Annonse
5. februar 2021
Søtpotetmuffins med sjokoladebiter
Hurra, det er fredag! Og idag har eg nokon nyyydelige søtpotetmuffins med sjokoladebiter å dele med dåkke 😀
Det er veldig mange år sida eg starta å bruke søtpotet i bakst, og det er berre utrulig godt til både salte og søte oppskrifter. I arkivet mitt finner du det meste av både kaker, muffins, scones, lomper, pizzabunn, polarbrød og mykje, mykje meir… Når eg for eit par veker sida hadde søtpotet i kjøleskapet, så fant eg ut at eg skulle bake noko søtt og godt, og då falt valget på søtpotetmuffins♥
Søtpotetmuffinsane i seg sjølv er uten tilsatt sukker, melk og kan fint lagast uten gluten (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl) 🙂 Eg har brukt vanlig 70% mørk sjokolade som smaktilsetning, men her bruker du den sjokoladen du vil. Vil du ha heilt sukkerfrie muffins bruker du sukkerfri sjokolade 🙂
Ellers kan du og droppe sjokoladebitane eller smakstilsette med noko anna du ønsker (nøtter, kakaopulver, nøttesmør, syltetøy, bær, fruktbiter etc).
Til 12 søtpotetmuffis trenger du:
400 g søtpotet
1 dl vatn
3 egg
100 g havremjøl
30 g valgfritt mjøl (eg brukte sikta speltmjøl)
100 g sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 100 g sukker)
2 ts bakepulver
1 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
valgfri smakstilsetning – eg brukte 50 g mørk sjokolade
Det første du må gjere er å bake søtpotet, og det kan du gjere i steikeovn eller mikrobølgeovn. Eg pleier å bruke sistnevnte fordi det går mykje raskare. Del søtpoteta opp i biter med skall, og kjør på full guffe i mikroen til bitane er møre. Det tok meg ca. 10 minutt, men tida vil naturligvis variere etter størrelse og effekt på mikroen din.
Alternativt bruker du 200 grader over-undervarme og baker søtpoteta til den er mør. Det kan ta 1-1,5 time.
PS! Å bake søtpotet kan du fint gjere på forhånd og oppbevare i kjøleskap til du skal bake 🙂
La søtpoteta bli lunken, fjern skallet og mos til en søtpotetmos med stavmikser…
Visp inn egg og vatn…
Tilsett så tørrvarene…
Og rør til en klumpfri røre…
Hell røra i 12 muffinsformer. Eg brukte papirformer i muffinsbrett, og hadde store sjokoladebiter på toppen.
Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til muffinsane akkurat er gjennomstekt.
Avkjøl på rist og nyt ein muffins eller tre♥ Passer like godt til kos, på tur, til en kaffikopp, til dessert eller det du måtte ønske.
Muffinsane oppbevarer du i kjøleskap, det står seg fint i 4-5 dager, men dei kan og fint frysast 🙂
Håper du er frista til å prøve!
God helg alle sammen♥
Annonse
18 Kommentarer
Astrid
12. februar 2021
Linda Stuhaug
13. februar 2021
Liv Gjevik
6. februar 2021
Linda Stuhaug
6. februar 2021
Jas
6. februar 2021
Linda Stuhaug
6. februar 2021
Jas
8. februar 2021
Linda Stuhaug
9. februar 2021
Nina
6. februar 2021
Linda Stuhaug
6. februar 2021
Liv Gjevik
6. februar 2021
Linda Stuhaug
6. februar 2021
Marthe
6. februar 2021
Linda Stuhaug
6. februar 2021
Anne brit
5. februar 2021
Linda Stuhaug
5. februar 2021
Liene
11. november 2021
Linda Stuhaug
12. november 2021
SKRIV EN KOMMENTAR