Linda Stuhaug

Annonse

Søtpotetmuffins med sjokoladebiter

Søtpotetmuffins med sjokoladebiter
Hurra, det er fredag! Og idag har eg nokon nyyydelige søtpotetmuffins med sjokoladebiter å dele med dåkke 😀
Det er veldig mange år sida eg starta å bruke søtpotet i bakst, og det er berre utrulig godt til både salte og søte oppskrifter. I arkivet mitt finner du det meste av både kaker, muffins, scones, lomper, pizzabunn, polarbrød og mykje, mykje meir… Når eg for eit par veker sida hadde søtpotet i kjøleskapet, så fant eg ut at eg skulle bake noko søtt og godt, og då falt valget på søtpotetmuffins♥
Søtpotetmuffinsane i seg sjølv er uten tilsatt sukker, melk og kan fint lagast uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl) 🙂 Eg har brukt vanlig 70% mørk sjokolade som smaktilsetning, men her bruker du den sjokoladen du vil. Vil du ha heilt sukkerfrie muffins bruker du sukkerfri sjokolade 🙂
Ellers kan du og droppe sjokoladebitane eller smakstilsette med noko anna du ønsker (nøtter, kakaopulver, nøttesmør, syltetøy, bær, fruktbiter etc).
Til 12 søtpotetmuffis trenger du: 400 g søtpotet 1 dl vatn 3 egg 100 g havremjøl 30 g valgfritt mjøl (eg brukte sikta speltmjøl) 100 g sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 100 g sukker) 2 ts bakepulver 1 ts kanel og 1/2 ts kardemomme valgfri smakstilsetning – eg brukte 50 g mørk sjokolade
Det første du må gjere er å bake søtpotet, og det kan du gjere i steikeovn eller mikrobølgeovn. Eg pleier å bruke sistnevnte fordi det går mykje raskare. Del søtpoteta opp i biter med skall, og kjør på full guffe i mikroen til bitane er møre. Det tok meg ca. 10 minutt, men tida vil naturligvis variere etter størrelse og effekt på mikroen din.
Alternativt bruker du 200 grader over-undervarme og baker søtpoteta til den er mør. Det kan ta 1-1,5 time.
PS! Å bake søtpotet kan du fint gjere på forhånd og oppbevare i kjøleskap til du skal bake 🙂
La søtpoteta bli lunken, fjern skallet og mos til en søtpotetmos med stavmikser…
Visp inn egg og vatn…
Tilsett så tørrvarene…
Og rør til en klumpfri røre…
Hell røra i 12 muffinsformer. Eg brukte papirformer i muffinsbrett, og hadde store sjokoladebiter på toppen.
Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til muffinsane akkurat er gjennomstekt.
Avkjøl på rist og nyt ein muffins eller tre♥ Passer like godt til kos, på tur, til en kaffikopp, til dessert eller det du måtte ønske.
Muffinsane oppbevarer du i kjøleskap, det står seg fint i 4-5 dager, men dei kan og fint frysast 🙂
Håper du er frista til å prøve!
God helg alle sammen♥

Hurra, det er fredag! Og idag har eg nokon nyyydelige søtpotetmuffins med sjokoladebiter å dele med dåkke 😀

Det er veldig mange år sida eg starta å bruke søtpotet i bakst, og det er berre utrulig godt til både salte og søte oppskrifter. I arkivet mitt finner du det meste av både kaker, muffins, scones, lomper, pizzabunn, polarbrød og mykje, mykje meir… Når eg for eit par veker sida hadde søtpotet i kjøleskapet, så fant eg ut at eg skulle bake noko søtt og godt, og då falt valget på søtpotetmuffins♥

Søtpotetmuffinsane i seg sjølv er uten tilsatt sukker, melk og kan fint lagast uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl) 🙂 Eg har brukt vanlig 70% mørk sjokolade som smaktilsetning, men her bruker du den sjokoladen du vil. Vil du ha heilt sukkerfrie muffins bruker du sukkerfri sjokolade 🙂

Ellers kan du og droppe sjokoladebitane eller smakstilsette med noko anna du ønsker (nøtter, kakaopulver, nøttesmør, syltetøy, bær, fruktbiter etc).

