Linda Stuhaug

Annonse

15. desember 2020

Sukkerfri byggrynskrem med nydelig bærsaus

Sukkerfri byggrynskrem med nydelig bærsaus
God tirsdag!
I fjor lagde eg byggrynskrem med nydelig bærsaus på julafta, og det var virkelig en slager rundt bordet. Dette er jo som riskrem, berre at risgrauten er bytta ut med byggrynsgraut. Byggrynsgraut har litt meir smak og konsistens, og det løfta den tradisjonelle juledesserten fleire hakk. Dette kan virkelig anbefalast altså!
Og i anledning jul og juledessert, så vil eg dele min oppskrift med dåkke! Eg har laga min variant sukkerfri for å treffe dåkke som ønsker å ha desserten sukkerfri – men som det alltid står – så kan du bruke anna søtning. Er det sukker du ønsker å bruke, så bruker du sukker!
Eg må og innrømme at eg har juksa med byggrynsgraut frå Fjordland idag, men vil du bruke heimelaga byggrynsgraut, så er det absolutt ingenting i veien for det altså. Eg brukte heimelaga i fjor, men kjøpt i år – og eg synes begge deler smakte like godt. En pakke Fjordland byggrynsgraut er på 370 g, og det er en slik pakke eg har brukt i dagens oppskrift 🙂
Denne oppskrifta gir gode 3 porsjoner byggrynskrem (som på bildene). Doble gjerne oppskrifta 🙂
Byggrynskrem ♦ 370 g byggrynsgraut ♦ 1,5 dl fløyte ♦ 2 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 ss sukker) ♦ gjerne eit dryss ekte vaniljepulver eller frø fra 1/2 vaniljestang
Bærsaus ♦ 150 g fryste bringebær ♦ 150 g fryste jordbær ♦ en liten skvett vatn (ca. 0,2 dl) ♦ 2 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 ss sukker)
Slik gjer du: Byggrynskrem: visp fløyte og søtning til ein fyldig krem. Vend kremen sammen med byggrynsgrauten.
Bærsaus: kok opp jordbær, bringebær, vatn og sukrin+ i en kjele til bæra er mjuke og varme. Det trenger ikkje å koke. Mos klumpfritt med en stavmiksar og avkjøl.
Server gjerne byggrynskremen med litt hakka mandler, og hell over saus ved servering♥
Med ferdig graut så er heile desserten laga på 1-2-3 🙂
Prøv denne varianten her om riskrem likevell står på dessertmenyen – enten før jul, på julafta eller i romjula! Det smaker SÅ mykje bedre enn den tradisjonelle riskremen♥

God tirsdag!

I fjor lagde eg byggrynskrem med nydelig bærsaus på julafta, og det var virkelig en slager rundt bordet. Dette er jo som riskrem, berre at risgrauten er bytta ut med byggrynsgraut. Byggrynsgraut har litt meir smak og konsistens, og det løfta den tradisjonelle juledesserten fleire hakk. Dette kan virkelig anbefalast altså!

Og i anledning jul og juledessert, så vil eg dele min oppskrift med dåkke! Eg har laga min variant sukkerfri for å treffe dåkke som ønsker å ha desserten sukkerfri – men som det alltid står – så kan du bruke anna søtning. Er det sukker du ønsker å bruke, så bruker du sukker!

Eg må og innrømme at eg har juksa med byggrynsgraut frå Fjordland idag, men vil du bruke heimelaga byggrynsgraut, så er det absolutt ingenting i veien for det altså. Eg brukte heimelaga i fjor, men kjøpt i år – og eg synes begge deler smakte like godt. En pakke Fjordland byggrynsgraut er på 370 g, og det er en slik pakke eg har brukt i dagens oppskrift 🙂

Denne oppskrifta gir gode 3 porsjoner byggrynskrem (som på bildene). Doble gjerne oppskrifta 🙂

Byggrynskrem
♦ 370 g byggrynsgraut
♦ 1,5 dl fløyte
♦ 2 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 ss sukker)
♦ gjerne eit dryss ekte vaniljepulver eller frø fra 1/2 vaniljestang

Bærsaus
♦ 150 g fryste bringebær
♦ 150 g fryste jordbær
♦ en liten skvett vatn (ca. 0,2 dl)
♦ 2 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 4 ss sukker)

Slik gjer du:
Byggrynskrem: visp fløyte og søtning til ein fyldig krem. Vend kremen sammen med byggrynsgrauten.

Bærsaus: kok opp jordbær, bringebær, vatn og sukrin+ i en kjele til bæra er mjuke og varme. Det trenger ikkje å koke. Mos klumpfritt med en stavmiksar og avkjøl.

Server gjerne byggrynskremen med litt hakka mandler, og hell over saus ved servering♥

Med ferdig graut så er heile desserten laga på 1-2-3 🙂

Prøv denne varianten her om riskrem likevell står på dessertmenyen – enten før jul, på julafta eller i romjula! Det smaker SÅ mykje bedre enn den tradisjonelle riskremen♥

Annonse

4 Kommentarer

E

Elen Mcmaster

3. mars 2021

Topp oppskrifter, også med tanke på å redusere sukker, og ikke minst enkelt!

Linda Stuhaug

4. mars 2021

Takk Elen 😀

L

Live

3. mai 2022

Har laget denne to ganger nå. Siste gang hadde vi kun jordbærsyltetøy oppå. Dattera mi elsker den🤩 Kanskje den kommer på bordet på julaften i år. Hvem veit😉

Linda Stuhaug

5. mai 2022

Så hyggelig tilbakemelding, takk Live🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg