Linda Stuhaug

Annonse

23. november 2020

Vegetarlasagne med bønner & fetaost

Vegetarlasagne med bønner & fetaost
Hurra for mandag! Vegetarmandag som alltid her på bloggen 🙂
For nokon år tilbake hadde eg eg periode der eg hadde skikkelig dilla på vegetarlasagne. Eg lagde vegetarlasagne i alle mulige slags varianter; med kun grønnsaker, med linser, med bønner, med quinoa, med ulike typer oster, krydder og smakstilsetninger. Eg synes både då og no at vegetarlasagne er skikkelig godt, og i helga så lagde eg en variant med bønner & fetaost som eg har lyst å dele med dåkke!
Denne blei skikkelig smakfull og god, med masse deilige grønnsaker, smakfull bønne-tomatsaus, fetaost mellom laga, lomper (som alltid) og sjølvsagt ost på toppen. En virkelig god vegetarlasagne som eg varmt kan anbefale, uansett om du er vegetarianer eller kjøtt-elsker 🙂
Eg hadde ikkje handla og ingrediensane blei tilfeldig til av det eg hadde i kjøleskap, kjøkkenskap og frysar. Ingen grunn til å følge oppskrifta slavisk, bruk den som inspirasjon og lag gjerne din egen vri ut fra kva du har heime!
Til 3-4 personer trenger du: ♦ 1 kartong (230 g) kidneybønner, skylte i eit dørslag ♦ 1 kartong (230 g) svarte bønner, skylte i eit dørslag ♦ 1 kartong (400 g) hakka tomater ♦ 2 ss tomatpure ♦ 6-8 lomper ♦ 1 blokk (250 g) fetaost, smuldra opp med gaffel ♦ 1 paprika, grovhakka ♦ evt. andre grønnsaker du har (eg hadde litt brokkoli som eg finhakka) ♦ 1 stor eller 2 små løk, grovhakka ♦ 1 kinesisk kvitløk og 1 chili, finhakka ♦ gjerne litt ferske urter, finhakka ♦ valgfritt krydder (eg brukte salt, pepper, paprikakrydder og pizzakrydder) ♦ raspa ost
Slik gjer du: 1. Steik løk, kvitløk og chili i litt smør til løken er blank.
2. Tilsett bønner, hakka tomater, tomatpure, paprika og evt. andre grønnsaker du vil bruke. Tilsett og 1 dl vatn.
3. Kok opp og la det småkoke under omrøring i 10 minutt. Juster eventuelt med ekstra vatn underveis om nødvendig, men det skal vere ein fyldig tomatsaus.
4. Mos blandinga lett med ein potetstapper. Det er ikkje nødvendig, men eg synes det blir ekstra godt då 🙂 Smak til med krydder.
5. Deretter er det berre å legge lasagnen lagvis i en form. Start med 1/4 av bønneblandinga, etterfulgt av lomper og 1/3 av fetaosten. Legg dette i 3 lag, avslutt med bønneblanding og til slutt raspa ost på toppen.
6. Steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen.
Server vegetarlasagnen på samme måte som du serverer andre typer lasagne 🙂 Her i hus er det alltid ein frisk salat, kesam eller en god dressing og litt fetaost-terninger visst vi har.
Håper fleire vil prøve seg på denne! No blir det nok vegetarlasagne framfor min tradisjonelle lompelasagne framover, for dette gav meirsmak hos sambuaren min også 🙂 Lasagnen passer like godt til kvardag som helg, og restane smaker faktisk bedre dagen etterpå♥
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut oppskriftene mine, enten det er i kommentarfeltet på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER 🙂

Hurra for mandag! Vegetarmandag som alltid her på bloggen 🙂

For nokon år tilbake hadde eg eg periode der eg hadde skikkelig dilla på vegetarlasagne. Eg lagde vegetarlasagne i alle mulige slags varianter; med kun grønnsaker, med linser, med bønner, med quinoa, med ulike typer oster, krydder og smakstilsetninger. Eg synes både då og no at vegetarlasagne er skikkelig godt, og i helga så lagde eg en variant med bønner & fetaost som eg har lyst å dele med dåkke!

Denne blei skikkelig smakfull og god, med masse deilige grønnsaker, smakfull bønne-tomatsaus, fetaost mellom laga, lomper (som alltid) og sjølvsagt ost på toppen. En virkelig god vegetarlasagne som eg varmt kan anbefale, uansett om du er vegetarianer eller kjøtt-elsker 🙂

Eg hadde ikkje handla og ingrediensane blei tilfeldig til av det eg hadde i kjøleskap, kjøkkenskap og frysar. Ingen grunn til å følge oppskrifta slavisk, bruk den som inspirasjon og lag gjerne din egen vri ut fra kva du har heime!

