Linda Stuhaug

Annonse

14. desember 2020

Sukkerfri sjokoladekonfekt med brente mandler

Sukkerfri sjokoladekonfekt med brente mandler
Hei mandag!
Sida det nærma seg jul med stormskritt og eg har massevis av nye, søte oppskrifter eg vil dele før den tid, så blir det litt fokus på sukkerfri søtsaker akkurat no 🙂 Dagens oppskrift er en sjokoladekonfekt med brente mandler – som passer perfekt no til jul, men også ellers i året♥
Har du laga opp brente julenøtter, brente mandler eller lignande – så har du halve oppskrifta ferdig allerede, og resten er gjort på berre nokon minutt! Du må naturligvis ikkje bruke brente, skivede mandler slik som eg har gjort – her passer kva som helst nøtter for å få den gode smaken og ekstra crunchen i oppskrifta 🙂
Du trenger: ♦ 100 g sukkerfri, mørk sjokolade (eller 70% mørk sjokolade)* ♦ 50 g kokosolje ♦ 4 ss valgfri, flytande søtning (sukrinsirup, fibersirup, honning…) ♦ en god klype salt ♦ valgfrie brente nøtter → eg har brukt skivede, brente mandler uten sukker, oppskrift her
Slik gjer du: Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Tilsett også søtning og salt.
Hell massen over i ein liten matboks med bakepapir eller silikonformer. Fordel masse nøtter på toppen og trykk lett ned i sjokoladeblandinga.
Sett i kjøleskapet til konfekten er stivna. Oppbevarast kjølig.
Tips og alternativer* → Sjokolade: bruk sukkerfri, mørk sjokolade om du ønsker at konfekten skal vere sukkerfri. Er ikkje dette så nøye kan du fint brukt vanlig 70% mørk sjokolade fra butikken. Den har eg brukt fleire ganger sjølv 🙂
→ Du kan og bytte ut brente nøtter med rista nøtter, honningrista nøtter eller lignande. Men det er ekstra godt med desse brente nøttene, både på smak og crunch!
Konfekten står seg fint eit par veker i kjøleskap♥
Håper det ser fristande ut!

Hei mandag!

Sida det nærma seg jul med stormskritt og eg har massevis av nye, søte oppskrifter eg vil dele før den tid, så blir det litt fokus på sukkerfri søtsaker akkurat no 🙂 Dagens oppskrift er en sjokoladekonfekt med brente mandler – som passer perfekt no til jul, men også ellers i året♥

Har du laga opp brente julenøtter, brente mandler eller lignande – så har du halve oppskrifta ferdig allerede, og resten er gjort på berre nokon minutt! Du må naturligvis ikkje bruke brente, skivede mandler slik som eg har gjort – her passer kva som helst nøtter for å få den gode smaken og ekstra crunchen i oppskrifta 🙂

Du trenger:
♦ 100 g sukkerfri, mørk sjokolade (eller 70% mørk sjokolade)*
♦ 50 g kokosolje
♦ 4 ss valgfri, flytande søtning (sukrinsirup, fibersirup, honning…)
♦ en god klype salt
♦ valgfrie brente nøtter
→ eg har brukt skivede, brente mandler uten sukker, oppskrift her

Slik gjer du:
Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Tilsett også søtning og salt.

Hell massen over i ein liten matboks med bakepapir eller silikonformer. Fordel masse nøtter på toppen og trykk lett ned i sjokoladeblandinga.

Sett i kjøleskapet til konfekten er stivna. Oppbevarast kjølig.

Tips og alternativer*
→ Sjokolade: bruk sukkerfri, mørk sjokolade om du ønsker at konfekten skal vere sukkerfri. Er ikkje dette så nøye kan du fint brukt vanlig 70% mørk sjokolade fra butikken. Den har eg brukt fleire ganger sjølv 🙂

→ Du kan og bytte ut brente nøtter med rista nøtter, honningrista nøtter eller lignande. Men det er ekstra godt med desse brente nøttene, både på smak og crunch!

Konfekten står seg fint eit par veker i kjøleskap♥

Håper det ser fristande ut!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg