Edamamebønner med salt – nydelig snack!

God onsdag alle sammen!

Edamamebønner med salt er kanskje den beste salte snacksen eg kan få. Det er latterlig godt og det lagast på berre nokon minutt. Dette passer like godt kvardag som helg, og visst du ikkje har prøvd det enda – så håper eg virkelig at du har lyst til å prøve – for dette er supersnacks på sitt beste altså 🙂

For å lage dette her trenger du edamamebønner med belg/skall. Det kjøper eg i frysedisken på min lokle Extra butikk, men eg har også kjøpt det på fleire andre butikker som Rema 1000 etc. Hugs at du alltid kan spørre kjøpmenn om å ta inn produkter om du ikkje finner det i butikk. Det gjelder det meste, og dei fleste kjøpmenn ønsker å ta vare på kundane sine, og det pleier aldri å vere noko problem så lenge dei har produktet i sortimentet sitt 🙂

Og det du trenger for å lage denne supersnacksen:
♦ 1 pk, 400 g edamamebønner med belg/skall
♦ 1 ss smør
♦ Maldonsalt

Slik gjer du:
Ha dei fryste edamamebønnene direkte i kokande vatn. La det stå i 2-3 minutter før du siler av vatnet. La edamamebønnene dampe seg tørre før du rører inn smør. Ha over i ei skål og dryss maldonsalt på toppen.

Så er det berre å nyte! Bønnene ete du ved å putte heile belgen inn i munnen og skrape ertene ut av belgene med tennene. Du skal altså berre ete bønnene som er inni belgen/skallet 🙂

Psst! Du må gjerne smaktilsette med andre krydder, sitronsaft, limesaft o.l etter smak og behag!

Dette her passer ikkje berre som snacks, men det er og mange som bruker det som forrett, tilbehør til middag eller på tapasbordet. Edamamebønnene i seg sjølv (altså uten skall/belg) er og nydelig å bruke i for eksempel salater og sushibowl.

Så – lager du dette som snacks uten at det blir ete opp, så kan du berre ta bønnene ut av skallet, ha dei liggande i ein boks i kjøleskapet og bruke det der du ønsker 🙂

Og når eg likevell skriver om edamamebønner her inne, så kan eg jo fortelle om mitt første møte desse bønnene. Det er jo egentlig litt morsomt, sjølv om eg følte meg som en tosk der eg satt…

Eg var nemlig på ein bloggfest med United Influencers tilbake i 2016. Vi var en haug av bloggere i alle kategorier som møttes, og naturlig nok så stod vi matbloggere sammen og satte oss på samme bordet. Til middag blei vi servert tapasrett etter tapasrett som kom på løpande bånd inn på borda. Edamamebønner med salt var ein av rettane, og eg forsynte meg godt av det eg trudde var stekte sukkererter…

Så, eg putta naturligvis heile bønnene inn i munnen. Dei som har gjort dette før veit korleis det er å prøve å tygge belgen/skallet på edamamebønnene. Det er hardt, seigt og umulig å tygge i stykker. Eg tygde og tygde, men måtte til slutt svelge bønnene heile… og det verste var jo at eg prøvde fleire ganger, fordi eg trudde eg var litt uheldig med den første.

Eg er usikker på om dei andre matbloggarane på bordet fekk med seg kva eg styrte med, men det var vertfall ingen som sa noke.

Mot slutten av måltidet stod det ein del edamamebønner igjen på bordet som resten av gjengen blei sittande å snacke på, men eg registrerte fortsatt ikkje korleis dei åt bønnene. Eg tenkte eg skulle prøve meg enda ein gang, og då holdt eg på å forsyne meg av ruskefatet til sidemannen. «Nei, det er skallet, Linda. Her er bønnene» blei det sagt. Då skjønte eg plutselig greia…!

Når eg først då skjønte korleis eg skulle ete edamamebønnene, så blei det fort tomt på bordet for å sei det sånn 😉 For det var berre utrulig godt, og etter dette så har eg laga det jevnlig som snacks her heime, og eg bestiller det alltid i tillegg når eg kjøper meg sushi i Oslo 🙂

Skal du servere edamamebønner til gjester, gi dei gjerne eit hint om korleis dei skal ete det først. Ingen sjølvfølge at man veit det. Hehehe 🙂

Håper vertfall at du er frista til å prøve! Ha en nydelig onsdag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Ja disse skal jeg prøve! I fjor så dyrket jeg frem egne soyabønner (kjøpte frø fra solhatt.no – «fiskeby», lot alle belgene tørke så nå har jeg masse frø som skal plantes dette året. Håper på masse belger dette året slik at jeg kan spise masse 🙂
    Mvh Lisa

    1. Så spennande 😀 Høyres godt ut!