Til 3-4 personer trenger du:
♦ 1 kartong (230 g) kidneybønner, skylte i eit dørslag
♦ 1 kartong (230 g) svarte bønner, skylte i eit dørslag
♦ 1 kartong (400 g) hakka tomater
♦ 2 ss tomatpure
♦ 6-8 lomper
♦ 1 blokk (250 g) fetaost, smuldra opp med gaffel
♦ 1 paprika, grovhakka
♦ evt. andre grønnsaker du har (eg hadde litt brokkoli som eg finhakka)
♦ 1 stor eller 2 små løk, grovhakka
♦ 1 kinesisk kvitløk og 1 chili, finhakka
♦ gjerne litt ferske urter, finhakka
♦ valgfritt krydder (eg brukte salt, pepper, paprikakrydder og pizzakrydder)
♦ raspa ost

Slik gjer du:
1. Steik løk, kvitløk og chili i litt smør til løken er blank.

2. Tilsett bønner, hakka tomater, tomatpure, paprika og evt. andre grønnsaker du vil bruke. Tilsett og 1 dl vatn.

3. Kok opp og la det småkoke under omrøring i 10 minutt. Juster eventuelt med ekstra vatn underveis om nødvendig, men det skal vere ein fyldig tomatsaus.

4. Mos blandinga lett med ein potetstapper. Det er ikkje nødvendig, men eg synes det blir ekstra godt då 🙂 Smak til med krydder.

5. Deretter er det berre å legge lasagnen lagvis i en form. Start med 1/4 av bønneblandinga, etterfulgt av lomper og 1/3 av fetaosten. Legg dette i 3 lag, avslutt med bønneblanding og til slutt raspa ost på toppen.

6. Steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Server vegetarlasagnen på samme måte som du serverer andre typer lasagne 🙂 Her i hus er det alltid ein frisk salat, kesam eller en god dressing og litt fetaost-terninger visst vi har.

Håper fleire vil prøve seg på denne! No blir det nok vegetarlasagne framfor min tradisjonelle lompelasagne framover, for dette gav meirsmak hos sambuaren min også 🙂 Lasagnen passer like godt til kvardag som helg, og restane smaker faktisk bedre dagen etterpå♥

Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut oppskriftene mine, enten det er i kommentarfeltet på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER 🙂

Annonse

24 Kommentarer

A

Agnes

20. mars 2022

Super godt enkelt og næringsrikt 😋👌 ....blir garantert laget igjen!!!

Linda Stuhaug

21. mars 2022

Så kjekt å lese🤩

I

Inga

24. april 2021

Veldig god vegetarlasagne, overraskande smakfull! Takk for nok ei super oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

25. april 2021

Hyggelig at den smakte, Inga 😀

j

julie

15. mars 2022

Super oppskrift! Kan man bruke pastaplater istedet for lomper? Kanskje tilsette vann, eller er blandingen bløt nok så de ikke blir harde?

Linda Stuhaug

15. mars 2022

Ja, det kan du. Trur ikkje du trenger å tilsette noke vatn (evt littegrande), men du må steike den en del lengre :)

A

Anna

7. september 2022

Denne var så god! Ja til flere oppskrifter med smelta fetaost!

Linda Stuhaug

11. september 2022

Sant det er digg🤩

M

Marianne Garaas

10. januar 2022

Hvor lang tid ca. tar det å lage denne middagen?

Linda Stuhaug

11. januar 2022

20-25 minutt før den går i ovnen ca 🙂

S

Sølvi nilsen

20. januar 2023

Denne har blitt en favoritt🥰 Nyyydelig god🤗

Linda Stuhaug

21. januar 2023

Så hyggelig😍

M

Merete

21. mars 2024

Denne kommer jeg stadig tilbake til:). Genialt å kunne bruke lomper istedenfor pastaplater. Innrømmer at jeg hiver på litt ekstra ost. Tenker lange den nå på lørdag når jeg får besøk...har aldri fått klager.

Linda Stuhaug

21. mars 2024

Så kjekt å lese🤩 Denne må eg også lage igjen snart!

K

Kristin

13. mars 2022

Så inspirert! Dette blir middag og forhåpentligvis lunsjrester!

Linda Stuhaug

13. mars 2022

Herlig😍

F

Frida

6. desember 2020

Er det 200 grader varmluft eller over og under varme ?

Linda Stuhaug

6. desember 2020

Alltid over-undervarme om ingenting anna er spesifisert 🙂 Men varmlfut går heilt fint det og, men korter ned steiketida 🙂

T

Tone

23. november 2020

Denne glede jeg meg til å prøve! Går alltid til bloggen din når jeg trenger middagsinspirasjon

Linda Stuhaug

24. november 2020

Så hyggelig, Tone! Det er veldig kjekt å lese 🙂 Håper denne smaker <3

M

Malene

23. november 2020

Denne så spennende ut! Ser for meg at feta gir veldig god smak her 🙂

Linda Stuhaug

24. november 2020

Ja, det var virkelig kjempegodt!! 😀

G

Gerd Inger

26. august 2022

Denne vegetarlasagnen er så god .Har blitt min favoritt.Laget den mange ganger

Linda Stuhaug

28. august 2022

Så hyggelig😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg