Knallgode, grove PIZZAVAFLER!

Vafler til middag? Ja, kvifor ikkje!

Oppskrifta dåkke får servert med meg idag kjenner mange av dåkke fra før. Det er nemlig den aller mest populære oppskrifta i kokeboka mi Opptur med sunne middagar som blei lansert for godt over eit år sidan. Desse grove, saftige og smakfulle pizzavaflane havna fort på topp, og blei raskt eit favorittoppskrift og den mest populære oppskrifta i heile boka!

Pizzavaflane er utrulig gode og lettvinte å lage – så eg skjønner godt at dette er en populær oppskrift♥ Og det beste med dei er at dei faktisk er like gode kalde som varme. Derfor passer dei like godt i matpakken, som turmat, til frukost, lunsj, på tapasbordet eller kva som helst anna enn kun middag!

Du trenger, 8-10 stk
♦ 100 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl*
♦ 100 g sammalt speltmjøl eller kveitemjøl*
♦ 50 g havregryn
♦ 3,5 dl melk
♦ 3 egg
♦ 100 g original kesam/rømme/creme fraiche
♦ 50 g smør, smelta
♦ 1 ts bakepulver
♦ 0,5 ts salt

Fyll
♦ 150 g raspa ost
♦ 200–300 g skinke, i strimlar/ terningar
♦ 1 bunt vårløk, grovhakka

Slik gjer du:
Bland saman alle ingrediensane til vaffelrøra til ei jevn, klumpfri røre. Røra må svelle minst 20 minutt. Klargjer fyllet i mellomtida.

Så er det berre å varme opp vaffeljernet, helle oppi røre og toppe generøst med ost, skinke og vårløk. Bruk gjerne litt krydder om ønskelig. Lukk vaffeljernet, steik til vaflane er gylne o♥g ha over på rist. Nyt varme, lune eller kalde

Vaflane kan du ete akkurat som dei er, gjerne med litt ekstra grønsaker som tilbehør. Du kan også fylle vaflane med ekstra grønt/pålegg 🙂

Tips/alternativ:
Må du ha glutenfri pizzavafler? Bytt ut sikta og sammalt speltmjøl/kveitemjøl med glutenfritt mjøl – gjerne eg kombinasjon av fint og grovt.

Fyll gjerne vaflene med noko anna enn ost, skinke og vårløk! Du kan bruke dei grønnsakene og det fyllet du ønsker for å lage din egen vri på dei 🙂 Fetaost, paprika, raspa gulrot, salt spekeskinke, salami/fårepølsebiter, små brokkolibuketter, purreløk, tacokjøttdeig og mykje anna godt kan du bruke!

Dette er en super middag du kan klargjere dagen i forveien. Lag vaffelrøra, gjer klart fyllet så gjenstår det berre steiking når du kjem heim fra jobb. Vips så er middagen på bordet iløpet av 10-15 minutter – maks!

Alle dåkke som var på boklanseringa mi i januar i fjor fekk jo og smake på vaflane. Dei fauk unna på 1-2-3, og det var ingenting igjen til meg! Haha 🙂 

Etter over eit år som eksklusiv oppskrift i boka mi fant eg ut at eg skulle dele den her på bloggen også, så no håper eg at enda fleire har lyst å teste dei… Eg veit det kanskje høyres litt rart ut med pizzavafler, men PRØV! Det er berre så godt!

Og har du kanskje lyst å kjøpe boka mi «Opptur med sunne middagar»? Dette er ei middagsbok med fokus på sunne, raske og enkle kvardagsmiddager + litt ekstra. Den er no på tilbud til 349,- på Frisk Forlag si heimeside HER

Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger når de prøver ut oppskriftene mine! Setter og pris på å bli kreditert når de deler bilder på instagram som @lindastuhaug♥ Følg meg gjerne på instagram og ikkje minst facebook-sida mi HER!

Ha en nydelig dag alle sammen!

18 kommentarer

 1. Dette ser jo knallgodt og bra ut!
  Men setter det ikke en del smak igjen i vaffeljernet, til neste gang du skal lage vanlige vafler?

  1. Ikkje noke eg har tenkt på 🙂 Det går no an å vaske lett over jernet etterpå evt 🙂

   1. Tror i så fall det blir bare første vaffelen sommkan smake av dette, gårcbra tror
    jeg hvertfall

 2. Jeg serverte disse til brunch til familien i dag og det ble en knallsuksess

 3. Fantastiske oppskrifter men går det å få dem i dl å ikke i gram? Har ikke vekt å blir mye å skal lese seg opp på dette

  1. Ikkje alt er like enkelt å måle i desiliter, og gram er en mykje meir presis målemetode. Eg bruker litt begge deler, men fortsetter nok med gram også framover på oppskriftene mine. Det koster 99 kroner for en kjøkkenvekt på clas ohlson, enda billigare på f.eks bruktbutikk, så anbefaler å kjøpe ein slik 🙂

 4. Solveig Frisvold

  Det går vel an og blande alt sammen sammen og steke som vanlige vafler?

  1. Det fungerer bedre å gjere det slik som står i oppskrifta 🙂

 5. Hei elsker oppskriftene dine og tenker at denne skal testes ut som lunsj i matpakka neste uke! Hvor lenge kan røra stå i kjøleskap tror du?

  1. Røra kan stå mange dager. Vertfall 4 😀

 6. Går det an å bruke havregryn og havremel og ikke annet mel?

  1. Alt går an, men dei blir nok litt tunge 🙂

 7. Kan vaflene fryses?

  1. Det har eg ikkje testa, men det går heilt sikkert fint 🙂

 8. Hvor mange personer regner du denne til?

  1. Det kjem heilt an på. 3-4 kanskje, alt ettersom.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *