Fyldig, krema og nydelig havregraut med kokosmelk

Har du laga havregraut med kokosmelk før?

Dette lagde eg mykje før, så har det gått litt i glømmeboka. Når du bruker kokosmelk så får grauten en rik, krema og fyldig smak og konsistens. Eg synes det er veldig godt – så er du glad i smaken av kokosmelk (og glad i havregraut), så burde du prøve dette 🙂

Havregrauten er også vegansk – eg prøver å få til en del veganske måltider iløpet av ei veke, og dette var eit av mine i forrige veke 🙂 Perfekt å dele på kjøttfri mandag her på bloggen!

Til 2 porsjoner brukte eg:
♦ 3 dl små havregryn
♦ 250 ml kokosmelk (ikkje lett) – en liten kartong
♦ 4 dl vatn
♦ litt salt, kanel og kardemomme

Kok opp la og det småkoke i 5-10 minutt til en fyldig, krema graut. Juster gjerne med litt meir vatn underveis om nødvendig. Hell over i to skåler og topp med det du måtte ønske 🙂


Det er svært sjelden eg bruker noko anna topping enn kanel og sukrin+/sukrin gold på havregraut, men denne gangen slo eg til med banan, bringebær, peanøttsmør og bittelitt kokos på toppen 😉

Eg er en person som foretrekker havregraut til kveldsmat, men det passer jo like godt til frukost eller lunsj om du heller ønsker det 🙂

Kjempegodt, enkelt, næringsrikt og mettande!

Blir det havregraut med kokosmelk iløpet av veka, kanskje? 

Håper du er frista til å prøve!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Ser (som vanlig) nydelig ut – på et både kulinarisk og estetisk nivå!

    1. Takk Carolin! Så hyggelig å lese 🙂