Til 12 søtpotetmuffis trenger du:
400 g søtpotet
1 dl vatn
3 egg
100 g havremjøl
30 g valgfritt mjøl (eg brukte sikta speltmjøl)
100 g sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 100 g sukker)
2 ts bakepulver
1 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
valgfri smakstilsetning – eg brukte 50 g mørk sjokolade

Det første du må gjere er å bake søtpotet, og det kan du gjere i steikeovn eller mikrobølgeovn. Eg pleier å bruke sistnevnte fordi det går mykje raskare. Del søtpoteta opp i biter med skall, og kjør på full guffe i mikroen til bitane er møre. Det tok meg ca. 10 minutt, men tida vil naturligvis variere etter størrelse og effekt på mikroen din.

Alternativt bruker du 200 grader over-undervarme og baker søtpoteta til den er mør. Det kan ta 1-1,5 time.

PS! Å bake søtpotet kan du fint gjere på forhånd og oppbevare i kjøleskap til du skal bake 🙂

La søtpoteta bli lunken, fjern skallet og mos til en søtpotetmos med stavmikser…

Visp inn egg og vatn…

Tilsett så tørrvarene…

Og rør til en klumpfri røre…

Hell røra i 12 muffinsformer. Eg brukte papirformer i muffinsbrett, og hadde store sjokoladebiter på toppen.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til muffinsane akkurat er gjennomstekt.

Avkjøl på rist og nyt ein muffins eller tre♥ Passer like godt til kos, på tur, til en kaffikopp, til dessert eller det du måtte ønske.

Muffinsane oppbevarer du i kjøleskap, det står seg fint i 4-5 dager, men dei kan og fint frysast 🙂

Håper du er frista til å prøve!

God helg alle sammen♥

Annonse

18 Kommentarer

A

Astrid

12. februar 2021

Disse ble veldig gode – til og med godkjent av kollektivet! Kan anbefale en dæsj peanøttsmør i midten, det ble ekstra digg;)

Linda Stuhaug

13. februar 2021

Så kjekt dei falt i smak 😀

L

Liv Gjevik

6. februar 2021

Ble veldig gode, men anbefaler å smøre muffinsformene.

Linda Stuhaug

6. februar 2021

Åå? Eg hadde ingen problem med det 🙂

J

Jas

6. februar 2021

Hei! Jeg lurer på om du kanskje hadde hatt muligheten til å forsøke deg på å re-create ‘digg vegetarlasagne’ som man får kjøpt ferdig i butikken? Den er næringsrik, lav på kalorier og veldig god, men jeg har ikke klart å få til de samme smakene hjemme. Tenker du kanskje er bedre på sånt, og kunne hjulpet meg og andre som heller vil lage den hjemme? 🙂

Linda Stuhaug

6. februar 2021

Hei! Hm, denne har eg aldri hørt om. Kva merke er det? 🙂

J

Jas

8. februar 2021

Merket heter ‘fersk og ferdig’, jeg har selv kjøpt den på kiwi så tipper de fleste matbutikker har den. Likte spesielt godt at den var så fyldig og ‘creamy’, og dessuten var tilskuddet av aubergine overraskende godt 🙂 Håper på en lignende oppskrift fra deg, da hadde jeg blitt kjempeglad og takknemlig!

Linda Stuhaug

9. februar 2021

Skal sjå etter den 🙂 Får dog veldig mange slike konkrete ønsker om å lage ulike oppskrifter, men eg klarer ikkje rekke over alt. Men ein ny vri på vegetarlasagne hadde absolutt ikkje vore feil 🙂

N

Nina

6. februar 2021

Disse bli nok æ å lag fleir gang. Dæm hva kjæmpego. 🙂

Linda Stuhaug

6. februar 2021

Så bra 😀

L

Liv Gjevik

6. februar 2021

Da står mine i ovnen, veldig spent . Hadde ikke havremel, så jeg kjørte havregryn i stavmikseren. Ble sikkert litt grovere, men spent på smaken.

Linda Stuhaug

6. februar 2021

Det går heilt fint å lage havremjøl sjølv, det gjer eg heile tida 🙂 Håper dei smakte!

M

Marthe

6. februar 2021

Hei! Er det veldig viktig at skallet er på? Jeg har søtpotetrester uten skall jeg skulle ha brukt opp

Linda Stuhaug

6. februar 2021

Det går fint uten og, men det danner seg ofte ei «hinne» rundt søtpoteta 🙂

A

Anne brit

5. februar 2021

400 gr. Då er det med skallet på søtpotet ? Tenkte å prøve disse. Di ble veldig gode søtpotetscons.

Linda Stuhaug

5. februar 2021

Ja 🙂 Håper dei smaker 😀

L

Liene

11. november 2021

Min 3åring (som er veeeeldig kresen) elska disse muffins

Linda Stuhaug

12. november 2021

Så kjekt å lese 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg