Grov middagspai med ost & skinke

God tirsdag!

No er det ikkje så lenge sida eg delte innlegget «Mi beste oppskrift på sunnare og grov paibunn!» som eg fekk veldig mykje god respons på 🙂 Det har blitt laga mange gode middagspaier i heimane dåkkas dei siste vekene, og det har det hos meg også! Eg blei frista av mitt eget blogginnlegg samme dag som publisering og lagde derfor ein grov middagspai med ost & skinke til middag:

Ein veldig enkel, god og familievennlig variant av middagspaien – ost & skinke er jo ein klassikar hos dei yngre 🙂

Grov paibunn
♦ 75 g smør, romtemperert
♦ 75 g original kesam (evt. rømme eller creme fraiche)
♦ 1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt. glutenfritt mjøl)
♦ 1,5 dl havremjøl
♦ 1/2 ts salt

Slik gjer du:
→ Ha alle ingrediensane i ein bolle, kna sammen til en jevn paideig med hendene.

→ Kjevle deiga ut deiga på kjøkkenbenken med litt mjøl. Snu paideigen og ha over litt ekstra mjøl på kjøkkenbenken så den ikkje setter seg fast.

→ Ha den kjevla deiga over i ein paiform (28cm). Trykk deiga jamnt ned i forma og oppover kantane. Skjær vekk det som henger over kanten (PS! Dette kaster man sjølvsagt ikkje. Eg legger det tilbake i paiformen, gjerne opp etter kantane).

→ Prikk deiga med ein gaffel og forsteik på 180 grader, over-undervarme i 15 minutt.



Skinkefyll
300-400 g skinke
1 liten purreløk
1 spisspaprika
6 store eller 8 små egg
1 dl valgfri melk eller fløyte
1/2-1 ts salt og 1/2 ts pepper
raspa ost

Slik gjer du:
→ Fyll den forstekte bunnen med purreløk, skinke og spisspaprika. Visp sammen egg, melk/fløyte, salt og pepper, og hell eggeblandinga i. Avslutt med litt raspa ost på toppen.

→ Sett inn igjen i ovnen og stei i ca. 30 minutt, eller til eggeblandinga har satt seg.

Så er det berre å servere! Vi har alltid ein frisk salat som tilbehør, gjerne med litt fetaost og ein god dressing til også 🙂

TIPS!
Paibunnen kan du lage klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet om du ønsker det! Du kan også lage den på forhånd og ha i frysaren 🙂 Visst paibunnen er klar er resten fort gjort; då er det berre å kutte ingrediensane og fylle i bunnen mens ovnen varmer seg opp. Visst du vil gjere det enda enklare til middagstid kan du kutte alle ingrediensane på forhånd, vispe sammen eggeblandinga og raspe osten – så er det berre å ha dette i paibunnen og sette den i ovnen.

Og har du rester igjen – så er middagspaien like god kald i matpakken dagen etterpå! Restemiddag er heller ingen dum idè 🙂 

Håper det ser fristande ut, og at dåkke alle får en bra tirsdag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Hei! Er det mulig å lage denne med færre egg?

    1. Ja, men då må du bruke litt meir fyll for å fylle opp bunnen 🙂

  2. Hei Linda
    Er ikke dette din oppskrift ? Syntes dette lignet veldig på din eplekake

    https://stina.blogg.no/eplekake-oppskrift.html

    1. Hei! Jo, den er skremmande lik min oppskrift…..!

      1. Ja veldig . Personen godkjenner ikke kommentaren min når jeg ber henne nevne deg i innlegget.

      2. Såpass ja. Det er jo kjedelig…. Men takk som seier ifra, det synes eg er fint av deg 🙂

  3. Veldig god!

    1. Det er kjekt å lese, Marit 😀

  4. Dina Svege

    Bruker man vanlig smør her eller melange smør?

    1. Melange er margarin, ikkje smør 🙂 Eg bruker alltid ekte smør!

  5. Kan paien fryses?

      1. Merete

        Så bra, den var knallgod! Da har jeg lunsj klar til neste uke Kan den spises kald eller tining også, eller bør den varmebehandles igjen?

      2. Så bra! Nei, kan fint etast kald 🙂