Fylte, grove pitabrød med kylling, kvitløk- og urtedressing

Annonse Enriched Food

Altså, fylte pitabrød er jo berre skikkelig godt! Dette er noko eg lager svært sjelden, men når eg først lager det, så lurer eg på kvifor eg ikkje lager det oftare. Ikkje minst så er det lettvint, raskt og ein kan fylle opp pitabrøda med akkurat det ein måtte ønske 🙂

Eg har laga ein variant med kylling, nydelig mangosalat og ein kvitløk- og urtedressing:

Ser godt ut, ikkje sant?

I kvitløk- og urtedressingen blanda eg inn en god spiseskei med Enriched, og på den måten fekk eg lurt i både meg og sambuaren min det daglige, anbefalte inntaket av omega-3. Det er det som er så greit med Enriched Olivenolje – eg blander den inn i dressinger, salater, smoothie, kjøleskapsgraut, vinaigretter og lignande – og vips! Dagens omega-3 inntak kan kryssast av lista 🙂

Kvitløk- og urtedressing med Enriched
♦ 150 g kesam eller rømme
♦ 1/2 kinesisk kvitløk, hakka
♦ 2 ss grovhakka urter, eg brukte timian
♦ 1 ss Enriched i valgfri smak
♦ en skvis limesaft
♦ salt og pepper

Bland sammen og smak til 🙂

Ellers bestod middagen av:
♦ Grove pitabrød som eg varma i ovnen
♦ Kyllingfilet stekt med salt, pepper og paprikakrydder
♦ En frisk salat med litt isberg, ruccola, paprika og masse frisk mango

Rett og slett skikkelig godt! Og dette er ein middag som passer like godt kvardag som helg 🙂

Og la meg fortelle dåkke litt meir om Enriched Olivenolje med omega-3! Eg har hatt samarbeid med Enriched food lenge no, så mange av dåkke kjenner til desseprodukta allerede. Men eg veit eg har ein del nye følgere no i nytt år, så det er greit med ein liten oppsummering 🙂

♥ Enriched er rett og slett en Extra Virgin Olivenolje med omega-3. Her har Enriched Food kombinert olivenoljen med høgkvalitets torskeolje som er omega-3 kilden i produktet. Resultatet er ein olje som du kan bruke i matlaginga di samtidig som du får i deg det daglige, anbefalte inntaket av omega-3. Smart, sant?

♥ Men Enriched er ikkje heller ikkje berre ein olivenolje med omega-3, det er også ein olivenolje med smak. Du får oljen i fire ulike varianter som gir smak i maten du bruker den til:
→ Naturell
→ Med smak av sitron
→ Med smak av kvitløk
→ Med smak av basilikum

Du får Enriched i både 250 ml glassflasker og 15 ml porsjonspakninger.

Enriched sine oljer kan du bruke i alle kalde retter. Den har enormt mange bruksområder, og nokon gjengangere hos meg er:
→ I dressinger, vinaigrette og kalde sauser
→ I salater, salsaer, pesto og guacamole
→ I smoothie, kjøleskapsgraut og sorbet
→ Over middagen – det går heilt fint å bruke ein dæsj over varme middager på tallerken 🙂

Les meir om Enriched og bestill gjerne oljene heim på heimesida deiras HER!

Og ikkje gløym å handle inn til fylte pitabrød ein dag. Deilig lettvint middag som vil falle i smak i heimen 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei 🙂 Er det 1ts som er anbefalt daglig inntak? Siden den er laget av torskeolje, vil man få omega 3 fra torsk? Trodde dette primært kom fra fet fisk (laks, ørret)? Ha en nydelig uke videre<3

    1. Hei! 1 teskei Enriched daglig bidrar til å opprettholde normal hjerte-, hjerne- og augehelse. Du kan absolutt bruke meir visst du ønsker 🙂 Meir om det kan du lese her: https://enrichedfood.com/pages/helse

      Og torskeoljen er rik på omega-3 ja. Torskeoljen er ikkje en del av torsken som vi kjøper når vi lager til middag, så torsk i seg sjølv er ikkje en god kilde til omega-3 🙂

  2. hvilke pitabrød bruker du, og hvilken kylling er brukt her? 🙂

    1. Grove pitabrød i frysedisken fra Extra. Og vanlig kyllingfilet, merker hugsa eg ikkje 🙂

  3. Hei Linda. Det så skikkelig godt ut. Vi har ofte grove pitabrød til middag, men hos oss er det fiskekaker som gjelder som fyll. Sammen med salat, tomat, rødløk, rømme, tacosaus (senep til mannen) og evnt andre rester som passer til, er det nydelig middag. Like lett å lage til en som til mange. Jeg skal prøve meg på din variant med kylling, urtedressing og mangosalat. Takk for tips! God helg og god klem fra Birgitte

    1. Eg har også brukt fiskekaker før, og synes det er kjempegodt! En smart måte å lure inn en ekstra fiskemiddag på 😀 Har dog ikkje prøvd med tacosaus, men det høyres absolutt godt ut det og 🙂

      God helg til deg <3