Linda Stuhaug

Annonse

Fylte, grove pizzahorn

Fylte, grove pizzahorn
Hei godtfolk!
Kan eg friste med fylte, grove horn til matpakken denne veka? Eg har fylt horna med pizzasaus, stekt karbonadedeig m/løk, pizzakrydder og ost – men du kan sjølvsagt fylle horna med akkurat det du måtte ønske 🙂
Deiga til desse horna er virkelig SUPERENKEL å jobbe med! Og det er ikkje berre eg som seier, det har veldig mange av dåkke også sagt 🙂
Du treng, 16 stk (store)* 100 g smør 6 dl melk 1 pk tørrgjær 1 ts salt 2 ts sukker/honning 350 g havremjøl (eller anna grovt mjøl) 400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl
Fyll: Pizzasaus, ketchup eller lignande Revet eller skiva ost 600 g karbonadedeig → stekt med 1 hakka løk Gjerne litt pizzakrydder
Slik gjer du: 1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.
2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.
4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pizzasaus/ketchup, stekt karbonadedeig m/løk og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt krydder, eg brukte dolly dimples pizzakrydder. Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.
5. Legg pizzahorna på to steikebrett med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 45 minutt med eit kjøkkenhandkle over.
6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.
Pizzahorna kan du nyte nystekte, lune eller kalde. Dei står seg fint nokon dager, og dei kan gjerne frysast 🙂
Pizzahorna er perfekt å ha med i matpakken, som turmat eller lettvint middag ein dag! Har du desse i frysaren er det berre å ta dei 10-15 minutt i ovnen, så er dei som nystekte 🙂 Heilt supert ein dag du må ha det raskt og lettvint til middag!
Velbekomme og kos deg!

Hei godtfolk!

Kan eg friste med fylte, grove horn til matpakken denne veka? Eg har fylt horna med pizzasaus, stekt karbonadedeig m/løk, pizzakrydder og ost – men du kan sjølvsagt fylle horna med akkurat det du måtte ønske 🙂

Deiga til desse horna er virkelig SUPERENKEL å jobbe med! Og det er ikkje berre eg som seier, det har veldig mange av dåkke også sagt 🙂

Du treng, 16 stk (store)*
100 g smør
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker/honning
350 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
400-450 g sikta speltmjøl/kveitemjøl

Fyll:
Pizzasaus, ketchup eller lignande
Revet eller skiva ost
600 g karbonadedeig → stekt med 1 hakka løk
Gjerne litt pizzakrydder

Slik gjer du:
1. Smelt smør, tilsett melk og varm blandinga til den er ca. 37 °C. Visp inn gjær, salt og sukker/honning.

2. Ha blandinga over i en eltemaskin og tilsett havremjøl, deretter litt og litt speltmjøl til en glatt og fin deig. Må du bruke litt meir mjøl, så gjer du det. La deiga elte i 5-10 minutt. Sett deiga til heving og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

3. Del deiga i to og kjevle ut til to runde leiver. Bruk litt mjøl på benken og snu gjerne deiga underveis, så du er sikker på den ikkje henger fast i benken.

4. Bruk en pizzaskjærer og del opp i åtte trekanter. Smør på pizzasaus/ketchup, stekt karbonadedeig m/løk og ost i midten av trekanten. Topp gjerne med litt krydder, eg brukte dolly dimples pizzakrydder. Start å rulle kvar trekant fra den breiaste delen først.

5. Legg pizzahorna på to steikebrett med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader. La horna etterheve i ca. 45 minutt med eit kjøkkenhandkle over.

6. Pensle pizzahorna med egg (evt. melk/vatn) og dryss gjerne over litt valmuefrø/havregryn. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til pizzahorna er gylne. Avkjøl på rist.

Pizzahorna kan du nyte nystekte, lune eller kalde. Dei står seg fint nokon dager, og dei kan gjerne frysast 🙂

Pizzahorna er perfekt å ha med i matpakken, som turmat eller lettvint middag ein dag! Har du desse i frysaren er det berre å ta dei 10-15 minutt i ovnen, så er dei som nystekte 🙂 Heilt supert ein dag du må ha det raskt og lettvint til middag!

Velbekomme og kos deg!

Annonse

30 Kommentarer

A

Allan.

26. mars 2023

Kan man ikke bare bruke en ferdig pizzadeig til disse hornene ?

Linda Stuhaug

27. mars 2023

Selfølgelig kan du det ;)

T

Tara

1. april 2021

Takk for veldig god og enkel oppskrift! Jeg lagde disse i dag og fikk 20 luftige, nydelige fylte horn. Jeg gleder meg til å eksperimentere med ulike fyll 😀

Linda Stuhaug

2. april 2021

Så kjekt å lese, Tara 😀 Hyggelig med tilbakemelding! God påske <3

D

Donya

9. januar 2021

Hei 🙂 Jeg må bare si at du er superflink og er en inspirasjon rett og slett. Jar prøvd mange av rettene dine og de smaker fantastisk. Det jeg lurer på er, foreksempel denne retten, hvor mye kan man spise av det? Hvor mye karbo, fett og proteiner innholder pr 100 g? Setter stor pris på svar.

