Linda Stuhaug

Annonse

Grove, deilige vafler som turmat!

Grove, deilige vafler som turmat!
Annonse Lerum
Som mange av dåkke veit, så er eg mykje på tur. Fjellet er min beste venn, og eg er mykje på fjellet alle årstider. Og er det en ting som er heilt sikkert; så er det at mat på tur smaker ALLTID ekstra godt♥ Det trur eg alle turglade og matglade kjenner seg igjen i 🙂
Sida eg er såpass mykje på fjellet, så er turmat noko som er en ganske stor del av kostholdet mitt. Og innimellom som turmat så slår eg til med grove, næringsrike vafler eller pannekaker 🙂 Dette hadde eg med på tur for ei lita stund tilbake, og eg lagde rikelig så heile turfølget fekk smake. Det falt godt i smak hos heile gjengen♥
Grove, deilige turvafler/pannekaker → Du kan bruke samme røre til begge deler. Eg lagde litt av kvar! ♦ 2 overmodne bananer (eller du kan bruke 100 g ekstra↓ + litt valgfri søtning) ♦ 200 g vaniljekesam (du kan bruke anna kesam/yoghurt og) ♦ 4 egg ♦ 200 g havremjøl ♦ 100 g valgfritt mjøl ♦ 2 ts bakepulver ♦ 1 ts kardemomme og 1 ts kanel
Slik gjer du: Kjør banan og egg klumpfritt med stavmikser, rør inn resten av ingrediensane. La røra svelle minst 5-10 minutt og juster eventuelt med litt væske/meir mjøl om nødvendig. Røra skal vere fyldig 🙂
Steik vafler og/eller pannekaker på litt over middels varme. Skal du ha dei med på tur: la dei avkjøle seg før du pakker dei ned i en matboks.
Kor mange vafler/pannekaker du får vil variere etter kva du lager, og ikkje minst størrelse på både vaffeljern og pannekakene. Eg fekk 6 vafler og rundt 15 pannekaker av denne oppskrifta.
Som pålegg hadde eg med oppskjært brunost, rømme i ein boks og alle tre Smudipålegg-smakane! Sistnevnte er perfekt til tur, då det berre er å sprute ut beholdaren 🙂
Smudipålegg finnes no i tre ulike varianter: → Mango & fersken (nyhet!) → Jordbær & banan → Bringebær & blåbær
Alle variantane inneholder 75% frukt og bær, er uten søtstoff og er friske, søte og gode på smak. Dei passe like godt som pålegg på vafler og pannekaker, som på brødskiva eller knekkebrøda. Det kan og brukast som topping på yoghurt eller havregraut, eller tilsette i smoothien for ekstra smak 🙂
Det blir definitivt fleire turlunsjer med dette i sekken framover, for det var virkelig godt altså!
Velbekomme♥
/ Foto: @fiks_photo

Annonse Lerum

Som mange av dåkke veit, så er eg mykje på tur. Fjellet er min beste venn, og eg er mykje på fjellet alle årstider. Og er det en ting som er heilt sikkert; så er det at mat på tur smaker ALLTID ekstra godt♥ Det trur eg alle turglade og matglade kjenner seg igjen i 🙂

Sida eg er såpass mykje på fjellet, så er turmat noko som er en ganske stor del av kostholdet mitt. Og innimellom som turmat så slår eg til med grove, næringsrike vafler eller pannekaker 🙂 Dette hadde eg med på tur for ei lita stund tilbake, og eg lagde rikelig så heile turfølget fekk smake. Det falt godt i smak hos heile gjengen♥

Grove, deilige turvafler/pannekaker
→ Du kan bruke samme røre til begge deler. Eg lagde litt av kvar!
♦ 2 overmodne bananer (eller du kan bruke 100 g ekstra↓ + litt valgfri søtning)
♦ 200 g vaniljekesam (du kan bruke anna kesam/yoghurt og)
♦ 4 egg
♦ 200 g havremjøl
♦ 100 g valgfritt mjøl
♦ 2 ts bakepulver
♦ 1 ts kardemomme og 1 ts kanel

Slik gjer du:
Kjør banan og egg klumpfritt med stavmikser, rør inn resten av ingrediensane. La røra svelle minst 5-10 minutt og juster eventuelt med litt væske/meir mjøl om nødvendig. Røra skal vere fyldig 🙂

Steik vafler og/eller pannekaker på litt over middels varme. Skal du ha dei med på tur: la dei avkjøle seg før du pakker dei ned i en matboks.

Kor mange vafler/pannekaker du får vil variere etter kva du lager, og ikkje minst størrelse på både vaffeljern og pannekakene. Eg fekk 6 vafler og rundt 15 pannekaker av denne oppskrifta.

Som pålegg hadde eg med oppskjært brunost, rømme i ein boks og alle tre Smudipålegg-smakane! Sistnevnte er perfekt til tur, då det berre er å sprute ut beholdaren 🙂

Smudipålegg finnes no i tre ulike varianter:
→ Mango & fersken (nyhet!)
→ Jordbær & banan
→ Bringebær & blåbær

Alle variantane inneholder 75% frukt og bær, er uten søtstoff og er friske, søte og gode på smak. Dei passe like godt som pålegg på vafler og pannekaker, som på brødskiva eller knekkebrøda. Det kan og brukast som topping på yoghurt eller havregraut, eller tilsette i smoothien for ekstra smak 🙂

Det blir definitivt fleire turlunsjer med dette i sekken framover, for det var virkelig godt altså!

Velbekomme♥

/ Foto: @fiks_photo

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg