Marsipankjeks aka kransekakekjeks – seige og sukkerfri med 2 ingredienser!

Gu beire, desse kjeksa blei SÅ vanvittig gode!

Eg har aldri vert noko glad i marsipan, men kransekake har eg alltid likt. Når eg rydda litt i skap og skuffer for nokon veker tilbake, så fant eg eit par pakker med sukrinmarsipan fra Funksjonell Mat som gjekk ut på dato for eit år sidan… Ops!

Av marsipanen lagde eg rett og slett marsipankjeks aka kransekakekjeks! Dette lagde eg i fjor også, men oppskrift blei aldri delt med dåkke – så den får dåkke servert her idag 🙂

Sukrinmarsipanen får du kjøpt på veldig mange dagligvarebutikker: rema 1000 har den garantert, men kiwi, spar, meny og bunnpris er også forhandlere av sukrinmarsipan – og du får sjølvsagt tak i den på helsekostbutikker 🙂

Så i utgangspunktet trenger du kun denne marsipanen for å lage kjeksa, men eg synes det er litt ekstra godt med sjokolade på 🙂 Då bruker du akkurat den sjokoladen du ønsker, om det er sukkerfri, mørk eller lys. Eg bruker ofte vanlig 70% mørk sjokolade fra butikken sjølv!

Du trenger:
1 pk sukrinmarsipan
30 g valgfri sjokolade

Slik gjer du:
Skjær sukrinmarsipanen opp i skiver. Eg fikk 18 biter, men antall vil variere etter tjukkelse. Press marsipanenbitane litt flat og rund i kantane og ha over på eit steikebrett med bakepapir.

Steik kjeksa på 180 grader, over-undervarme til dei er lett gylne, 6-8 minutt. Mine kjeks fikk eit minut for lenge, så stopp litt før dei er like mørke som mine 🙂

Avkjøl kjeksa, og dypp deretter i smelta sjokolade, og la sjokoladen stivne. Oppbevar kjeksa i kjøleskap 🙂

Marsipankjeksa aka kransekakekjeksa blir garantert seige, og smaker skikkelig kransekake. Knallgode!

Kanskje årets enklaste juleoppskrift fra meg i år, hehe 🙂

Har du sukrinmarsipan i hus, prøv desse! Eller du kan sjølvsagt prøve med heimelaga marsipan om du har laga det til jul 🙂


Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER. Hugs at eg og blir veldig glad for tilbakemeldinger om du prøver ut oppskriftene mine, enten det er i kommentarfeltet på bloggen, ein tag på instagram, melding på facebook eller kva som helst♥

4 kommentarer

 1. Hei. Disse så gode ut, tror du det går å bruke vanlig (med sukker) kjøpe marsipan?

  1. Ja absolutt 🙂

 2. Vigdis Nilsen

  Hei. Har laget disse, og de var nydelig. De blir litt harde når de ligger i kjøleskapet..kanskje man må ta de ut en stund at de mykner litt opp? Har også lyst å høre hvordan du klarte å skjære den opp, jeg måtte bruke mange forskjellige kniver, da marsipanen satte seg fast på kniven. Nen nydelig var de

  1. Ja, det kan du gjere! Eller dei kan og oppbevarast i romtemperatur, så lenge det ikkje er så varmt at sjokoladen smelta 🙂

   Eg skar opp med en skarp kniv. Skylte den i varmt vatn en gang underveis, ellers var det ikkje noko problem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *