Mine beste tips for GARANTERT SPRØ, heimelaga knekkebrød!

Eg har mange oppskrifter på knekkebrød på bloggen, og uansett kva oppskrift der er, så er det eit spørsmål som ofte går igjen: korleis sikre at knekkebrøda blir SPRØ? 🙂 Jo, det skal eg fortelle deg!
TIPS 1
Steik dei lenge nok! Alle ovner er forskjellige, godt mulig du må steike knekkebrøda lengre enn det står i oppskrifta. Dei skal bli godt gylne og du skal kjenne at dei er sprø!

TIPS 2
Når knekkebrøda i utgansgpunktet er ferdige – slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme (5-10 sekunder). La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri 🙂

TIPS 3
Er knekkebrøda fortsatt ikkje sprø når dei er avkjølte? Knekke dei opp, ha dei knekkebrøda som ikkje er sprø over på eit steikebrett. Sett knekkebrøda inn i ovnen på 160 grader, over-undervarme og la dei stå i 5-15 minutt, alt etter kor «mjuke» dei var i utgangspunktet. Bruk også tips 2 som en avslutning 🙂
*

Massevis av deilige oppskrifter på heimelaga knekkebrød får du i arkivet her på bloggen! Søkeordet «knekkebrød» gir deg alle mine ulike varianter♥ Bildet i innlegget er av ein av mine favoritter; med havre, mandler og linfrø. Oppskrift finner du her
Har du andre spørsmål om heimelaga knekkebrød? Eller kanskje andre tips? Del gjerne i kommentarfeltet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Jeg bruker ofte kullsyrevann som væske. Det hjelper også

    1. Kult! Takk for tips, det skal eg prøve ein gang 😀