Fylte, grove pizzahorn

Hei godtfolk!

Kan eg friste med fylte, grove horn til matpakken denne veka? Eg har fylt horna med pizzasaus, stekt karbonadedeig m/løk, pizzakrydder og ost – men du kan sjølvsagt fylle horna med akkurat det du måtte ønske 🙂

Deiga til desse horna er virkelig SUPERENKEL å jobbe med! Og det er ikkje berre eg som seier, det har veldig mange av dåkke også sagt 🙂

Du treng, 16 stk (store)*
100 g smør
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker/honning
350 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

Fyll:
Pizzasaus, ketchup eller lignande
Revet eller skiva ost
600 g karbonadedeig → stekt med 1 hakka løk
Gjerne litt pizzakrydder

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.

4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pizzasaus/ketchup, stekt karbonadedeig m/løk og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt krydder, eg brukte dolly dimples pizzakrydder. Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.

5. Legg pizzahorna på to steikebrett med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 45 minutt med eit kjøkkenhandkle over.

6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.

Pizzahorna kan du nyte nystekte, lune eller kalde. Dei står seg fint nokon dager, og dei kan gjerne frysast 🙂

Pizzahorna er perfekt å ha med i matpakken, som turmat eller lettvint middag ein dag! Har du desse i frysaren er det berre å ta dei 10-15 minutt i ovnen, så er dei som nystekte 🙂 Heilt supert ein dag du må ha det raskt og lettvint til middag!

Velbekomme og kos deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Gry bente kjos Enger

  Det ser nydelig ut

 2. Er det mulig Ă„ bare bruke havremel?

  1. Alt er mulig, men det vil eg absolutt ikkje anbefale 🙂 Du vil fĂ„ veldig tunge horn som ikkje kjem til Ă„ heve noko sĂŠrlig, dessverre.

 3. Hei. Kom over bloggen din for noen dager siden, og mĂ„ bare si at jeg er sĂ„ imponert! 🙂 Takk for det gode innholdet. Gleder meg til Ă„ teste ut flere av oppskriftene dine i tiden fremover.

  1. Hei Eline! SĂ„ hyggelig kommentar Ă„ fĂ„, tusen takk <3 HĂ„per eg kan inspirere deg mykje framover 🙂

 4. Hei! Jeg lagde disse i gÄr etter jeg sÄ oppskrifta di.
  Gjorde alt etter oppskrifta nĂžyaktig, men deigen min ble smuldrete.. sleit med Ă„ fĂ„ rullet pizzasnurrene sammen, da deigen var «rar» – plutselig rĂžy den litt sammen. Spiste noen i ettertid, da ryr de litt sammen selv etter de er stekt godt nok.
  Dine ser jo sÄ gode og faste ut. Noe tips til hva som kan ha skjedd her?
  Vil ellers takke for god inspirasjon til forskjellig type mat – hjelper virkelig oss i hverdagen 🙂

  1. Hei! Hm, de hĂžyres rart ut. Eg er usikker pĂ„ kva du meiner med at dei «ryr/rĂžy» sammen egentlig? Men harr du fulgt oppskrifta heilt sĂ„ har det nok sannsynligvis med hevinga Ă„ gjere, uten at eg kan vite det sikkert, dessverre :/ HĂ„per dei falt i smak uansett <3

  2. Hei! Det samme skjedde med mine, men ikke fullt sÄ ille som dine. Da jeg rullet sammen mine horn, kom det sprekker i deigen. Jeg tror jeg hadde i for lite mel, selv om jeg brukte 400 gram speltmel (+havremel), men jeg var samtidig redd for Ä at deigen skulle bli tÞrr.

   Men det er ikke verre enn Ă„ prĂžve seg fram og prĂžve igjen. De var uansett digge 🙂

   1. MjĂžlmengden mĂ„ man rett og slett justere litt underveis – det er viktig 🙂

 5. Hei, gÄr det bra Ä bruke mandelmelk her?

 6. Hei 🙂
  Jeg mÄ bare si at du er superflink og er en inspirasjon rett og slett. Jar prÞvd mange av rettene dine og de smaker fantastisk. Det jeg lurer pÄ er, foreksempel denne retten, hvor mye kan man spise av det? Hvor mye karbo, fett og proteiner innholder pr 100 g? Setter stor pris pÄ svar.

  1. Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding, setter pris pĂ„ det 🙂 NĂ„r det kjem til nĂŠringsinnhold sĂ„ er ikkje det noko eg rekner pĂ„. MĂ„ man vite det sĂ„ mĂ„ man rekne pĂ„ det sjĂžlv 🙂

 7. Takk for veldig god og enkel oppskrift! Jeg lagde disse i dag og fikk 20 luftige, nydelige fylte horn. Jeg gleder meg til Ă„ eksperimentere med ulike fyll 😀

  1. SĂ„ kjekt Ă„ lese, Tara 😀 Hyggelig med tilbakemelding! God pĂ„ske <3