Eg berre elska desse nøttekjeksa her! Dåkke som har fulgt med ei stund kjenner til desse kjeksa som eg har laga i fleire ulike varianter. Kjeksa er søte, seige og skikkelig saftige, og passer like godt til jul som ellers i året.
Som en av årets julekaker har eg laga desse kjeksa i en ny vri: med salte cashewnøtter, valnøtter og biter av dadler. Fantastisk gode♥

Du trenger:
100 g salte cahewnøtter
100 g valnøtter
1 ss sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 1 ss sukker)
1 eggekvite
100 g Sukrinsirup Gold
3 store, ferske dadler i små biter (kan sløyfast)
1/2 ts kanel
eit godt dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Kjeksa står seg i eit par veker i kakeboks, og dei passer like godt til kos som tursnacks 🙂

Daddelbitane synes eg løfter desse kjeksa fleie hakk, men du kan og bruke anna smakstilsetning om du ønsker det. Eg har prøvd både rosiner, fiken, sjokoladebiter og nøytrale – men daddelbiter synes eg definitivt er det beste 🙂

Lag, nyt og kos deg♥
Hei Linda du enponerer med dine gode oppskrifter
God jul
Takk, Malika 🙂 God jul til deg også <3
Deilig og lettvint julekaker. Jeg bruker mange av dine oppskrifter og nevner spesielt halloumi salaten i alle varianter God jul ⭐️
Så kjekt å lese, Ida <3
Godt nyttår til deg!
Hei, jeg har fått din første bok til jul og gleder meg til å prøve ut mye av oppskriftene.
Men jeg lurer på en ting. I boken under kategorien «Søtningsguide» har du biler av 2 forskjellige fibersirup (clear og gold). Når jeg er inne på nettsiden til funksjonellmat så finner jeg ikke akkurat de? T
Trur de er kommet med en ny fremside.
Og da lurer jeg på hvilke av de som er på nettsiden er riktig? 🙂
Takk.
Hei! Boka mi blei skrevet i 2017 så ting er skjedd sida det 🙂 Fibersirup er utgått av produksjon, så no er det sukrinsirup som gjelder 🙂 Håper du liker boka mi 😀