Linda Stuhaug

Annonse

Kokte potetrester + tilfeldige ingredienser = nydelig potetsalat!

Kokte potetrester + tilfeldige ingredienser = nydelig potetsalat!
La meg spørre om en ting! Kva pleier du å lage når du har kokte potetrester i kjøleskapet? 😀
Mine favoritter er å bruke det i omelett, lage pytt i panne, heimelaga lomper eller potetsalat. Eg elska også å ete kalde, kokte poteter som snacks – gjerne med litt salt på. Det er heilt vanvittig godt synes eg! Eg bruker også kokte potetrester i salat, på spekemat-tallerken eller berre i ein sånn «rot-ihop» lunsjboks…
Men igår – då fant eg ut at eg skulle lage potetsalat. Dåkke som følger meg på instagram fekk vere med på prosessen, og eg fant ut at eg ville lage ein bloggpost om det også 🙂 Til potetsalaten brukte eg rett og slett det eg hadde heime i kjøleskapet. Personlig er eg veldig glad i både eple, purreløk og sylteagurk i potetsalaten, og hadde det tilfeldig, men her bruker du det du har og liker
Eg brukte også en skrukkete paprika og utgått kesam (som smakte like godt!), og servere det heile med svinefilet-rester fra dagen før (som forøvrig også var eit matredder-kupp som låg i frysaren). MEN, potetsalat passer til det meste av kjøtt, fisk, kylling og vegetar – så server den akkurat som du vil!
Så – har du kokte potetrester etter middagen, kanskje du er frista til å prøve denne potetsalaten? Eg skriver opp det eg brukte – men som sagt – bruk det du har heime! Den viktigaste ingrediensen i ein potetsalat er potet, og utenom det så kan du bruke litt det du ønsker 🙂
Eg brukte: 6 store mandelpoteter 1 eple 1 paprika 1/2 purreløk 1 beger kesam (kan og bruke rømme/creme fraiche) 50 g majones (eller meir av overnevnte) 2 ss hakka sylteagurk + 2 ss lake Salt og pepper ⠀
Slik gjer du: Kutt poteter, eple, paprika og purreløk i biter. Bland sammen kesam, majones, sylteagurk, salt, pepper og smak til.
Rør alt sammen og voilà – potetsalaten er klar! Enkelt, ikkje sant? Og det tar ikkje meir enn 5-10 minutt når potetene er ferdigkokte! Oppbevar kjølig til servering, den står seg fint nokre dager i kjøleskapet.
Så på alle måter blei dette en slags restemiddag/matreddermiddag som blei til av diverse rester og ingredienser som burde brukast. Og det smakte heilt nydelig!
Potetsalat synes eg og er veldig godt som ein del av pålegget – enten i wraps, lomper, på brødskiva eller knekkebrød. Gjerne med noko salt pålegg under som spekeskinke, roastbiff, røykelaks etc. Prøv!
Del gjerne kva du pleier å lage av kokte potetrester!
Fekk nokre nye, gode tips på instagram igår – blant anna potetlapper og potetstuing. Det har eg aldri prøvd før, så spennande å høyre kva dåkke andre lager 🙂

La meg spørre om en ting! Kva pleier du å lage når du har kokte potetrester i kjøleskapet? 😀

Mine favoritter er å bruke det i omelett, lage pytt i panne, heimelaga lomper eller potetsalat. Eg elska også å ete kalde, kokte poteter som snacks – gjerne med litt salt på. Det er heilt vanvittig godt synes eg! Eg bruker også kokte potetrester i salat, på spekemat-tallerken eller berre i ein sånn «rot-ihop» lunsjboks…

Men igår – då fant eg ut at eg skulle lage potetsalat. Dåkke som følger meg på instagram fekk vere med på prosessen, og eg fant ut at eg ville lage ein bloggpost om det også 🙂 Til potetsalaten brukte eg rett og slett det eg hadde heime i kjøleskapet. Personlig er eg veldig glad i både eple, purreløk og sylteagurk i potetsalaten, og hadde det tilfeldig, men her bruker du det du har og liker

Eg brukte også en skrukkete paprika og utgått kesam (som smakte like godt!), og servere det heile med svinefilet-rester fra dagen før (som forøvrig også var eit matredder-kupp som låg i frysaren). MEN, potetsalat passer til det meste av kjøtt, fisk, kylling og vegetar – så server den akkurat som du vil!

Så – har du kokte potetrester etter middagen, kanskje du er frista til å prøve denne potetsalaten? Eg skriver opp det eg brukte – men som sagt – bruk det du har heime! Den viktigaste ingrediensen i ein potetsalat er potet, og utenom det så kan du bruke litt det du ønsker 🙂

Eg brukte:
6 store mandelpoteter
1 eple
1 paprika
1/2 purreløk
1 beger kesam (kan og bruke rømme/creme fraiche)
50 g majones (eller meir av overnevnte)
2 ss hakka sylteagurk + 2 ss lake
Salt og pepper ⠀

Slik gjer du:
Kutt poteter, eple, paprika og purreløk i biter. Bland sammen kesam, majones, sylteagurk, salt, pepper og smak til.

Rør alt sammen og voilà – potetsalaten er klar! Enkelt, ikkje sant? Og det tar ikkje meir enn 5-10 minutt når potetene er ferdigkokte! Oppbevar kjølig til servering, den står seg fint nokre dager i kjøleskapet.

Så på alle måter blei dette en slags restemiddag/matreddermiddag som blei til av diverse rester og ingredienser som burde brukast. Og det smakte heilt nydelig!

Potetsalat synes eg og er veldig godt som ein del av pålegget – enten i wraps, lomper, på brødskiva eller knekkebrød. Gjerne med noko salt pålegg under som spekeskinke, roastbiff, røykelaks etc. Prøv!

Del gjerne kva du pleier å lage av kokte potetrester!

Fekk nokre nye, gode tips på instagram igår – blant anna potetlapper og potetstuing. Det har eg aldri prøvd før, så spennande å høyre kva dåkke andre lager 🙂

Annonse

2 Kommentarer

E

Elisabeth

21. februar 2021

Jeg har sjelden rester av potet etter en middag men jeg koker gjerne 2-3 ekstra for å ha i brøddeigen dagen etter 🙂

Linda Stuhaug

22. februar 2021

Kult! Aldri hørt om potet i brøddeig før, men det høyrtes spennande ut. Korleis gjer du det? 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg