Søte, seige kokoskuler!

Hei fredag!

Som dåkke veit så er eg veldig glad i daddelkuler, og i det siste har eg hatt ganske dilla… Eg er eit periodemenneske, og har den siste tida hatt en periode med fullstendig dilla på ulike varianter av desse daddelkulene. Eg har også laga litt nye varianter, som blant anna desse kokoskulene:

Søte, seige og med smak av kokos! Kun tre ingredienser, uten helsekostprodukter, naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri 🙂 

Ingredienser, 16-20 kuler
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
100 g valgfrie nøtter uten salt (eg brukte cashewnøtter)
50 g kokosmasse
litt salt
+ kokosmasse til rulling

Framgangsmetode
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse.

Trill deiga ut til ei/to pølser, skjær opp i passelige biter og trill til munnfulle kuler med fuktige hender. Eg fikk 16 store kuler av oppskrifta, men dei kan med fordel lagast mindre 🙂

Rull gjerne kulene i ekstra kokos, og sett kjølig. Kulene oppbevarast i kjøleskap, eller eventuelt frysar.

Som valgfrie nøtter kan du bruke kva som helst! Eg synes generelt at slike snack-kuler blir best når eg rista nøttene, men det er ikkje eit must å gjere det.

PS! Tåler du ikkje nøtter? Bruk solsikkekjerner!

Kulene står seg i både veker og måneder, så holdbarhet er det siste du trenger å tenke på!

Perfekte snack-kuler for dei som er glad i kokos! Eg er dessverre ikkje ein av dei, men kulene har blitt godkjent av mange andre som er glad i kokos 🙂

Håper det ser fristande ut!

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Linn-Marita Halvorsen

  Åå så gode de så ut! Skal definitivt lage de og kose meg i eksamensperioden ♥️

  Ett lite spørsmål: Har du noen oppskrifter på energikuler/jule-lignende-bakst/snacks som er glutenfri, uten nøtter og laktosefri (med mindre man kan bruke laktosefri fløte/melk)?

  1. Hei!

   Ja, har haugevis av oppskrifter uten gluten, laktose og nøtter 🙂 Og veldig mange oppskrifter som fint kan bli det med nokre få justeringer (som ofte står tips til i innlegga, eller at man f.eks bruker laktosfri melk der det står valgfri melk, eller glutenfritt mjøl når det står valgfritt mjøl) 🙂

   Håper kulene smaker 😀

 2. Di BESTE «raw»kulene kjæresten min og jeg har smakt ! namnamnam! Fint å kunne bytte ut snopet med disse i eksamensperioden! tusen takk for oppskrift <3 <3 !

  1. Så kjekt dei falt i smak <3

 3. Trine Hetle

  Herregud så gode disse var. Lagde de på tirsdag og har ingen igjen og jeg er synderen. Må lage ny porsjon i dag…
  Sterkt avhengighetsskapende disse

  1. Så hyggelig å lese, Trine 😀