Linda Stuhaug

Annonse

21. desember 2020

Seige, saftige nøttekjeks med cashewnøtter & valnøtter

Seige, saftige nøttekjeks med cashewnøtter & valnøtter
Eg berre elska desse nøttekjeksa her! Dåkke som har fulgt med ei stund kjenner til desse kjeksa som eg har laga i fleire ulike varianter. Kjeksa er søte, seige og skikkelig saftige, og passer like godt til jul som ellers i året.
Som en av årets julekaker har eg laga desse kjeksa i en ny vri: med salte cashewnøtter, valnøtter og biter av dadler. Fantastisk gode♥
Du trenger: 100 g salte cahewnøtter 100 g valnøtter 1 ss sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 1 ss sukker) 1 eggekvite 100 g Sukrinsirup Gold 3 store, ferske dadler i små biter (kan sløyfast) 1/2 ts kanel eit godt dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Kjeksa står seg i eit par veker i kakeboks, og dei passer like godt til kos som tursnacks 🙂
Daddelbitane synes eg løfter desse kjeksa fleie hakk, men du kan og bruke anna smakstilsetning om du ønsker det. Eg har prøvd både rosiner, fiken, sjokoladebiter og nøytrale – men daddelbiter synes eg definitivt er det beste 🙂
Lag, nyt og kos deg♥

Eg berre elska desse nøttekjeksa her! Dåkke som har fulgt med ei stund kjenner til desse kjeksa som eg har laga i fleire ulike varianter. Kjeksa er søte, seige og skikkelig saftige, og passer like godt til jul som ellers i året.

Som en av årets julekaker har eg laga desse kjeksa i en ny vri: med salte cashewnøtter, valnøtter og biter av dadler. Fantastisk gode♥

Du trenger:
100 g salte cahewnøtter
100 g valnøtter
1 ss sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 1 ss sukker)
1 eggekvite
100 g Sukrinsirup Gold
3 store, ferske dadler i små biter (kan sløyfast)
1/2 ts kanel
eit godt dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Kjeksa står seg i eit par veker i kakeboks, og dei passer like godt til kos som tursnacks 🙂

Daddelbitane synes eg løfter desse kjeksa fleie hakk, men du kan og bruke anna smakstilsetning om du ønsker det. Eg har prøvd både rosiner, fiken, sjokoladebiter og nøytrale – men daddelbiter synes eg definitivt er det beste 🙂

Lag, nyt og kos deg♥

Annonse

8 Kommentarer

j

jt

2. desember 2022

Hei! Kan du komme med forslag på vanlig mengde med sukker`/honning i stede for kunstig søtningsstoff til denne oppskriften (mener altså til der det står sirup). Takk!

Linda Stuhaug

3. desember 2022

100 g vanlig sirup. MEN sukrin er ikkje kunstig ;)

t

tia

4. januar 2021

Hei, jeg har fått din første bok til jul og gleder meg til å prøve ut mye av oppskriftene. Men jeg lurer på en ting. I boken under kategorien «Søtningsguide» har du biler av 2 forskjellige fibersirup (clear og gold). Når jeg er inne på nettsiden til funksjonellmat så finner jeg ikke akkurat de? T Trur de er kommet med en ny fremside. Og da lurer jeg på hvilke av de som er på nettsiden er riktig? 🙂 Takk.

Linda Stuhaug

5. januar 2021

Hei! Boka mi blei skrevet i 2017 så ting er skjedd sida det 🙂 Fibersirup er utgått av produksjon, så no er det sukrinsirup som gjelder 🙂 Håper du liker boka mi 😀

I

Ida Brodahl

23. desember 2020

Deilig og lettvint julekaker. Jeg bruker mange av dine oppskrifter og nevner spesielt halloumi salaten i alle varianter God jul ⭐️

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Så kjekt å lese, Ida <3 Godt nyttår til deg!

M

Malika R Lakhdar

21. desember 2020

Hei Linda du enponerer med dine gode oppskrifter God jul

Linda Stuhaug

22. desember 2020

Takk, Malika 🙂 God jul til deg også <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg