Kor og kortid handler eg mest datovarer?

«Kor handler du mest datovarer?»
«Kas butikker er best å handle datovarer på?»
«Kortid på dagen finner du mest?»
«Er det spesielle dager som bedre enn andre?

… og spørsmål som dette får eg veldig mykje av når eg legger ut datovare-handleturane mine. Desse viser eg mest på instastories under profilen min @lindastuhaug, og spørsmåla renner inn i innboksen. Spørsmåla kan eg såklart svare på, men det er ikkje nødvendigvis til hjelp…

→ Det første eg må få fram: alle butikker er ulike og det er svært store forskjeller fra butikk til butikk korleis dei velger å gjere dette med nedprising av datovarer.
I den eine enden av skalaen har vi butikker som virkelig er flinke. Dei har god oversikt, priser ned varer daglig og selger alt dei kan til en redusert krone for å unngå matsvinn. I den andre enden av skalaen har vi butikker som er håplause, og heller velger å fylle opp boss-containeren med fullt spislig mat kvar einaste kveld. Så ligger nok en del butikker midt på treet på denne skalaen, men de skjønner poenget mitt…

Så sjølv om eg finner mykje datovarer på Extra, Rema 1000 eller Bunnpris her eg bur, så betyr ikkje det at Extra, Rema 1000 og Bunnpris er flinke der du bur 🙂 Det er rett og slett store forskjeller på både ulike og like butikker rundt om i landet vårt.

→ Det er og store forskjeller fra butikk til butikk KORTID dei velger å ta denne nedprisinga av datovarer.
Nokon butikker tar det tidlig på morgonen, andre iløpet av formiddagen, nokon ut på ettermiddagen og andre på kveldstid. Mitt tips her er å «bli kjent» med din butikk for å finne ut kortid dei faktisk tar denne runden. Visst du alltid møter tomme disker i butikken din, så kan det rett og slett vere at du er der på feil tidspunkt, og at disken var full tidligare på dag 🙂

→ Kva dager som er best å handle på varierer også veldig. 
Mandager KAN vere en god dag, sida søndagen er stengt hos dei fleste butikker. Men det er ikkje alltid at det er tilfelle, og eg kan finne meir datovarer på en tilfeldig tirsdag eller fredag i forhold til mandagen. Rundt høgtider med fleire stengte dager er og ofte eit godt tidspunkt å vere matredder på 🙂

→ Leit på riktig plass i butikken…
Mange butikker har no eg egen nedprisa kjøledisk og kanskje ein tørrvare-hylle. Spesielt kjøledisken kan vere fullstendig malplassert i butikken. På ein av mine nærbutikker så er denne datohylla plasser bak der ein finner såpe, tamponger og tannkrem (hallo liksom…!). Nokon plasser er den plassert i kjøle-området i butikken, mens i andre butikker er det ingen datohylle, og varene ligger fremst i hyllene. Det kan og vere en kombinasjon, så sjølv om du har en egen nedprisa datodisk, så kan det og vere mykje å finne i både frukt- og grønnsaksavdelinga, tørrvarehyllene og rundt om i kjøl og frysara 🙂

Og det er vell det eg kan svare på dette med kor og kortid eg handler mest datovarer. Som de skjønner: det varierer, og det er vanskelig å gi noko konkret svar. Også på butikkane i området mitt er det store individuelle forskjeller 🙂

Det er mulig at dine nærbutikker er heilt rå på passelig varebestilling. Visst dei ikkje har matvarer som nærmer seg utløpsdato, så er det naturligvis ikkje så mykje å finne. Så det KAN vere eit godt tegn!

Håper dette var oppklarande for dåkke, og at du kanskje fekk nokon innspill til kor og kortid du skal på datovare-handlejakt neste gang 😀 Å handel datovarer er berre skikkelig GØY, og bonusen er at ein sparer vilt mykje penger!

Og du! Sleng deg gjerne på min februar-utfordring om å vere en meir bevisst matredder♥    Du kan lese meir om det HER, og det er absolutt ikkje for seint å bli med 🙂 På bakgrunn av denne utfordringa i februar måned så har eg og litt ekstra fokus på matredding på blogg og sosiale kanaler… Bli med!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Jeg reddet en pakke med slik lammekjøttterninger her en dag- og det så jeg du gjorde også!

    Har du en oppskrift å bruke det? for jeg har aldri brukt det før 🙂

    1. Så bra! Vi brukte det dagen etterpå. Stekte lammekjøttet med salt og pepper, lagde potetbåter i ovnen, hadde en nydelig salat med mango, avokado, granateple ++ og heimelaga tzatziki. Det var kjempegodt 😀

  2. Kunne du ikkje tatt ein runde med kva som er lurt å hendle? Hos oss er det stort sett utgåtte varer som ligg i disken. Mulig det er meg, men å handle laks som gjekk ut i går eller forrigårs er eg skeptisk til… me klarer heller aldri å spise opp alt i vanlige pakkar. Ein pk laksefilet går til 2 middager så eg må fryse halve. Og det går vel ikkje med utgått mat? Har og kjøpt så mykje kjøt som går ut på dato i går som er surt og dårleg når du opner det. Så kva kjøpter du og kva er ok og fryse evt? Bra for lommeboka om det funker, men ikkje om eg må hive det og kjøpe nytt

    1. Personlig handler eg absolutt alt. Kjøtt, fisk og kylling fryser eg ned, andre ting lar eg ligge i kjøleskapet. Aldri hatt noko problem med at mat har vore dårlig 🙂