Vekemeny 2/2021

God søndag alle sammen!

Forrige søndag var det mange som etterspurte vekemeny. Eg fekk mange bekymra meldinger om eg skulle slutte med det i 2021, men neida – idag er eg i gang igjen 🙂 Kvar søndag framover graver eg i arkivet mitt og setter sammen eit forslag til vekemeny med mange varierte oppskrifter: middagstips for heile veka i ulike varianter (vegetar, kjøtt, fisk osv) pluss litt ekstra.

Målet mitt med vekemenyen er ikkje at du skal følge den slavisk (sjølv om nokon liker å gjere det også, og det er jo sjølvsagt berre kjekt!), men å inspirere med en eller fleire oppskrifter på bordet for den kommande veka 🙂 Nokon liker middagane best, andre liker ekstraoppskriftene best!

Så, til veke 2 foreslår eg desse oppskriftene:
→ Tacosalat med bønnestuing & guacamole
→ Heimelaga, nydelig blomkålsuppe
→ Laks med sellerirot- og søtpotetstappe
→ Krema pastasalat med kylling og karri,
→ Lompepizza med karbonadedig & pepperoni
→ Red curry scampigryte
→ Saftige, naturlig søte matmuffins
→ Eltefritt havrebrød med chiafrø
→ Søte, seige snickers havrekuler

MANDAG!
Tacosalat med bønnestuing & guacamole, oppskrift her

*

TIRSDAG!
Heimelaga, nydelig blomkålsuppe, oppskrift her

*

ONSDAG!
Laks med sellerirot- og søtpotetstappe, oppskrift her

*

TORSDAG!
Krema pastasalat med kylling og karri, oppskrift her

*

VEKAS HELGEMIDDAG (fredag/lørdag):
Lompepizza med karbonadedig & pepperoni, oppskrift her

*

SØNDAG!
Red curry scampigryte, oppskrift her

*

VEKAS BAKETIPS!
Saftige, naturlig søte matmuffins, oppskrift her

*

VEKAS FRUKOST/LUNSJTIPS!
Eltefritt havrebrød med chiafrø, oppskrift her

*

VEKAS EKSTRA!
Søte, seige snickers havrekuler, oppskrift herEn god miks av mykje forskjellig! Håper du fant noko fristande♥PS! Gi meg gjerne en tilbakemelding om de ønsker noko forandring på vekemenyen, eller om de synes den er bra som den er no. Då tenker eg f.eks på ekstraoppskriftene «vekas baketips», «vekas frukost/lunsjtips» og «veks ekstra». Desse ekstraoppskriftene har eg variert litt opp gjennom åra, men personlig liker eg veldig godt denne miksen – men dåkke lesere har jo absolutt mykje å sei her 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei Linda!
    Jeg er innom siden din noen ganger i uka, og jeg synes du er til stor inspirasjon . Oppskriftene du publiserer er gode, sunne og de passer for hele familien Jeg kommer til Ä fortsette Ä fÞlge med pÄ det du legger ut, og har til gode Ä prÞve mange oppskrifter som jeg gleder meg til. Fortsett den fin jobben du gjÞr.

    1. Tusen takk, Elin! SĂ„ fin tilbakemelding Ă„ fĂ„, det setter eg pris pĂ„ 🙂 <3