Eg har mange oppskrifter på knekkebrød på bloggen, og uansett kva oppskrift der er, så er det eit spørsmål som ofte går igjen: korleis sikre at knekkebrøda blir SPRØ? 🙂 Jo, det skal eg fortelle deg!
⠀
TIPS 1
Steik dei lenge nok! Alle ovner er forskjellige, godt mulig du må steike knekkebrøda lengre enn det står i oppskrifta. Dei skal bli godt gylne og du skal kjenne at dei er sprø!
⠀
TIPS 2
Når knekkebrøda i utgansgpunktet er ferdige – slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme (5-10 sekunder). La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri 🙂
TIPS 2
Når knekkebrøda i utgansgpunktet er ferdige – slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme (5-10 sekunder). La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri 🙂
TIPS 3
Er knekkebrøda fortsatt ikkje sprø når dei er avkjølte? Knekke dei opp, ha dei knekkebrøda som ikkje er sprø over på eit steikebrett. Sett knekkebrøda inn i ovnen på 160 grader, over-undervarme og la dei stå i 5-15 minutt, alt etter kor «mjuke» dei var i utgangspunktet. Bruk også tips 2 som en avslutning 🙂
*
⠀
Massevis av deilige oppskrifter på heimelaga knekkebrød får du i arkivet her på bloggen! Søkeordet «knekkebrød» gir deg alle mine ulike varianter♥ Bildet i innlegget er av ein av mine favoritter; med havre, mandler og linfrø. Oppskrift finner du her♥
⠀
Har du andre spørsmål om heimelaga knekkebrød? Eller kanskje andre tips? Del gjerne i kommentarfeltet!
Jeg bruker ofte kullsyrevann som væske. Det hjelper også
Kult! Takk for tips, det skal eg prøve ein gang 😀