Linda Stuhaug

10. januar 2021

Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding, setter pris på det 🙂 Når det kjem til næringsinnhold så er ikkje det noko eg rekner på. Må man vite det så må man rekne på det sjølv 🙂

E

Elin

7. januar 2021

Hei, går det bra å bruke mandelmelk her?

Linda Stuhaug

8. januar 2021

Jepp 🙂

P

Pia

7. januar 2021

Hei! Jeg lagde disse i går etter jeg så oppskrifta di. Gjorde alt etter oppskrifta nøyaktig, men deigen min ble smuldrete.. sleit med å få rullet pizzasnurrene sammen, da deigen var «rar» – plutselig røy den litt sammen. Spiste noen i ettertid, da ryr de litt sammen selv etter de er stekt godt nok. Dine ser jo så gode og faste ut. Noe tips til hva som kan ha skjedd her? Vil ellers takke for god inspirasjon til forskjellig type mat – hjelper virkelig oss i hverdagen 🙂

K

Karen

13. januar 2021

Hei! Det samme skjedde med mine, men ikke fullt så ille som dine. Da jeg rullet sammen mine horn, kom det sprekker i deigen. Jeg tror jeg hadde i for lite mel, selv om jeg brukte 400 gram speltmel (+havremel), men jeg var samtidig redd for å at deigen skulle bli tørr. Men det er ikke verre enn å prøve seg fram og prøve igjen. De var uansett digge 🙂

Linda Stuhaug

13. januar 2021

Mjølmengden må man rett og slett justere litt underveis – det er viktig 🙂

Linda Stuhaug

8. januar 2021

Hei! Hm, de høyres rart ut. Eg er usikker på kva du meiner med at dei «ryr/røy» sammen egentlig? Men harr du fulgt oppskrifta heilt så har det nok sannsynligvis med hevinga å gjere, uten at eg kan vite det sikkert, dessverre :/ Håper dei falt i smak uansett <3

A

Anne

6. november 2022

Ser utrolig godt ut! ☺️ Har du en god oppskrift på pizzasaus til en som ikke er så god på å «slumpe sammen» noe? 😅

Linda Stuhaug

6. november 2022

Dessverre, her er det slump det går i, så kan Ikkje komme med en konkret oppskrift🙈🙈

H

Helga

2. januar 2022

Hei. Takk for mange gode oppskrifter du har. Kan du si meg hvorfor deigen til fylte Horn visket det jeg kaller kort i konsistensen så så fin ut da e satte den til heving. Var god å få ut til Horn men delte seg når e skulle rulle de? Mvh Helga

Linda Stuhaug

2. januar 2022

Hei! Eg forstår ikkje heilt kva du meiner?

T

Tina

17. desember 2021

Lagde disse akkurat og de ble kjempegode!! Deigen var null problem å jobbe med! Hadde litt lite fyll, men deigen var såpass god at det gjorde ingenting! … ser du tar tørrgjær sammen med væska, har det noe ekstra for seg framfor å blande den i melet?

Linda Stuhaug

19. desember 2021

Så kjekt det smakte! Usikker, eg har berre alltid gjort det på denne måten 🙂

B

Brith

12. oktober 2022

Kan jeg bruke havrefiber istedenfor havremel?

Linda Stuhaug

13. oktober 2022

Det vil eg ikkje anbefale.

L

Lill

13. oktober 2022

Er det lik mengde mel hvis man bytter ut hvetemel med elda sitt glutenfrie allbruksmel?

Linda Stuhaug

13. oktober 2022

Sannsynligvis. Men eg anbefaler egentlig å bruke en tilpassa, glutenfri oppskrift om du skal lage glutenfri bakst :)

M

Marianne

14. oktober 2022

Kan jeg bruke flytende raps/kokos istedenfor vanlig smør?

Linda Stuhaug

14. oktober 2022

Det veit eg ikkje om fungerer like godt, dessverre. Du må gjerne prøve :)

E

Eline

6. januar 2021

Hei. Kom over bloggen din for noen dager siden, og må bare si at jeg er så imponert! 🙂 Takk for det gode innholdet. Gleder meg til å teste ut flere av oppskriftene dine i tiden fremover.

Linda Stuhaug

6. januar 2021

Hei Eline! Så hyggelig kommentar å få, tusen takk <3 Håper eg kan inspirere deg mykje framover 🙂

C

Chris

5. januar 2021

Er det mulig å bare bruke havremel?

Linda Stuhaug

6. januar 2021

Alt er mulig, men det vil eg absolutt ikkje anbefale 🙂 Du vil få veldig tunge horn som ikkje kjem til å heve noko særlig, dessverre.

G

Gry bente kjos Enger

5. januar 2021

Det ser nydelig ut

Linda Stuhaug

6. januar 2021

Kjempegode 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg