Havrebar med honning & kanel

Det er lørdag!

Og det er ikkje så ofte eg titter innom her på lørdager, men idag hadde eg tid og lyst til det 🙂 Eg har nemlig en oppskrift på havrebar med honning & kanel som eg vil dele med dåkke – for den er perfekt som snacks, mellommåltid eller turkos for både store og små enten det er helg eller kvardag. Eg tenkte den passa ekstra godt å dele no som det går mot vinterferie for mange, kanskje du er ein av dei som er ute etter noko godt å ha med i sekken på skitur?

Uansett, til desse havrebarane trenger du kun 5 ingredienser: havregryn, honning, valgfritt nøttesmør, valgfrie nøtter og kanel. Eg har brukt peanøttsmør og peanøtter, men her kan du bruke akkurar det du har og liker heime. Er du ein av dei som har laga mandelsmøret mitt, så er det perfekt å bruke her 🙂

Barane får ein fast, småseig konsistens og blei veldig gode på smak. Her har eg altså brukt honning som søtning (etter forespørsel fra fleire) – men du kan sjølvsagt bruke anna flytande søtning om du heller ønsker det. Sukrinsirup, Fibersirup, Lønnesirup, kokossirup etc. er alternativ til honningen. Eg brukte fast honning, men du kan fint bruke flytande også 🙂

Du trenger, 12-14 store barer
♦ 150 valgfritt nøttesmør – eg brukte crunchy peanøttsmør
♦ 150 g honning – eller anna flytande søtning
♦ 150 g havregryn – evt. glutenfri om du må ha det
♦ 50 g valgfrie nøtter – eg brukte salte peanøtter
♦ 1 ts kanel

Slik gjer du:
Ha nøttesmør og honning i en bolle. Varm opp i mikroen (eller i en kjele) så det smelter sammen…

Rør godt og tilsett resten av ingrediensane…

Bland sammen til en kompakt masse…

Trykk denne massen ned i en matboks med bakepapir. Bruk baksida av ei skei slik at du får trykt massen skikkelig ned i matboksen over heile overflata. Min boks var ca 20×15 cm.

Sett i kjøleskapet eller frysaren til massen har stivna. Det tok meg 2 timer i frysaren. Deretter er det berre å skjære opp i passelige biter og oppbevare i kjøleskapet i ein boks 🙂

Psst! Barane er mektige og kan med fordel lagast mindre, gjerne mindre biter som passer til en munnfull!

Superenkle å lage, gode på smak, og godt med energi og næring 🙂  Håper dei frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hva slags type honning bruker du?

    1. Lokalhonning 🙂

  2. Disse ser spennende ut!

  3. Disse var skummelt gode! Bytte ut peanĂžtter med hakka mandler, tilsatte litt flaksalt og droppa kanel. PrĂžvde Ă„ rulle litt av massen til kuler og det funka ogsĂ„ fint. Blir nok en ny batch av disse ganske snart! Takk for oppskrift 🙂

    1. Fantastisk 😀 Kjekt dei smakte!!