Sukkerfrie snickerskuler – uten dadler!

Heisann!

For eit par veker sida la eg ut en oppskrift på snickerskuler (du finner dei her), og som alltid når eg legger ut oppskrifter på slike snack-kuler med dadler, så får eg spørsmål om oppskrift uten dadler 🙂 Så, til dåkke har eg idag oppskrift på snickerskuler uten dadler! Desse er kjempegode dei og, men eg holder som alltid en knapp på daddelkuler – eg synes rett og slett dei er best på både smak og konsistens 😉

Du trenger, ca. 25 kuler:
150 g peanøttsmør (eg brukte green chioce)
130 g sukrinsirup (eller anna flytande søtning)
50 g finhakka peanøtter
50 g havregryn
25 g kakao
litt salt

Slik gjer du:
Rør sammen peanøttsmør, sukrinsirup, kakao og salt. Tilsett deretter finhakka penøtter og havregryn, og kna sammen til en kompakt deig. Skjær deiga opp i biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene.

Kulene liker eg å rulle i litt ekstra finhakka peanøtter, men du kan også rulle i kakao, kokos, dyppe i smelta sjokolade eller lignande.

La kulene ligge minst 60 minutt i frysaren før servering. Visst dei ikkje skal etast med ein gang kan kulene berre ligge i kjøleskapet 🙂 Oppbevarast og i kjøleskap til servering!

Søte og småseige, men litt tørrare i konsistensen enn daddelkulene som er hakket meir saftige og seigare! Slik energikuler som dette passer like godt som kaffisnacks som tursnacks, mellommåltid eller påfyll før/etter trening 🙂

Desse passer også som julesnack – må ikkje vere julesmak eller typiske tradisjonelle julekaker for at dei skal lagast og nytast i desember måned 🙂

God tirsdag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *