Linda Stuhaug

Annonse

Proteinrike havrerundstykker med innbakt ost & skinke

Proteinrike havrerundstykker med innbakt ost & skinke
God onsdag!
Idag har eg eit skikkelig godt og heilt genialt lunsj-, matpakke-, og turmattips til dåkke:
Proteinrike havrerundstykke med innbakt ost & skinke! Og desse liker eg så godt av fleire grunner: ♦ Dei er mektige, sunne og næringsrike ♦ Det er en slags alt-i-ett rundstykke, sidan pålegget er innbakt i oppskrifta ♦ Rundstykka står seg godt og er like saftige og gode etter 3 dager – enten i kjøleskapet eller i sekken på tur ♦ Dei er raske og enkle å lage
Dei som har fulgt meg ei stund har sett desse før, faktisk i fleire varianter. Grunnoppskrifta er den klassiske oppskrifta på proteinrike havrerundstykker med cottage cheese og havre som eg har delt oppskrift på mange ganger før. Forskjellen her er at eg har knadd inn biter av ost, skinke og ekstra krydder for god smak 🙂 Samme oppskrift har eg også delt i dette innlegget i 2018, då eg hadde laga desse som turmat til 7-dagers langtur i fjellheimen. Desse rundstykka har faktisk vore meg meg på langtur i 5 år no! Det har blitt fast turmat, nettopp fordi dei er så smarte å ha med på ein sånn tur, både med tanke på næringsinnhold, men også med tanke på at dei kan etast akkurat som dei er.
Rundstykka passer og fint å ha med i den klassiske matpakken, som frukost på farten eller som turmat på dagstur. Eg har laga desse fleire ganger som matmuffins også, men synes det er like greit å berre forme rundstykker med hendene 🙂
Over til oppskrifta:
Du trenger, ca. 14 stk (rundstykker som på bildene): 400 g cottage cheese (1 stort beger) 4 store egg 250 g havremjøl 100 g havregryn 2 ts bakepulver 1 ts salt 1-2 ts tørka oregano eller pizzakrydder 1 ts paprikakryder litt grovkverna chili og kvitløk (eller andre krydder du liker) – 250-300 g skinke i biter 150 g raspa ost evt. litt purreløk, vårløk, raspa gulrot eller andre grønnsaker
Slik gjer du: 1. Ha cottage cheese og egg i en bolle. Kjør blandinga heilt glatt med ein stavmiksar.
2. Visp inn bakepulver og krydder, før du tilsetter havremjøl og havregryn. Bland godt.
2. Kna inn ost og skinke. La blandinga svelle i ca. 10-15 minutt.
3. Form til rundstykker med litt fuktige hender. Strø gjerne over valmuefrø på toppen.
5. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt, eller til rundstykka er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Etter dei er avkjølte oppbevarer du rundstykka i kjøleskapet, eller du kan fryse dei ned. Det går heilt fint å ha dei med i sekken på skulen, på jobb eller på tur også 🙂
Så kan du sjølvsagt variere oppskrifta litt etter smak og behag. Bytte ut litt skinke med bacon eller spekeskinke, bruke en ost med ekstra god smak, ulike krydder, grønnsaker… 🙂
Lurer du på kva du skal lage med deg som turmat, så har du vertfall svaret her til neste gang! Desse er virkelig gode og geniale å ha med på tur altså. Håper fleire vil prøve!

God onsdag!

Idag har eg eit skikkelig godt og heilt genialt lunsj-, matpakke-, og turmattips til dåkke:

Proteinrike havrerundstykke med innbakt ost & skinke! Og desse liker eg så godt av fleire grunner:

♦ Dei er mektige, sunne og næringsrike
♦ Det er en slags alt-i-ett rundstykke, sidan pålegget er innbakt i oppskrifta
♦ Rundstykka står seg godt og er like saftige og gode etter 3 dager – enten i kjøleskapet eller i sekken på tur
♦ Dei er raske og enkle å lage

Dei som har fulgt meg ei stund har sett desse før, faktisk i fleire varianter. Grunnoppskrifta er den klassiske oppskrifta på proteinrike havrerundstykker med cottage cheese og havre som eg har delt oppskrift på mange ganger før. Forskjellen her er at eg har knadd inn biter av ost, skinke og ekstra krydder for god smak 🙂 Samme oppskrift har eg også delt i dette innlegget i 2018, då eg hadde laga desse som turmat til 7-dagers langtur i fjellheimen. Desse rundstykka har faktisk vore meg meg på langtur i 5 år no! Det har blitt fast turmat, nettopp fordi dei er så smarte å ha med på ein sånn tur, både med tanke på næringsinnhold, men også med tanke på at dei kan etast akkurat som dei er.

