4 ts kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein foodprosessor ellr kraftig blender og kjør til ein jevn og klebrig deig. Trill deiga ut til ei pølse, skjær opp i biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene (gjerne litt fuktige hender).

Kulene er gode som dei er, men du kan gjerne trille dei i kakaopulver, kokos, hakka nøtter eller lignande visst du vil 🙂 Eg trilla nokon kuler i kakao, nokon i kokos og dyppa nokon av kulene i mørk sjokolade – og hadde over litt finhakka valnøtter på toppen igjen. Sistnevnt er vell kanskje favoritten, alltid godt med litt ekstra sjokolade!

Oppbevaring og servering:
Kulene burde stå minst en time i frysaren før servering, så dei får satt seg litt. Utover det kan du oppbevare kulene både i kjøleskap og i frysaren. Personlig så liker eg desse best når eg ete dei rett fra frysaren, då synes eg dei har en perfekt konsistens 🙂

Og ikkje tenk på holdbarhet, desse kan stå i månedsvis altså!

Når det kjem til valnøttene i oppskrifta:
→ Du kan bytte valnøtter med andre typer nøtter, her fungerer det aller meste altså. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke solsikkekjerner, gresskarkjerner eller lignande.

Korleis riste valnøtter? Når det kjem til å riste nøtter så er det to måter å gjere det på: i ei tørr steikepanne med litt over middels varme. Rør ofte og rist nøttene til dei begynner å bli litt gylne og lukte. Du kan også gjere det i steikeovnen, legg nøttene på eit steikebrett, bruk 180-200 grader og ha nøttene i ovnen til dei blir litt gylne og lukter, på samme måte som i steikepanna. Det tar +/- 5 minutt.

Ser det ikkje godt ut? Desse MÅ berre prøvast altså – uansett om du liker dadler eller ikkje 🙂 Dei har falt i smak hos både store og små opp gjennom åra, sjølv om man er skeptiske til dadler. Dadlane er heilt unike og gir en fantastisk smak, sødme og konsistens, uten at man nødvendigvis kjenner smaken av dadlane!

Så, vil du ikkje bruke dadler vil eg heller anbefale å følge ein av mine oppskrifter på energikuler uten dadler! Det er vell 3-4 ulike oppskrifter på energikuler i arkivet, der eg bruker nøttesmør og sukrinsirup/honning istedenfor dadler 🙂 Du finner oppskriftene her!

Med det vi eg ønske dåkke alle ei riktig god helg, nyt den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Disse så fantastisk gode ut! Jeg har lyst til å prøve uten dadler først, tenkte å prøve denne oppskriften du har lagt ut tidligere: https://www.lindastuhaug.no/2020/08/18/energikuler-med-cashewnottsmor-kakao/

  Men jeg lurer på, kan man bruke den «toppingen» du har brukt her på de kulene uten dadler? Altså, rulle dem respektivt i kakao, kokos og smeltet sjokolade? Eller vil dette smake best kun på de med dadler?

  1. Hei!

   Neida, du kan rulle desse kulene også i kakao, kokos eller smelta sjokolade 🙂 Berre ha i bakhode at kulene burde vere litt fuktige når du ruller dei, slik at det henger fast (det gjelder ikkje om du bruker smelta sjokolade) 🙂

   Håper dei smaker!!

 2. Disse er skikkelig gode! Har laget flere av energikulene dine, men disse her er favoritten

  1. Så kjekt å lese, Stine 😀

 3. Hei! Hva gjør du med valnøttene for at de skal være rista!

  1. Så det i oppskriften nå:))

  2. Rister i ei tørr steikepanne eller i ovnen til dei er lett gylne 🙂

 4. Hvor får man kjøpt ferske dadler?

  1. På butikken 🙂 Er vell stengt tatt ikkje ferske, men saftige!