Crunchy energikuler med mandelsmør

Goood fredag♥

Hugsa dåkke oppskrifta mi på søte, seige sjokoladekuler med crunch? Mange etterspurte en lignande oppskrift uten dadler, og nettopp det skal eg dele med dåkke idag! Søte, deilige og crunchy energikuler med mandelsmør:

Til desse har eg altså brukt oppskrifta mi på verdens beste mandelsmør, og eg synes absolutt desse kulene blir best med mandelsmør. Men, du kan sjølvsagt bruke anna nøttesmør om du heller vil det – kjøpt eller heimelaga. Peanøttsmør, cashewnøttsmør, hasselnøttsmør etc. er fine alternativer det også, men du får naturligvis ein anna smak på kulene når du bytter ut nøttesmøret med ein anna variant 🙂

Desse kulene er:
♦ Velig enkle å lage. Kna sammen og form til kuler!
♦ Kjappe er dei også. Det tar 10-15 minutt fra start til slutt!
♦ Du trenger kun 4-5 ingredienser, så lenge du har nøttesmøret klart.
♦ Hovedoppskrifta (uten sjokoladetoppingen) er både sukkerfri, melkefri og glutenfri (bruk glutenfri havregryn). Sjokoladen er ikkje noko must, og i tilfelle velger du sjølv kva sjokolade du vil bruke. Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade 🙂

For å få crunchen i desse kulene bruker eg spira bokhvete. Det er det som er hemmeligheten for å få dei skikkelig crunchy 🙂 Dette får du kjøpt på helsekostbutikk og nokon dagligvarebutikker med godt utvalg.

Du trenger, 35-40 kuler (eller færre, antall vil variere etter størrelse. Eg fikk 38 stk):
♦ 150 g mandelsmør – eller anna nøttesmør
♦ 100 g sukrinsirup gold – eller anna flytande søtning
♦ 50 g havregryn
♦ 50 g spira bokhvete
♦ 1/2-1 ts maldonsalt (1/2 visst nøttesmøret ditt er salta)
♦ valgfritt: 30-40 g valgfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Bland sammen nøttesmør, sukrinsirup gold og salt.
2. Tilsett så spira bokhvete og havregryn og kna godt sammen til en kompakt deig. Tilsett litt meir havregryn om nødvendig.
3. Del opp i ei pølse, skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene.
4. Ønsker du sjokoladetopping? Smelt 30-40 g valgfri sjokolade og ha over kulene. Dryss gjerne over litt ekstra spira bokhvete 🙂
5. Sett i kjøleskapet og oppbevar kjølig i ein boks e.l. Etter noken timer er dei spiseklare!

Du kan sjølvsagt lage energikulene uten den spira bokhveten også. Då kan eg anbefale å erstatte den spira bokhveten med hakka nøtter for eksempel 🙂 Men, du får ikkje den samme crunchen, så både smak og konsistens vil bli litt annleis.

Så er det berre å nyte en kule eller tre. Konsistensen blir småseig og crunchy – skikkelig godt!

Nyt dei til kaffikoppen, som kos, som mellommåltid eller tursnacks♥

Og visst du heller vil prøve deg på dei søte, seige sjokoladekulene med crunch så kan dei også varmt anbefalast!

Oppskrifta finner du her

Då gjenstår det å ønske dåkke alle ei god helg! Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger når dåkke prøver oppskriftene mine, det er alltid kjekt å lese kva dåkke lager 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

  1. Hei.
    Hva er forskjell på spira bokhvete og vanlig bokhvete ?

  2. Hei
    Ser at i matbutikken så får man bokhvete,men hva er forskjellen på spira bokhvete som du bruker ?

    1. Spira bokhvete er spira. Den vanlige bokhveten på butikken er ikkje spira 🙂 Stor forskjell i bruksområde og tilberedning (spira bokhvete trenger ikkje å tilberedast) 🙂

      1. Takk for svar 🙂