Kva er forskjellen på dei to kokebøkene mine?

Egenreklame

«Kva er forskjellen på dei to kokebøkene dine?» er eit spørsmål eg ofte får, og det skal eg fortelle deg kort og enkelt i dette innlegget. Kanskje du får inspirasjon til kva du kan skrive på ønskelista til jul, eller kva du kan gi til en som har alt? 🙂 Her slipper du eventuelt å reise i butikken for å handle, for du kan berre klikke ei eller fleire bøker heim i postkassa di!

Opptur med sunn mat får du kjøpt HER
Opptur med sunne middagar får du kjøpt HER

Så over til forskjellane. Bøkene mine er på en måte ganske like, men samtidig ulike:

OPPSKRIFTER OG KAPITLER 
Opptur med sunn mat inneholder 80 oppskrifter fordelt på fire kapitler:
1) Frukost
2) Lunsj og matpakker
3) Middager – både kvardagsmiddager og helgemiddager
4) Sukkerfrie søtsaker – både kvardagssøtt og helgesøtt.

En god miks av alle døgnets måltider, med andre ord. Enkle, gode oppskrifter for både store og små!

Opptur med sunne middagar inneholder 80 oppskrifter på kun middager, med en smart inndeling i åtte ulike kapitler:
1) Middagar på maks 20 minutt
2) Middagar du kan lage klar kvelden før
3) Alt-i-eitt midddagar
4) Restemiddagar
5) Middagar for ein person
6) Middagar med maks 6 ingredienser
7) Helgemiddagar
8) Tilbehørtips til middagen.

Oppskriftene er virkelig laga for dei som synes middagsmat er en utfordring, då oppskriftene er raske, enkle og overkommelige å lage for alle – uansett nivå på kjøkkenet.

TEKSTER, TIPS OG RÅD
Opptur med sunn mat – i mi første bok starter eg med å fortelle min historie – «Min kronglete veg til en sunn livsstil og ekte matglede». Denne historia er veldig personlig, og det forklarer egentlig heile mi reise fra overvektig til undervektig, til ernæringsnerd og matglad.

I tillegg så kan du bruke boka som eit verktøy for å komme i gang med kostholdsendringar. Eg deler mange ulike tekster, tips og råd som går på både motivasjon, søtsug, søtningsguide, kostholdstips, en fire-vekers guide og mykje, mykje meir!

Opptur med sunne middagar inneholder også mange ulike tekster som både skal gjere deg kjent med meg, men også som skal gjere deg trygg på kjøkkenet. I denne boka har eg og eit større fokus på å planlegge godt, spare penger, unngå matsvinn og bruke opp matrestane. Og sjølvsagt mykje, mykje meir her også!

Begge bøkene er virkelig mykje meir enn berre ei kokebok, det synes eg er litt viktig å få fram♥

VEKEMENYER
Begge bøkene inneholder vekemenyer. Forskjellen er at i Opptur med sunn mat har vekemenyane innslag av dei søte oppskriftene, mens i Opptur med sunne middagar får du fullstendig handleliste til alle menyane. Eg digger at sistnevnte har handleliste, og det veit eg at mange av dåkke også gir en ekstra tommel opp for!


Så, dette var då kortversjonen av forskjellen på kokebøkene mine 🙂 Du får kjøpt begge to på din nærmaste bokhandler-forretning. Har dei den ikkje inne, så kan du alltid spørre etter den, for alle har mulighet til å ta den inn! Eller så kan du klikke den rett heim som nevnt i starten av innlegget:

Opptur med sunn mat får du kjøpt HER
Opptur med sunne middagar får du kjøpt HER

Håper dette var oppklarande for dåkke, og har de andre spørsmål – så still dei gjerne! Eg svarer sjølvsagt så godt eg kan 🙂 Håpe dåkke får en bra tirsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Blir ikke akkurat et bok spørsmål, men den kjolen var sykt fiin❤️ Lov å spørre hvor den er fra?

  1. Ganske sikker på den er fra Selected 😀

 2. Hei Vil bare si at jeg blir veldig inspirert av det du skriver på bloggen. Har nå kjøpt din første kokebok og er så fornøyd! Veldig fine og gode oppskrifter. Jeg bestiller nå kokebok opptur med sunne middager. Genialt med handleliste!! Gleder meg til å lese og prøve oppskriftene dine. Stor klem

  1. Så hyggelig å lese, Maria! Tusen takk – håper eg kan fortsette å inspirere på både blogg og bok 🙂 <3 Klem!

 3. Unni Kingsrød

  Har kjøpt opptur ned sunn mat og prøver knekkebrød nå. Har bestilt opptur med middager og håper jeg blir fornøyd veldig spent

  1. Det håper eg og 😀

 4. Hei Linda!
  Jeg gikk nylig til innkjøp av begge bøkene med håp om å få struktur rundt matlaging, handling og ikke minst inntak av sunn mat som gir matglede. Har fulgt dine råd om å få oversikt i skuffer, skap og frys samt planlegging av ukemenyer og sålangt er vi på god vei til mindre styr og mer stas:-) Sønnen min (15 år) blar i bøkene hver dag og finner noe han har lyst til å lage! Fikk nettopp et lite lass med sukkerfrie alternativer i posten så nå skal vi teste ut søtsakene også.

  Vil bare takke for inspirasjon og flotte oppskrifter både her og i bøkene. Jeg skjønner godt at din lidenskap for et sunt kosthold er til glede for alle følgerene dine!

  1. For en hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk Dagny! Det gleder meg virkelig 🙂
   Håper eg kan fortsette å inspirere deg og familien din 😀