Annonse
26. oktober 2020
Enkel, krema gresskarsuppe
God mandag!
Denne veka er det sjølvaste halloween, og på butikken så finner man gresskar i mange ulike fasonger og varianter. Det store halloween-gresskaret er egentlig best egna til pynt, og fruktkjøttet i gresskaret er ikkje så veldig smakfullt. Men visst du kjøper ein av dei mindre variantane som heiter Butternutgresskar eller Hokkaidogresskar, så er desse kjempegode til å bruke til suppe. Dei er og heilt supere til å bruke kokt eller stekt i gryteretter, stuinger, pai – og gresskarmos kan brukast i bakst, pannekaker eller vafler på samme måte som søtpotet, banan og kesam. Veldig anvendelig, med andre ord!
Denne gangen har eg brukt mitt favorittgresskar – Butternutgresskar – til å lage en kjempegod, krema og smakfull gresskarsuppe. Eg lagde suppa i vegetarstil (det er jo mandag idag), og toppa suppa med rista gresskarkjerner og fetaost. Det smakte heilt fantastisk, og suppa er mild og god på smak – så eg trur den vil falle i smak hos barna også. Kanskje det er litt ekstra stas for dei å ete Halloween-suppe til middag denne veka? 😀
Enkel, krema gresskarsuppe til 4-6 personer
♦ 1 Butternutgresskar på ca 1,1 kg
♦ 2 store gulerøtter
♦ 1 løk
♦ 10 dl vatn med grønnsaksbuljong/fond* eller grønnsakskraft
♦ 200-300 g creme fraiche*
♦ smør eller olje til steiking
♦ salt & pepper
–
1 blokk (250 g) fetaost og rista gresskarkjerner til servering
Slik gjer du:
1. Skrell gresskar og gulerøtter, del i jevnstore biter.
2. Varm smør eller olje i en kjele. Steik løken til den er blank, tilsett gresskar- og gulrotbiter, vatn og grønnsaksbuljong. Kok opp og la det småkoke til bitane er møre. Jo mindre biter, jo kortare koketid.
3. Kjør suppa glatt med stavmikser, tilsett creme fraiche og smak til med salt & pepper. Juster eventuelt med litt ekstra væske om ønskelig.
Server! Gjerne med fetaost og rista gresskarkjerner (sistnevnte er eit must på gresskarsuppe, oppskrift lengre nede) 🙂
Tips og alternativer*
→ Eg brukter som regel kraft i supper, men eg hadde ikkje grønnsakskraft tilgjengelig denne gangen når eg ville ha ein vegetarvariant. Derfor brukte eg 10 dl vatn med grønnsaksbuljong istedenfor. Eg brukte 3 stk grønnsaksbuljonger, men du kan også bruke fond. Her er det viktig at du leser på pakken kor mykje væske som høyrer til 1 stk buljongterning eller spiseskei med fond, for dette varierer fra merke til merke. Eg tilsatte også ein terning ekstra for litt meir smak, då eg synes grønnsaksbuljong har litt mindre smak i seg 🙂
→ Creme fraiche kan byttast med kremfløyte eller matfløyte. Bruk kokosmelk (fullfett variant) for melkefri og vegansk suppe. Då må du naturligvis bruke olje eller vegansk smør til steiking også, og droppe fetaost til topping.
Og korleis lage rista gresskarkjerner? Det er virkelig superenkelt! Eg lager mykje når eg først lager, så oppbevarer eg det i eit glass. Det er nydelig som topping på alle slags supper, men også salater for litt ekstra smak og crunch 🙂
Rista gresskarkjerner
150 g gresskarkjerner
2 ts smør eller olje
1/2 ts knust maldonsalt
Slik gjer du:
Varm opp olje/smør i ei steikepanne, bruk litt over middels varme. Tilsett gresskarkjernene og steik kjernene til dei begynner å poppe. Det tar litt tid, og du må røre ofte. La det poppe noken minutter, tilsett maldonsalt, rør godt og la gresskarkjernene avkjøle seg på bakepapir. Oppbevarast på glass.
Kjempegod, enkel og smakfull suppe som virkelig kan anbefalast! Har du rester igjen, så egner suppa seg veldig godt til restemiddag dagen etterpå, eller eventuelt til frysing 🙂
Velbekomme♥
Annonse
6 Kommentarer
Ingvill
29. oktober 2020
Linda Stuhaug
30. oktober 2020
Tina
28. oktober 2020
Linda Stuhaug
28. oktober 2020
Margit
26. oktober 2020
Linda Stuhaug
26. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR