Skjørost – ein sunn, mettande, proteinrik og mager ferskost!

Annonse Rørosmeieriet

Har du hørt om Skjørost? Eg er ganske sikker på at mange vil sei nei. Eller, kanskje hørt ordet – uten å heilt vite kva det er eller korleis det brukast. Idag skal eg fortelle litt om denne ferskosten, for den fortjener virkelig litt oppmerksomhet altså!

Skjørost er ein ferskost som er laga på syrna melk og melkesyrekultur. Rørosmeieriets økologiske Skjærost er laga på sterke, lokale tradisjoner, med røtter heile tilbake til vikingtida. Det er faktisk slik at dei lager Skjørosten på gammalt vis uten løpe, akkurat slik vikingane gjorde. I tillegg blir osten knadd og pakka for hand i meieriet på Røros. Det synes eg rett og slett er skikkelig kult!

Resultatet blir ein sunn, mettande, proteinrik og mager ferskost som minner litt om cottage cheese, men skjørost er tørrare og meir smuldrette i konsistensen, og har ein mild og god smak. Proteininnholdet er faktisk på heile 21%, og fettinnholdet så lavt som under 1%, det er ikkje mange andre oster som kan måle seg med 🙂

Korleis bruke Skjørost?
→ Skjørost tåler varmebehandling og kan brukast som ein proteinrik kjøtterstatning for kjøttdeig for eksempel, eller berre tilsetning i ulike middagsoppskrifter – enten i tillegg til, eller som erstatning for kjøtt.

→ Skjørost kan erstatte cottage cheese i mange ulike oppskrifter, som for eksempel proteinrikt havrebrød, proteinrike havrerundstykker, vafler, pannekaker m.m.

→ Skjørost passer som pålegg på knekkebrød, lomper eller brødskiva – gjerne med litt syltetøy på!

→ Det kan brukast i eller som topping på smoothie, havregraut og kjøleskapsgraut.

→ Du kan drysse over litt Skjørost på gryta, suppa, salaten eller anna middag du har heime!

Les gjerne meir om Skjørost her♥

Skjørost kjem i beger på 160 g eller 300 g, og du får kjøpt det på butikker med godt utvalg 🙂 Coop-kjeden og Spar har etter min erfaring ofte Rørosmeieriet sine produkter i hylla, og visst du ikkje finner Skjørost, så kan du alltid spørre etter det!

Rørosmeieriet er Norges fremste heiløkologiske meieri. Produkta til Rørosmeieriet er av høg kvalitet med utelukkande gode, lokale råvarer som behandlast mest mulig skånsomt. Vil og nevne for dåkke at den Økologiske Skjørosten fra Røros er tildelt Beskyttet Betegnelse, som er eit offentlige merke som garanterer at produktets særegne kvalitet og tradisjon har opprinnelse fra Røros-traktene.

Eg håper fleire får augene opp for denne fantastiske ferskosten her! Eg har kjøpt inn nokon pakker, og gleda meg til å eksprimentere enda meir med oppskrifter 🙂

Psst! Kom gjerne med tips til kva DU har brukt Skjørost til 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Tradisjonelt sett blir den spist med rømme (og eventuelt kulturmelk) med sukker på toppen.

    1. Det skal prøvast!