8 enkle, gode matreddertips!

Denne måneden har eg ein utfordring løpande som handler om å vere ein meir bevisst matredder♥ Derfor har eg også litt ekstra fokus på dette med matredding og mindre matsvinn på både blogg og sosiale kanaler. Idag vil eg derfor dele 8 tilfeldige, men gode matreddertips med dåkke!

Dette er tips utenom det utfordringa handla om, men alt henger jo på alle måter sammen her. Utfordringa handler i korte trekk om å 1) Stole på sansane dine, sjølv matvarer har passert «best før» dato 2) Unngå å kaste mat og matrester og 3) Vere en matredder på butikken og plukke med nedsatte datovarer. Les eventuelt meir om denne utfordringa HER 🙂

Idag vil eg som sagt dele 8 matreddertips, og eg skulle gjerne delt mange fleire – men må sette en grense en plass. Her er vertall nokon tips om eg håper du vil ta med deg:

TIPS 1:
Sida det er pannekakedagen idag starter vi her! Og det er rett og slett at det meste kan puttast i ei pannekake eller vaffelrøre. Har du litt kesam i en boks, litt rømme i ein anna, kanskje en utgått melk og en dæsj surmelk? Har du kanskje skilte eggeplommer eller eggekviter? Litt diverse tørrvarer du vil bruke? Lag vafler eller pannekaker, søte eller salte!

TIPS 2:
Last ned appen TopGoodTooGo♥ Via denne appen kan du redde mat fra din lokale matbutikk, kafè, bensinstasjon eller lignande. Du betaler en liten sum for en forundringspakke, og innholdet varierer fra gang til gang. Spennande, gøy og en super måte å vere matredder på!

TIPS 3:
Har du slappe grønnsaker eller slapp salat? La det ligge 20-30 minutt i isvatn og dei er heilt fine igjen! Men slappe grønnsaker er og perfekt å bruke i supper, gryter, gratenger og lignande – uten at dei trenger å piffast opp 🙂

TIPS 4:
Følg @spisoppmaten på instagram, mange gode tips og triks å finne der!

TIPS 5:
Melk, fløyte, yoghurt og andre meieriprodukter står seg som regel LENGE etter utløpsdato, men du kan også fryse desse produkta. Tin deretter langsomt i kjøleskapet. Konsistensen kan bli litt kornete, men desse produkta er perfekt å bruke i f.eks smoothie, pannekakerøre, varme retter o.l 🙂

TIPS 6:
Rester av kvitost? Frys ned og bruk det neste gang du skal ha noko smelta ost i ovnen. Rester av brunost? Kan og frysast ned eller ligge i kjøleskapet, og brukast i brun saus eller viltgryte (eit must!). Brunost er og godt å raspe over havregrauren så den smelter, eller lage søt lompetoast i vaffeljern (sjukt godt!)!

TIPS 7:
Kjøper du kjøtt, fisk eller kylling i datodisken – frys det ned! I frysaren trenger du ikkje tenke på holdbarhetsdato (men det skal jo ikkje ligge evig heller😅). Sjølv har eg ingenting anna enn datovarer i frysaren, og kjøper aldri kjøtt, fisk og kylling på fullpris

TIPS 8:
Har du ofte middagsrester igjen? Det kan vere lurt å legge opp til en «restematdag» i veka. Då kan de ete opp det som er av middagsrester og slenge sammen det som er i kjøleskapet til en restemiddagsrett i tillegg 🙂 Det blir fort eit «tapas-ish-måltid» som vertfall er populært her i hus!

Har du eit godt matreddertips? Eller kanskje du har fleire? Del gjerne i kommentarfeltet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *