NYDELIGE SNICKERSRUTER – kun 6 ingredienser!

Trur du meg visst eg seier at desse snickersrutene er laga av kun 6 ingredienser? Og at du finner alle ingrediensane på dagligvarebutikken – som vil sei at den ikkje inneholder nokon helsekostprodukt? Og heilt til slutt: at du berre lager heile oppskrifta på 10-15 minutt?

Det må du berre tru på, for det er heilt sant!

Eg har himla mange oppskrifter på ulike snickersvarianter etterkvart, men idag er atter ein ny variant – ein enda meir forenkla ein! Her er det ingen karamell som skal kokast, det mest avanserte er bunnen: som berre er å mikse sammen ingrediensane og trykke ned i ein form. Ikkje avansert i det heile tatt, med andre ord 🙂

Desse fantastisk gode snickersbiter som består av tre lag:
→ Peanøtt-karamell-sjokolade-bunn
→ Peanøttsmør-lag
→ Sjokolade-topping

Eit sunnare alternativ med mange næringsrike ingredienser. Heile oppskrifta kan du lage heilt uten tilsatt sukker visst du bruker sukkerfri sjokolade, men eg er ikkje så nøyen på det – og bruker heller 70% mørk sjokolade. Ellers er oppskrifta glutenfri (bruk glutenfri havregryn) og eventuelt melkefri om du bruker melkefri sjokolade til topping.

Peanøtt-karamell-sjokolade-bunn:
150 g peanøtter (eg brukte salte fordi det var det eg hadde, men bruk gjerne usalte – men tilsett litt maldonsalt i tilfelle)
300 g ferske dadler (vekt uten stein)
50 g havregryn (evt. glutenfri)
3 ss kakao

Peanøttsmør-lag:
200 g peanøttsmør
75 g peanøtter

Sjokolade-topping:
50 g mørk sjokolade 70%  (eller den sjokoladen du vil bruke)

Framgangsmåte:
Ha ingrediensane til bunnen i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrete og klebrig masse. Trykk ned i en ildfast form med bakepapir på 18×25.

OBS! Er bunnen for tørr er det enten 1) du har ikkje brukt saftige nok dadler eller 2) du har ikkje kjørt massen godt nok. Kjør massen lengre eller tilsett litt væske eller smelta smør for å få en klebrig masse. Det skal dog vere heilt uproblematisk å få rett konsistens så lenge dadlane er saftige og massen er kjørt godt nok 🙂 

Fordel peanøttsmør over bunnen, trykk nedi peanøttene og til slutt smelta sjokolade. Sett kjølig, del opp i biter når sjokoladen er stivna og oppbevar i kjøleskap 🙂

Tips: eg smelter sjokoladen forsiktig i mikroen i ein liten boks, heller den over peanøttsmøret og fordeler utover med en matpensel. Då blir sjokoladen fordelt godt og tynt!

Eg fekk 24 store (!) biter av oppskrifta – størrelsen som du ser på bildet, men dette varierer naturligvis etter kor store biter du vil ha. Dei kan med fordel vere mindre, for det er mektige saker 🙂

Tips når det kjem til ferske dadler: 
På Coop-butikker (vertfall alle Coop Extra og Coop Mega som eg har her eg bur) selger «JUICY DATES» i 600-grams pakninger i fruktavdelinga. Desse er supersaftige, billigare og fungerer ypperlig til oppskrifter som dette. Du får også kjøpt ferske dadler i lausvekt, men desse er ein del dyrare 🙂

Det er stor forskjell på tørka og ferske dadler. I utgangspunktet så anbefaler eg ikkje å bruke tørka dadler som du får kjøpt i småpakker i nøtteavdelinga, på helsekostbutikker eller på ulike nettbutikker. Dei har ein heilt anna konsistens, er mykje tørrare, smaker mindre og er ikkje like søte. Skulle du bruke tørka dadler, så ville eg brukt vertfall 100 g ekstra i denne oppskrifta, alt etter kor tørka dei er. Mulig det må litt fleire tilpasninger til også, for eksempel ved å tilsette litt smelta smør for å få riktig konsistens på bunnen… 🙂

Snickersbitane har god crunch, nydelig smak, perfekt konsistens… Makan, desse var gode altså! Og no håper eg at fleire vil lage dei 😀

Hugs at eg blir velig glad for tilbakemeldinger når de prøver ut oppskriftene mine♥ Legg igjen en kommentar her på bloggen, tag meg på instagram @lindastuhaug eller send en melding på facebook-sida mi her 🙂

God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

37 kommentarer

 1. Åååh, dette ser berre heilt nydeleg ut Veit kva eg skal lage i helga!

