Linda Stuhaug

Annonse

26. november 2020

Sunne, digge snickerskuler på 1-2-3

Sunne, digge snickerskuler på 1-2-3
Hei alle sammen♥
Populære oppskrifter får vi vell ikkje nok av? 🙂 Snickers er alltid en slager, og samme med daddelkuler – og her slår eg altså begge fluene i en smekk!
Du trenger berre 3 ingredienser, og du finner dei alle på dagligvarebutikken. Kulene er altså uten helsekostprodukt, men er samtidig uten tilsatt sukker. For å ikkje nevne at du lager dei på maks 15 minutt, og at dei er farlig gode 😉 Kan det bli bedre?
Jo, eg kan jo forresten nevne at dei er superenkle å lage! Du må ha ein god foodprosessor eller blender, men dette kjenne jo dåkke til etterkvart… 🙂
Ingredienser, 16-18 stk 150 g saftige dadler (vekt uten stein) 100 g peanøtter* 2 toppa ss kakao + finhakka, salte peanøtter til rulling
*du kan bruke både usalta og salta peanøtter. Bruker du usalta, tilsett 1/2 ts maldonsalt!
Framgangsmetode Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebrig masse. Du skal kunne knipe massen mellom hendene, og den skal lett kunne forme seg. Skjer ikkje dette har du 1) ikkje brukt saftige nok dadler (dette er superviktig!) eller 2) ikkje kjørt massen godt nok. Tilsett eventuelt litt smelta smør som en nødløsning, og kjør prosessoren i gang til du får denne klebrige massen.
Trill deiga ut til ei/to pølser, skjær opp i passelige biter og trill til munnfulle kuler med fuktige hender.
Finblend ekstra peanøtter i foodprosessoren/blenderen og rull kulene i dei finhakka peanøttene. Du kan også rulle kulene i kakaopulver, dyppe i sjokolade eller lignande…
Sett kjølig og oppbevar kulene i kjøleskap eller frysar 🙂
Ser gode ut, ikkje sant? Det er dei virkelig også altså! Konsistensen er seig, smaken er søt og kulene er mektige♥
Har du ikkje prøvd desse enda, så er det virkelig på tide – spesielt om du er glad i desse daddelkulene eg har i arkivet!
Dette er ingen ny oppskrift, for har delt lignande varianter i alle år her på bloggen – og kulene er virkelig en favoritt hos mange 🙂
Nyt som snacks til kaffikoppen, kveldskosen, på tur eller dessert!
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemelding når de prøver ut oppskriftene mine♥ Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, eller gi meg en tilbakemelding på facebook-sida mi HER eller instagram under @lindastuhaug 🙂 Følg meg gjerne uansett på facebook og instagram også, der deler eg enda fleire oppskrifter og glimt av min kvardag!

Hei alle sammen♥

Populære oppskrifter får vi vell ikkje nok av? 🙂 Snickers er alltid en slager, og samme med daddelkuler – og her slår eg altså begge fluene i en smekk!

Du trenger berre 3 ingredienser, og du finner dei alle på dagligvarebutikken. Kulene er altså uten helsekostprodukt, men er samtidig uten tilsatt sukker. For å ikkje nevne at du lager dei på maks 15 minutt, og at dei er farlig gode 😉 Kan det bli bedre?

Jo, eg kan jo forresten nevne at dei er superenkle å lage! Du må ha ein god foodprosessor eller blender, men dette kjenne jo dåkke til etterkvart… 🙂

Ingredienser, 16-18 stk
150 g saftige dadler (vekt uten stein)
100 g peanøtter*
2 toppa ss kakao
+ finhakka, salte peanøtter til rulling

*du kan bruke både usalta og salta peanøtter. Bruker du usalta, tilsett 1/2 ts maldonsalt!

Framgangsmetode
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebrig masse. Du skal kunne knipe massen mellom hendene, og den skal lett kunne forme seg. Skjer ikkje dette har du 1) ikkje brukt saftige nok dadler (dette er superviktig!) eller 2) ikkje kjørt massen godt nok. Tilsett eventuelt litt smelta smør som en nødløsning, og kjør prosessoren i gang til du får denne klebrige massen.

Trill deiga ut til ei/to pølser, skjær opp i passelige biter og trill til munnfulle kuler med fuktige hender.

Finblend ekstra peanøtter i foodprosessoren/blenderen og rull kulene i dei finhakka peanøttene. Du kan også rulle kulene i kakaopulver, dyppe i sjokolade eller lignande…

Sett kjølig og oppbevar kulene i kjøleskap eller frysar 🙂

Ser gode ut, ikkje sant? Det er dei virkelig også altså! Konsistensen er seig, smaken er søt og kulene er mektige♥

Har du ikkje prøvd desse enda, så er det virkelig på tide – spesielt om du er glad i desse daddelkulene eg har i arkivet!

Dette er ingen ny oppskrift, for har delt lignande varianter i alle år her på bloggen – og kulene er virkelig en favoritt hos mange 🙂

Nyt som snacks til kaffikoppen, kveldskosen, på tur eller dessert!

Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemelding når de prøver ut oppskriftene mine♥ Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, eller gi meg en tilbakemelding på facebook-sida mi HER eller instagram under @lindastuhaug 🙂 Følg meg gjerne uansett på facebook og instagram også, der deler eg enda fleire oppskrifter og glimt av min kvardag!

Annonse

11 Kommentarer

S

Sara

9. oktober 2021

Disse var supergode! Men hvor lenge holder de seg i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

9. oktober 2021

Sant dei er! Kulene står seg kjempelenge, månedsvis. Så det trenge du ikkje tenke noke på 🙂

M

Marianne

15. desember 2020

Nam! Disse ble utrolig gode 🙂 Dadlene mine var nok ikke helt saftige nok, men med en spiseskje nøytral olje oppi ble blandingen perfekt!

E

Elise

14. desember 2020

Disse var fantastisk gode

Linda Stuhaug

15. desember 2020

Så bra, Elise 😀

E

Elham

9. desember 2020

Hei. Hvilken blender bruker du for å lage daddelkuler? Min erfaring er at den blir så varm når jeg lager daddelkuler så trenger tips til en god blender. Disse var forøvrig veldig gode 😀

Linda Stuhaug

9. desember 2020

Hei1 Eg bruker ikkje blender til daddelkuler, eg foretrekker foodprosessor 🙂 Anbefaler en med 800-1000 kw motor og skarpe kniver!

W

WencheS

29. november 2020

Hvor får en kjøpt saftige dadler, og hvordan vet man at de er saftige nok?

Linda Stuhaug

30. november 2020

Dadler i lausvekt er eit godt alternativ. Ellr «juicy dates» i 600 grams pakninger på coop butikker 🙂

W

WencheS

4. desember 2020

Takk for svar

Linda Stuhaug

6. desember 2020

🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg