Nydelig, enkel søtpotetsuppe

God torsdag!

Fleire juleoppskrifter er på – men det blir litt oppskrifter utenom jul også 🙂 For ei stund tilbake lagde eg denne nydelige søtpotetsuppa som eg berre må dele med dåkke. Skikkelig smakfull og god, superenkel å lage og en perfekt kvardagsmiddag for heile familien! Eg lagde en stor, stor porsjon og fryste ned resten av suppa i ein stor matboks, så har eg til ein kjapp middag seinare som kun trenger oppvarming!

Hovedingrediensen her er naturligvis søtpotet, men eg liker også å bruke litt gulrot – men du kan og supplere med andre grønnsaker. Eg liker også å steike litt løk før eg heller på kraft og grønnsake, men det er ikkje nødvendig, suppa blir god uten også.

Eg må og nevne at eg elsker å lage suppe med kraft, her har eg brukt kyllingkraft, men utblanda buljong/fond går sjølvsagt fint å bruke også (les på pakken kor mykje du skal bruke ift. væskemengde). Kan dog tipse om at kyllingkraft går an å kjøpe på ulike butikker (Rema 1000 har Stange kraft, og andre butikker har ulke krafter i merket Jacons Utvalgte). Du må heller ikkje berre bruke kraft, 50/50 med kraft og buljong er og eit alternativ for eksempel!

Søtpotetsuppe, ca. 4-6 personer
1 kg søtpotet, skrelt og delt i biter
2-3 gulerøtter, skrelt og delt i biter
1 stor løk, grovhakka
1-2 fedd kvitløk
10 dl kyllingkraft (eller 10 dl vatn + buljong/fond)
2-3 dl creme fraiche, fløyte eller fullfett kokosmelk
salt og pepper
smør eller olje til steiking

Valgfri topping – eg har sprøstekt chorizo (250 g)  smuldra fetaost (en blokk på 250 g) og rista gresskarkjerner (oppskrift lenger nede).

Slik gjer du:
1. Steik løk og kvitløk i smør til løken er blank. Ha over søtpotet, gulrot og kyllingkraft. Kok opp og la det småkoke til bitane er møre (10-25 minutt, koketid varierer etter størrelse på bitane). I mellomtida kan du klargjere den toppingen du vil ha.

2. Mos suppa glatt med stavmikser. Tilsett creme fraiche/fløyte/kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med væske om du ønsker ein tynnare konsistens.

3. Så er det berre å servere suppa med den toppingen du har valgt, og eventuelt noko godt brød om du vil!

Det er mykje som er godt som topping på søtpotetsuppa, bruk det du har/liker!
Denne kombinasjonen her var kjempegod, men det er mykje anna som passer like godt. Prøv for eksempel kokte egg (egg og søtpotet er en nydelig kombinasjon!), stekt bacon eller spekeskinke, andre typer pølser, kun rista gresskarkjerner (dette er SÅ godt), sprø kikerter m.m.

Visst du har lyst på rista gresskarkjerner så trenger du:
150 g gresskarkjerner
2 ts smør eller olje
1/2 ts knust maldonsalt

Slik gjer du:
Varm opp olje/smør i ei steikepanne, bruk litt over middels varme. Tilsett gresskarkjernene og steik kjernene til dei begynner å poppe. Det tar litt tid, og du må røre ofte. La det poppenoken minutter, tilsett maldonsalt, rør godt og la gresskarkjernene avkjøle seg på bakepapir. Oppbevarast på glass.

Eg lager alltid mykje og oppbevarer i eit glass, så har eg til mange supper og salater framover 🙂 Det står seg i månedsvis på glass!

Håper suppa ser fristande ut♥

Velbekomme og god torsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Jeg lager denne med kikerter og ingefær

    1. Håper den smakte 🙂

  2. Den suppa er fantastisk

    1. Så kjekt du synes det 😀