  1. Høyres ut som en veeldig god plan <3

 2. Anne Therese

  Eg har alltid nytta Coop Änglemark sine dadlar i dine oppskrifter, funkar toppers det også. Berre eit lite tips 🙂 Denne oppskrifta såg forresten ut som ei som må prøvast i helga 😀

  1. Eg har prøvd det sjølv og synes ikkje det blei heilt det samme.. 🙂 Anbefaler vertfall å følge tipset mitt om å bruke litt meir for å få nok sødme 🙂

 3. Bruker du saltede peanøtter eller usaltede?
  Så kjempe godt ut!

  1. Eg brukte salte (var det eg hadde), men begge deler fungerer 🙂 Skal endre det i innlegget!! 🙂

 4. Hvilket peanøttsmør bruker du?

  1. Her brukte eg GoGreen sitt (trur eg). Bruker ikkje nokon faste merker, kjøper alltid eit med over 99% peanøtter, dei er ganske like på smak alle sammen 🙂

 5. Kor lenge er det holdbart i kjøleskap? Kan deg evt legges i frys for bedre holdbarhet? 🙂 lagde ikveld, nyyydelig godt.. også så enkelt! 😀

  1. Leeeenge. Absolutt ingenting å tenke på når det kjem til holdbarhet, kan stå i vekesvis og sannsynligvis månedsvis i både kjøleskap og frysar 🙂

 6. Skal peanøttene som skal på lag 2 være hele eller litt knuste? Eller blander du lag 2 også i en food processor? Ser veldig godt ut, gleder meg til å prøve!

  1. Eg brukte dei rett fra posen 🙂 Ingenting i lag 2 skal i foodprosessor. Berre å smøre utover 🙂 Håper den smaker!

 7. Gulnaz Johansen

  Hei, kaken smakte nydelig. Den ble veldig søt og det passer ypperlig til en søtmons som meg Jeg delte kaken i biter og satt den i fryseren

  1. Så kjekt den falt i smak hos deg, Gulnaz 😀

 8. Såg nydelige ut. Snickers er min favorittsjokolade!!! Men eg liker overhode ikkje dadler, smaker dei mykje i denne oppskrifta?

  1. Nei, absolutt ikkje :):)

  1. Såå kjekt å høyre, Ragnhild <3

 9. Vet du hvor mange kcal det blir? Med og uten sukkerfri alternativ hadde vært topp å vite

  1. Nei, eg rekner ikkje på kalorier.

 10. Kan man bruke stavmikser i stedet for foodprosessor i steg 1?

  1. Dessverre, det vil ikkje fungere optimalt… Du får ikkje blanda massen og kjørt den for at den skal bli finmalt og klebrig med stamikser.

   Til nøden så kan den brukast, men du må styre veldig, veldig lenge – og i tillegg vil du ikkje få den konsistensen som er optimal – og då må du nok tilsette f.eks smør for å få den til å henge sammen 🙂

   1. Aah. Funker det å bruke blender? Hvis man ikke har foodprosessor tilgjengelig.

   2. Ja, så lenge den er kraftig nok 🙂

 11. Bunnen blei litt tørr, og fikk ikkje det til å bli en masse. Hadde difor opp i ei matskjei kokt vann. Tips til andre som får samme problem

  1. Ja, det går også an 🙂 Eller smelta smør, som eg skriver i innlegget 🙂

 12. Kan disse fryses?

 13. Hvilken type foodprosessor anbefaler du? Bruker du knivene når denne lages?

  1. Eg bruker enten mamma sin eller en eg har arva av svigermor, dei begge to er sikker 15-20 år gamle og ikkje noko som er på markedet lengre, dessverre :/

 14. Jeg lurer på hv peanøttsmør som er brukt. Det jeg har kjøpt er fra Ånglamark og chrunchy, men det er ikke så gult som det på bildene her.

  1. Klarer ikkje hugse akkurat kva eg brukte her. Har 3-4 ulike merker eg rullerer på, alt etter kva eg finner på butikken 🙂 Det er blant anna Green choice, Coop sitt merke, Helios og Plantego 🙂

 15. Jeg lurer på hv peanøttsmør som er brukt. Det jeg har kjøpt er i glass fra Ånglamark og chrunchy, men det er ikke så gult som det på bildene her.

 16. Har laget den flere ganger allerede, lett og raskt å lage. Bare kjempegod

  1. Ikkje sant! Eg ELSKA desse 😀

 17. Bruker du store eller lettkokte havregryn? Her skal de jo i foodprosessor, så da går det kanskje for det samme? Kan du si noe om det ang andre oppskrifter også, da det ofte bare står havregryn, ikke hvilken type. Ellers takk for gode oppskrifter, jeg har prøvd mange av dem, og får masse inspirasjon av deg

  1. Hei! Her har det ingenting å bety 🙂
   Stort sett så har det ingen betydning om det er lettkokte eller store, visst det har det – så skriver eg det 🙂

   Hyggelig å inspirere, håper eg kan fortsette med det!