Fylte, grove pizzahorn

Hei godtfolk!

Kan eg friste med fylte, grove horn til matpakken denne veka? Eg har fylt horna med pizzasaus, stekt karbonadedeig m/løk, pizzakrydder og ost – men du kan sjølvsagt fylle horna med akkurat det du måtte ønske 🙂

Deiga til desse horna er virkelig SUPERENKEL å jobbe med! Og det er ikkje berre eg som seier, det har veldig mange av dåkke også sagt 🙂

Du treng, 16 stk (store)*
100 g smør
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker/honning
350 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

Fyll:
Pizzasaus, ketchup eller lignande
Revet eller skiva ost
600 g karbonadedeig → stekt med 1 hakka løk
Gjerne litt pizzakrydder

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.

4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pizzasaus/ketchup, stekt karbonadedeig m/løk og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt krydder, eg brukte dolly dimples pizzakrydder. Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.

5. Legg pizzahorna på to steikebrett med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 45 minutt med eit kjøkkenhandkle over.

6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.

Pizzahorna kan du nyte nystekte, lune eller kalde. Dei står seg fint nokon dager, og dei kan gjerne frysast 🙂

Pizzahorna er perfekt å ha med i matpakken, som turmat eller lettvint middag ein dag! Har du desse i frysaren er det berre å ta dei 10-15 minutt i ovnen, så er dei som nystekte 🙂 Heilt supert ein dag du må ha det raskt og lettvint til middag!

Velbekomme og kos deg!

16 kommentarer

  1. Gry bente kjos Enger

    Det ser nydelig ut

  2. Er det mulig å bare bruke havremel?

    1. Alt er mulig, men det vil eg absolutt ikkje anbefale 🙂 Du vil få veldig tunge horn som ikkje kjem til å heve noko særlig, dessverre.

  3. Hei. Kom over bloggen din for noen dager siden, og må bare si at jeg er så imponert! 🙂 Takk for det gode innholdet. Gleder meg til å teste ut flere av oppskriftene dine i tiden fremover.

    1. Hei Eline! Så hyggelig kommentar å få, tusen takk <3 Håper eg kan inspirere deg mykje framover 🙂

  4. Hei! Jeg lagde disse i går etter jeg så oppskrifta di.
    Gjorde alt etter oppskrifta nøyaktig, men deigen min ble smuldrete.. sleit med å få rullet pizzasnurrene sammen, da deigen var «rar» – plutselig røy den litt sammen. Spiste noen i ettertid, da ryr de litt sammen selv etter de er stekt godt nok.
    Dine ser jo så gode og faste ut. Noe tips til hva som kan ha skjedd her?
    Vil ellers takke for god inspirasjon til forskjellig type mat – hjelper virkelig oss i hverdagen 🙂

    1. Hei! Hm, de høyres rart ut. Eg er usikker på kva du meiner med at dei «ryr/røy» sammen egentlig? Men harr du fulgt oppskrifta heilt så har det nok sannsynligvis med hevinga å gjere, uten at eg kan vite det sikkert, dessverre :/ Håper dei falt i smak uansett <3

    2. Hei! Det samme skjedde med mine, men ikke fullt så ille som dine. Da jeg rullet sammen mine horn, kom det sprekker i deigen. Jeg tror jeg hadde i for lite mel, selv om jeg brukte 400 gram speltmel (+havremel), men jeg var samtidig redd for å at deigen skulle bli tørr.

      Men det er ikke verre enn å prøve seg fram og prøve igjen. De var uansett digge 🙂

      1. Mjølmengden må man rett og slett justere litt underveis – det er viktig 🙂

  5. Hei, går det bra å bruke mandelmelk her?

  6. Hei 🙂
    Jeg må bare si at du er superflink og er en inspirasjon rett og slett. Jar prøvd mange av rettene dine og de smaker fantastisk. Det jeg lurer på er, foreksempel denne retten, hvor mye kan man spise av det? Hvor mye karbo, fett og proteiner innholder pr 100 g? Setter stor pris på svar.

    1. Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding, setter pris på det 🙂 Når det kjem til næringsinnhold så er ikkje det noko eg rekner på. Må man vite det så må man rekne på det sjølv 🙂

  7. Takk for veldig god og enkel oppskrift! Jeg lagde disse i dag og fikk 20 luftige, nydelige fylte horn. Jeg gleder meg til å eksperimentere med ulike fyll 😀

    1. Så kjekt å lese, Tara 😀 Hyggelig med tilbakemelding! God påske <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *