Linda Stuhaug

Annonse

Crunchy energikuler med mandelsmør

Crunchy energikuler med mandelsmør
Goood fredag♥
Hugsa dåkke oppskrifta mi på søte, seige sjokoladekuler med crunch? Mange etterspurte en lignande oppskrift uten dadler, og nettopp det skal eg dele med dåkke idag! Søte, deilige og crunchy energikuler med mandelsmør:
Til desse har eg altså brukt oppskrifta mi på verdens beste mandelsmør, og eg synes absolutt desse kulene blir best med mandelsmør. Men, du kan sjølvsagt bruke anna nøttesmør om du heller vil det – kjøpt eller heimelaga. Peanøttsmør, cashewnøttsmør, hasselnøttsmør etc. er fine alternativer det også, men du får naturligvis ein anna smak på kulene når du bytter ut nøttesmøret med ein anna variant 🙂
Desse kulene er: ♦ Velig enkle å lage. Kna sammen og form til kuler! ♦ Kjappe er dei også. Det tar 10-15 minutt fra start til slutt! ♦ Du trenger kun 4-5 ingredienser, så lenge du har nøttesmøret klart. ♦ Hovedoppskrifta (uten sjokoladetoppingen) er både sukkerfri, melkefri og glutenfri (bruk glutenfri havregryn). Sjokoladen er ikkje noko must, og i tilfelle velger du sjølv kva sjokolade du vil bruke. Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade 🙂
For å få crunchen i desse kulene bruker eg spira bokhvete. Det er det som er hemmeligheten for å få dei skikkelig crunchy 🙂 Dette får du kjøpt på helsekostbutikk og nokon dagligvarebutikker med godt utvalg.
Du trenger, 35-40 kuler (eller færre, antall vil variere etter størrelse. Eg fikk 38 stk): ♦ 150 g mandelsmør – eller anna nøttesmør ♦ 100 g sukrinsirup gold – eller anna flytande søtning ♦ 50 g havregryn ♦ 50 g spira bokhvete ♦ 1/2-1 ts maldonsalt (1/2 visst nøttesmøret ditt er salta) ♦ valgfritt: 30-40 g valgfri sjokolade
Slik gjer du: 1. Bland sammen nøttesmør, sukrinsirup gold og salt. 2. Tilsett så spira bokhvete og havregryn og kna godt sammen til en kompakt deig. Tilsett litt meir havregryn om nødvendig. 3. Del opp i ei pølse, skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene. 4. Ønsker du sjokoladetopping? Smelt 30-40 g valgfri sjokolade og ha over kulene. Dryss gjerne over litt ekstra spira bokhvete 🙂 5. Sett i kjøleskapet og oppbevar kjølig i ein boks e.l. Etter noken timer er dei spiseklare!
Du kan sjølvsagt lage energikulene uten den spira bokhveten også. Då kan eg anbefale å erstatte den spira bokhveten med hakka nøtter for eksempel 🙂 Men, du får ikkje den samme crunchen, så både smak og konsistens vil bli litt annleis.
Så er det berre å nyte en kule eller tre. Konsistensen blir småseig og crunchy – skikkelig godt!
Nyt dei til kaffikoppen, som kos, som mellommåltid eller tursnacks♥
Og visst du heller vil prøve deg på dei søte, seige sjokoladekulene med crunch så kan dei også varmt anbefalast!
Oppskrifta finner du her
Då gjenstår det å ønske dåkke alle ei god helg! Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger når dåkke prøver oppskriftene mine, det er alltid kjekt å lese kva dåkke lager 🙂

Goood fredag♥

Hugsa dåkke oppskrifta mi på søte, seige sjokoladekuler med crunch? Mange etterspurte en lignande oppskrift uten dadler, og nettopp det skal eg dele med dåkke idag! Søte, deilige og crunchy energikuler med mandelsmør:

Til desse har eg altså brukt oppskrifta mi på verdens beste mandelsmør, og eg synes absolutt desse kulene blir best med mandelsmør. Men, du kan sjølvsagt bruke anna nøttesmør om du heller vil det – kjøpt eller heimelaga. Peanøttsmør, cashewnøttsmør, hasselnøttsmør etc. er fine alternativer det også, men du får naturligvis ein anna smak på kulene når du bytter ut nøttesmøret med ein anna variant 🙂

Desse kulene er:
♦ Velig enkle å lage. Kna sammen og form til kuler!
♦ Kjappe er dei også. Det tar 10-15 minutt fra start til slutt!
♦ Du trenger kun 4-5 ingredienser, så lenge du har nøttesmøret klart.
♦ Hovedoppskrifta (uten sjokoladetoppingen) er både sukkerfri, melkefri og glutenfri (bruk glutenfri havregryn). Sjokoladen er ikkje noko must, og i tilfelle velger du sjølv kva sjokolade du vil bruke. Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade 🙂

For å få crunchen i desse kulene bruker eg spira bokhvete. Det er det som er hemmeligheten for å få dei skikkelig crunchy 🙂 Dette får du kjøpt på helsekostbutikk og nokon dagligvarebutikker med godt utvalg.

Du trenger, 35-40 kuler (eller færre, antall vil variere etter størrelse. Eg fikk 38 stk):
♦ 150 g mandelsmør – eller anna nøttesmør
♦ 100 g sukrinsirup gold – eller anna flytande søtning
♦ 50 g havregryn
♦ 50 g spira bokhvete
♦ 1/2-1 ts maldonsalt (1/2 visst nøttesmøret ditt er salta)
♦ valgfritt: 30-40 g valgfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Bland sammen nøttesmør, sukrinsirup gold og salt.
2. Tilsett så spira bokhvete og havregryn og kna godt sammen til en kompakt deig. Tilsett litt meir havregryn om nødvendig.
3. Del opp i ei pølse, skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene.
4. Ønsker du sjokoladetopping? Smelt 30-40 g valgfri sjokolade og ha over kulene. Dryss gjerne over litt ekstra spira bokhvete 🙂
5. Sett i kjøleskapet og oppbevar kjølig i ein boks e.l. Etter noken timer er dei spiseklare!

Du kan sjølvsagt lage energikulene uten den spira bokhveten også. Då kan eg anbefale å erstatte den spira bokhveten med hakka nøtter for eksempel 🙂 Men, du får ikkje den samme crunchen, så både smak og konsistens vil bli litt annleis.

Så er det berre å nyte en kule eller tre. Konsistensen blir småseig og crunchy – skikkelig godt!

Nyt dei til kaffikoppen, som kos, som mellommåltid eller tursnacks♥

Og visst du heller vil prøve deg på dei søte, seige sjokoladekulene med crunch så kan dei også varmt anbefalast!

Oppskrifta finner du her

Då gjenstår det å ønske dåkke alle ei god helg! Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger når dåkke prøver oppskriftene mine, det er alltid kjekt å lese kva dåkke lager 🙂

Annonse

13 Kommentarer

J

Jan

10. mars 2021

Hei Ser at i matbutikken så får man bokhvete,men hva er forskjellen på spira bokhvete som du bruker ?

Linda Stuhaug

11. mars 2021

Spira bokhvete er spira. Den vanlige bokhveten på butikken er ikkje spira 🙂 Stor forskjell i bruksområde og tilberedning (spira bokhvete trenger ikkje å tilberedast) 🙂

J

Jan

11. mars 2021

Takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

12. mars 2021

🙂

J

Jan

10. mars 2021

Hei. Hva er forskjell på spira bokhvete og vanlig bokhvete ?

L

Linn

7. november 2022

Hvor får du tak i spiret bokhvete for tiden? De fører det ikke lenger på Sunkost, hvor jeg har kjøpt det tidligere.

Linda Stuhaug

8. november 2022

Eg får ikkje tak i det for tida... :(

A

Audny

30. juli 2023

Tusen takk for at du deler fantastiske oppskrifter. Jeg har alle bøkene dine i tillegg til at det er gøy å kikke her inne. Har flere ganger laget ulike kuler som inneholder dadler, i dag var det gøy å prøve seg på en variant uten dadler - kjempegode!

Linda Stuhaug

31. juli 2023

Så kjekt å lese, Audny! Håper eg kan fortsette å inspirere framover😃

R

RBB

23. februar 2023

Lurer på om ikke den hele bokhveten man får kjøpt på helsekost - feks. Good Life Hel Bokvete faktisk ikke allrede er "spiret"? Kan ikke se forskjelll på kornene på bildet du har av dem og slik de ser ut i pakken. Har du forsøkt med "vanlig" hel Bokhvete fra helsekostbutikker?

Linda Stuhaug

24. februar 2023

Nei, den er ikkje spira :) Det ser relativt likt ut, men det er nok dessverre ikkje det samme. Man kan derimot spire sjølv evt😊

R

RBB

24. februar 2023

Tusen takk for svar! Først må jeg få si: Tusen takk!!! for oppskriften på mandelsmør. Laget i går min 3. porsjon. Det er mitt nye go to favorittpålegg og "snop"!. Veldig godt bare på banan 😍 Men ville foreslå en "workaround" som du kanskje kan prøve og fortelle oss om det smaker ganske likt? Berit Nordstrand har en oppskrift på bokhvete-granola der hun først bløtlegger den vanlige bokhveten i et par timer og så tørker den i ovnen. Lagde bokhvete etter denne i går (bløtla i 3 timer+) og blandet i mandelkulene i stedet da for spiret - ble veldig godt og crunchy. Men nå vet ikke jeg hvordan de egentlig skal smake når man bruker spiret bokhvete. Tenker at mye av helsegevinsten er ivaretatt selv om man ikke får de ekstra fordelene som følger med at de er spiret? 8https://beritnordstrand.no/oppskrifter/bokhvetegranola) s

Linda Stuhaug

25. februar 2023

Hei! Å spire bokhveten sjølv er ganske likt som dette, den skal først bløytleggast, deretter tørrlast i ovnen😊 eg har lenge tenkt på å teste dette, så skal ta å gjere det snart - så skal eg dele framgangsmetoden👏🏻

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg