Linda Stuhaug

Annonse

Fargerik, nydelig halloumisalat

Fargerik, nydelig halloumisalat
Hei mandag, hei vår!
Eg kjenner virkelig på vårfølelsen idag altså. Sola skinner, det er skikkelig vårluft og vegane er bare. Det er absolutt deilig at vi beveger oss inn mot våren, men eg håper likevel at vinteren i fjella kjem tilbake 🙂
Men, nok om det! La oss snakke litt om halloumi!
Er du ein av dei som lurer på kva halloumi er? Halloumi er ein type ferskost med veldig høgt smeltepunkt. Derfor kan du steike eller grille halloumi som om det er eit stykke kjøtt. Den har ein fast konsistens, metter godt, er veldig proteinrik og har en rik, spesiell smak. Eg elsker virkelig halloumi og synes det er perfekt i fargerike salater, som grillmat, i burger også vidare 🙂
Halloumi får du kjøpt på dei aller, aller fleste dagligvarebutikker, og du finner den i hylla der du ellers finner ost. Har du ikkje prøvd halloumi enda, så anbefaler eg det virkelig 🙂
Og ein oppskrift du eventuelt kan prøve deg på er dagens oppskrift fra meg: fargerik, nydelig halloumisalat! Denne er med blant anna mango, sylta rødløk, pitasjenøtter og makaroni. Men du må på ingen måte følge oppskrifta fra meg, bruk den frukta og dei grønnsakene du har heime i ditt kjøleskap 🙂
Eg brukte: ♦ 1 hjertesalat ♦ 1 pk (50 g) ruccola ♦ 1 mango ♦ 1 spisspaprika ♦ 100 g fullkornsmakaroni ♦ 1 pk (200 g) halloumi ♦ ca 30 g pistasjenøtter, grovhakka ♦ sylta rødløk – oppskrift her ♦ hadde og over balsamico før servering
Framgangsmåte: 1. Kok makaroni etter anvisning på pakken. 2. Skjær frukt og grønnsaker i passelige biter. 3. Skjær halloumi i tynne skiver på 3-4 mm. Steik i smør eller olje på begge sider til halloumien har fått en brun-gyllen farge. 4. Ha alt over i ei skål eller serveringsfat, topp med pistasjenøtter og sylta rødløk, og gjerne balsamico før servering!
Balsamicoen tok eg altså på etter bildene blei tatt 🙂 Det er heilt nydelig i denne kombinasjonen her! Halloumisalaten passer like godt til lunsj som middag, på tapasbordet eller koldtbordet. Antall porsjoner kjem heilt an på. Hos oss hadde dette passa som middag til to 🙂
Velbekomme♥

Hei mandag, hei vår!

Eg kjenner virkelig på vårfølelsen idag altså. Sola skinner, det er skikkelig vårluft og vegane er bare. Det er absolutt deilig at vi beveger oss inn mot våren, men eg håper likevel at vinteren i fjella kjem tilbake 🙂

Men, nok om det! La oss snakke litt om halloumi!

Er du ein av dei som lurer på kva halloumi er?
Halloumi er ein type ferskost med veldig høgt smeltepunkt. Derfor kan du steike eller grille halloumi som om det er eit stykke kjøtt. Den har ein fast konsistens, metter godt, er veldig proteinrik og har en rik, spesiell smak. Eg elsker virkelig halloumi og synes det er perfekt i fargerike salater, som grillmat, i burger også vidare 🙂

Halloumi får du kjøpt på dei aller, aller fleste dagligvarebutikker, og du finner den i hylla der du ellers finner ost. Har du ikkje prøvd halloumi enda, så anbefaler eg det virkelig 🙂

Og ein oppskrift du eventuelt kan prøve deg på er dagens oppskrift fra meg: fargerik, nydelig halloumisalat! Denne er med blant anna mango, sylta rødløk, pitasjenøtter og makaroni. Men du må på ingen måte følge oppskrifta fra meg, bruk den frukta og dei grønnsakene du har heime i ditt kjøleskap 🙂

Eg brukte:
♦ 1 hjertesalat
♦ 1 pk (50 g) ruccola
♦ 1 mango
♦ 1 spisspaprika
♦ 100 g fullkornsmakaroni
♦ 1 pk (200 g) halloumi
♦ ca 30 g pistasjenøtter, grovhakka
♦ sylta rødløk – oppskrift her
♦ hadde og over balsamico før servering

Framgangsmåte:
1. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
2. Skjær frukt og grønnsaker i passelige biter.
3. Skjær halloumi i tynne skiver på 3-4 mm. Steik i smør eller olje på begge sider til halloumien har fått en brun-gyllen farge.
4. Ha alt over i ei skål eller serveringsfat, topp med pistasjenøtter og sylta rødløk, og gjerne balsamico før servering!

Balsamicoen tok eg altså på etter bildene blei tatt 🙂 Det er heilt nydelig i denne kombinasjonen her! Halloumisalaten passer like godt til lunsj som middag, på tapasbordet eller koldtbordet. Antall porsjoner kjem heilt an på. Hos oss hadde dette passa som middag til to 🙂

Velbekomme♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg