Fluffy bananpannekaker – med pepperkakekrydder!

Hei mandag!

Idag frister eg med bananpannekaker med julesmak – altså med pepperkakekrydder! Som nevnt kan pepperkakekrydder virkelig brukast til alt mulig, og det smakte nydelig i desse saftige, fluffy pannekakene her 🙂

Pannekakene kan du nyte til frukost, lunsj eller kveldsmat. Eller du kan gjere som eg gjorde igår: ha det som kaffimat/dessert 🙂 Desse er både sunne, næringsrike og skikkelig gode – så dei passer like godt som eit måltid som kos♥

Pannekakene er uten sukker og melk, og er heilt uproblematiske å lage 100% glutenfri (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl. Hugs at du kan male havregryn til havremjøl i en blender eller foodprosessor) 🙂

Du trenger, 15-20 pannekaker 
♦ 3 overmodne bananer (jo brunare, jo bedre! Er dei ikkje brune må du kanskje tilsette litt ekstra søtning)
♦ 3 store egg
♦ 150 g havremjøl
♦ 50 g valgfritt mjøl (du kan og bruke meir havremjøl)
♦ 1 toppa ts bakepulver
♦ 1 ts pepperkakekrydder (smak til)
→ eller bruk nokre gode dryss med kanel og kardemomme, og eit godt dryss ingefær og nellik

Slik gjer du:
Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Rør inn resten av ingrediensane og la røra svelle i minst 5-10 minutt. Smak på røra; du kjenner fort om du vil ha litt meir krydder i, eller om det holder med 1 ts 🙂

Røra skal vere fyldig, det er det som gir fluffy pannekaker – juster eventuelt konsistensen om det er nødvendig.

Steik så gylne pannekaker på litt over middels varme – bruk steikefett om nødvendig. Server pannekakene nystekte, lune eller kalde, gode er dei uansett♥

Pannekakene er gode i seg sjølv, men ekstra gode med pålegg/topping 🙂 Brunost synes eg smakte ekstra godt på desse med litt julesmak, men favoritten er fortsatt cottage cheese og jordbærsylte♥ Eg synes og det er godt med mandelsmør og bananskiver/ferske bær, eller berre litt smør og sukrin+. Prøv deg fram og finn din favoritt!

TIPS!
Er du ikkje så glad i bananpannekaker kan du fint bytte ut 3 overmodne bananer med 250 g original kesam, rømme eller creme fraiche, eventuelt vaniljeyoghurt/vaniljekesam eller lignande. Då vil eg anbefale å tilsette litt ekstra søtning i form av sukrin+, sukker, honning eller det du foretrekker 🙂

Så må du gjerne lage mindre oppskrift, visst du f.eks vil ha nystekte pannekaker til deg sjølv til frukost så anbefaler eg 1/3 av oppskrifta, altså med 1 banan og 1 egg 🙂

Velbekomme, håper det ser fristande ut♥ Dei blei vertfall tatt veldig godt imot igår hos både store og små rundt bordet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *