Enkel, sukkerfri kakao

God fredag, godtfolk!

Skal du ut på tur i helga? Kanskje det frister å ta med heimelaga, varm kakao på termos? Det gjorde eg igår på topptur, og det var skikkelig godt!

Vanligvis er det kaffe eg har med på tur, men igår hadde eg noko melk som eg ville bruke opp. Då tok eg meg tid til dei få minuttane det tok å lage denne heimelaga kakaoen. For det gjekk veldig kjapt, og eg angra virkelig ikkje på det på toppen av fjellet i solnedgang 🙂

Eg lagde min kakao sukkerfri, men du bruker den søtningen du vil bruke. Eg brukte også vanlig lettmelk, men her kan du og bruke den melka du vil bruke 🙂 Ingen problem å lage kakaoen melkefri med alternativ melk!

Eg brukte:
♦ 5 dl lettmelk – men bruk den melka du vil
♦ 2 ss originalkakao
♦ 2 ss sukrin gold og 1/2-1 ss sukrin+ (eller 3-4 ss valgfri søtning) SMAK TIL 🙂
♦ eit dryss kanel og ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Rør sammen ingrediensane mens det er kaldt og kok opp under omrøring. Så er det berre å nyte med det samme eller helle over på termos 🙂

PS! Ut fra kva melk og kva type kakao du bruker, så må du kanskje justere litt på kakaomengden. Ulike melker smaker ulikt, ulike kakaotyper har ulik styrke. De samme gjelder søtning, her må du smake litt til ut fra resterande ingredienser, smak og behag. Eg synes dog denne mengden var veldig god 🙂 

5 dl kakao er nok til to store kopper eller tre-fire mindre 🙂

Mat og drikke smaker generelt best med utsikt spørr du meg! Kakao til sesongens randonee-turer skal eg absolutt ha med meg oftare 🙂 Varmande, smakfullt og veldig godt.

Då gjenstår det å sei god helg til dåkke! Nyt den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Karin Storey

    Hva heter den tretoppen på bildet? Bor Down Under så har glemt..

    1. Tretoppen? Kva meina du? Eg er på Steinegga visst det var det du meinte 🙂