Rundstykka passer og fint å ha med i den klassiske matpakken, som frukost på farten eller som turmat på dagstur. Eg har laga desse fleire ganger som matmuffins også, men synes det er like greit å berre forme rundstykker med hendene 🙂

Over til oppskrifta:

Du trenger, ca. 14 stk (rundstykker som på bildene):
400 g cottage cheese (1 stort beger)
4 store egg
250 g havremjøl
100 g havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt
1-2 ts tørka oregano eller pizzakrydder
1 ts paprikakryder
litt grovkverna chili og kvitløk (eller andre krydder du liker)

250-300 g skinke i biter
150 g raspa ost
evt. litt purreløk, vårløk, raspa gulrot eller andre grønnsaker

Slik gjer du:
1. Ha cottage cheese og egg i en bolle. Kjør blandinga heilt glatt med ein stavmiksar.

2. Visp inn bakepulver og krydder, før du tilsetter havremjøl og havregryn. Bland godt.

2. Kna inn ost og skinke. La blandinga svelle i ca. 10-15 minutt.

3. Form til rundstykker med litt fuktige hender. Strø gjerne over valmuefrø på toppen.

5. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt, eller til rundstykka er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Etter dei er avkjølte oppbevarer du rundstykka i kjøleskapet, eller du kan fryse dei ned. Det går heilt fint å ha dei med i sekken på skulen, på jobb eller på tur også 🙂

Så kan du sjølvsagt variere oppskrifta litt etter smak og behag. Bytte ut litt skinke med bacon eller spekeskinke, bruke en ost med ekstra god smak, ulike krydder, grønnsaker… 🙂

Lurer du på kva du skal lage med deg som turmat, så har du vertfall svaret her til neste gang! Desse er virkelig gode og geniale å ha med på tur altså. Håper fleire vil prøve!

Annonse

25 Kommentarer

C

Cecilie

2. februar 2021

Disse har vi fått dilla på☺️Utrolig gode og smaksrike! Takk for supre oppskrifter! Gøy å følge deg i sosiale medier

Linda Stuhaug

2. februar 2021

Takk Cecilie! Så kjekk tilbakemelding å få <3

K

Kjersti

2. november 2021

Disse her er SÅ gode! Og en favoritt i matboksene til barna her i huset. Baker de nesten hver uke, fryser ned og tar opp og sender med på skolen. River gjerne en gulrot eller to og har i deigen også så får de små i seg litt grønnsaker i samme slengen også Tusen takk for en fantastisk samling med oppskrifter du har på bloggen! Du gjør en fantastisk jobb!

Linda Stuhaug

2. november 2021

Tusen takk, Kjersti! Så hyggelig å lese 😀

G

Gerita

18. juni 2021

Disse er i lag med mange andre oppskrifter fra deg, kjempegode! Tusen takk for masse gode oppskrifter

Linda Stuhaug

18. juni 2021

Hyggelig å inspirere 😀

B

Brita

24. september 2022

Disse er så gode! Enkle å variere med fyll, og bruke opp litt slitne grønnsaker. Og geniale i matboksen, siden de kan puttes rett i på morgenen direkte fra fryseren. Jeg har dem ofte til lunsj. Takk for super oppskrift!

Linda Stuhaug

25. september 2022

Så hyggelig at du liker dei, Brita😍

J

Jorunn

5. juni 2023

Har bakt disse fleir gonger - i dag vart det tredobbel porsjon :)

Linda Stuhaug

7. juni 2023

Fantastisk💕

T

Trude

19. februar 2022

Annet isteden for havregryn?

Linda Stuhaug

20. februar 2022

Verken havregryn eller havremjøl?

H

Hege

9. november 2020

Mmmm, de er kjempegode! Tusen takk for digg oppskrift. Rakk aldri å fryse noen denne gangen…

Linda Stuhaug

9. november 2020

Det er no absolutt eit godt tegn 😀

M

Mira

8. november 2020

Ser nydelig ut, må prøves! Vet du ca hvor mange kalorier det er i hvert rundstykke?❤️

S

Susanne

19. februar 2021

Spørs litt hvilke merke du bruker. Jeg bruker feks Synnøve sin 10% lett ost. Så da ble det 180 kalorier per rundstykke om du lagde 14 stykker :))

Linda Stuhaug

9. november 2020

Nei, eg rekner ikkje på kalorier 🙂

H

Hilde

8. november 2020

Nydelig oppskrift! Jeg lagde de for høye så ble jo aldri ferdige men var kjempegode❤️

Linda Stuhaug

9. november 2020

Så kjekt dei falt i smak 😀

L

Linda

7. november 2020

Disse blir med meg og datteren min på tur i dag!

Linda Stuhaug

7. november 2020

Håper dei smaker!! 🙂

M

Malene

5. november 2020

Disse skal jeg definitivt prøve meg på senere! 🙂

Linda Stuhaug

6. november 2020

Håpe den smaker 😀

N

Nedzada Fjærestad

4. november 2020

Ser fantastiske ut.skal prøves. Men kan eg bruke annan type mjøl istaden for havremjøl. Funkar det med grov spelt?

Linda Stuhaug

5. november 2020

Det gjer det heilt sikkert, men kan hende du må bruke litt meir – for havre tiltrekker seg væske på ein anna måte 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg