Linda Stuhaug

Annonse

20. november 2020

Enkel, smakfull taco enchiladas

Enkel, smakfull taco enchiladas
Hei!
Står det fredagstaco på menyen idag? Då må eg berre tipse om å lage taco enchiladas… Det er virkelig godt, kjempeenkelt å lage og en digg vri på den klassiske tacoen! Du bruker stort sett dei samme ingrediensane også, så har du handla inn til dagens taco, så har du sannsynligvis ingrediensane i hus allerede 🙂
Du trenger, 3-4 personer 6-8 lomper (du kan og bruke tacolefser) 400 g karbonadedeig 1 løk 1 paprika 2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pose tacokrydder (smak til) 200 g hakka tomater 1 liten boks mais 1 liten ss salsasaus pr. lompe Raspa ost Framgangsmåte: Sett ovnen på 200 grader varmluft. Steik løken til den er blank. Tilsett paprika og deretter karbonadedeig, og steik til karbonadedeigen er gjennomstekt. Tilsett hakka tomater og smak til med tacokrydder.
Fyll lompene med tacokjøttdeigen og litt mais. Legg lompene i en ildfast form og topp med salsasaus og raspa ost.
Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen. Server med en frisk salat og gjerne heimelaga guacemole, eventuelt rømme/kesam!
Tips! Lyst å lage en vegetarvariant? Bytt ut 400 g karbonadedeig med 400 g kidneybønner og/eller svarte bønner. Det er kjempegodt!
Ser det ikkje godt ut? Eg har laga ein ganske så lik variant før her, men med nye bilder synes eg det var innafor å dele oppskrifta igjen 🙂
God fredag(staco) og god helg alle sammen♥

Hei!

Står det fredagstaco på menyen idag? Då må eg berre tipse om å lage taco enchiladas… Det er virkelig godt, kjempeenkelt å lage og en digg vri på den klassiske tacoen! Du bruker stort sett dei samme ingrediensane også, så har du handla inn til dagens taco, så har du sannsynligvis ingrediensane i hus allerede 🙂

Du trenger, 3-4 personer
6-8 lomper (du kan og bruke tacolefser)
400 g karbonadedeig
1 løk
1 paprika
2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pose tacokrydder (smak til)
200 g hakka tomater
1 liten boks mais
1 liten ss salsasaus pr. lompe
Raspa ost

Framgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Steik løken til den er blank. Tilsett paprika og deretter karbonadedeig, og steik til karbonadedeigen er gjennomstekt. Tilsett hakka tomater og smak til med tacokrydder.

Fyll lompene med tacokjøttdeigen og litt mais. Legg lompene i en ildfast form og topp med salsasaus og raspa ost.

Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen. Server med en frisk salat og gjerne heimelaga guacemole, eventuelt rømme/kesam!

Tips!
Lyst å lage en vegetarvariant? Bytt ut 400 g karbonadedeig med 400 g kidneybønner og/eller svarte bønner. Det er kjempegodt!

Ser det ikkje godt ut?
Eg har laga ein ganske så lik variant før her, men med nye bilder synes eg det var innafor å dele oppskrifta igjen 🙂

God fredag(staco) og god helg alle sammen♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg