Linda Stuhaug

Annonse

15. februar 2021

Fyldig, krema og nydelig havregraut med kokosmelk

Fyldig, krema og nydelig havregraut med kokosmelk
Har du laga havregraut med kokosmelk før?
Dette lagde eg mykje før, så har det gått litt i glømmeboka. Når du bruker kokosmelk så får grauten en rik, krema og fyldig smak og konsistens. Eg synes det er veldig godt – så er du glad i smaken av kokosmelk (og glad i havregraut), så burde du prøve dette 🙂
Havregrauten er også vegansk – eg prøver å få til en del veganske måltider iløpet av ei veke, og dette var eit av mine i forrige veke 🙂 Perfekt å dele på kjøttfri mandag her på bloggen!
Til 2 porsjoner brukte eg: ♦ 3 dl små havregryn ♦ 250 ml kokosmelk (ikkje lett) – en liten kartong ♦ 4 dl vatn ♦ litt salt, kanel og kardemomme
Kok opp la og det småkoke i 5-10 minutt til en fyldig, krema graut. Juster gjerne med litt meir vatn underveis om nødvendig. Hell over i to skåler og topp med det du måtte ønske 🙂
Det er svært sjelden eg bruker noko anna topping enn kanel og sukrin+/sukrin gold på havregraut, men denne gangen slo eg til med banan, bringebær, peanøttsmør og bittelitt kokos på toppen 😉
Eg er en person som foretrekker havregraut til kveldsmat, men det passer jo like godt til frukost eller lunsj om du heller ønsker det 🙂
Kjempegodt, enkelt, næringsrikt og mettande!
Blir det havregraut med kokosmelk iløpet av veka, kanskje?
Håper du er frista til å prøve!

Har du laga havregraut med kokosmelk før?

Dette lagde eg mykje før, så har det gått litt i glømmeboka. Når du bruker kokosmelk så får grauten en rik, krema og fyldig smak og konsistens. Eg synes det er veldig godt – så er du glad i smaken av kokosmelk (og glad i havregraut), så burde du prøve dette 🙂

Havregrauten er også vegansk – eg prøver å få til en del veganske måltider iløpet av ei veke, og dette var eit av mine i forrige veke 🙂 Perfekt å dele på kjøttfri mandag her på bloggen!

Til 2 porsjoner brukte eg:
♦ 3 dl små havregryn
♦ 250 ml kokosmelk (ikkje lett) – en liten kartong
♦ 4 dl vatn
♦ litt salt, kanel og kardemomme

Kok opp la og det småkoke i 5-10 minutt til en fyldig, krema graut. Juster gjerne med litt meir vatn underveis om nødvendig. Hell over i to skåler og topp med det du måtte ønske 🙂


Det er svært sjelden eg bruker noko anna topping enn kanel og sukrin+/sukrin gold på havregraut, men denne gangen slo eg til med banan, bringebær, peanøttsmør og bittelitt kokos på toppen 😉

Eg er en person som foretrekker havregraut til kveldsmat, men det passer jo like godt til frukost eller lunsj om du heller ønsker det 🙂

Kjempegodt, enkelt, næringsrikt og mettande!

Blir det havregraut med kokosmelk iløpet av veka, kanskje?

Håper du er frista til å prøve!

Annonse

2 Kommentarer

C

Carolin

15. februar 2021

Ser (som vanlig) nydelig ut – på et både kulinarisk og estetisk nivå!

Linda Stuhaug

16. februar 2021

Takk Carolin! Så hyggelig å lese 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg