Linda Stuhaug

Annonse

15. mars 2021

Søte, saftige og halvgrove scones

Søte, saftige og halvgrove scones
God mandag!
I forrige veke hadde eg ei brun banan i fruktkorga, og hadde lyst til å lage noko nytt og godt med den. I arkivet har eg jo fleire titalls oppskrifter med brune bananer, og eg har nokon gjengangere eg liker å lage, men denne gangen blei en ny og digg oppskrift på scones:
Denne sconesen blei berre SÅ god! Passelig søt, skikkelig saftig og gode både med og uten pålegg. Den er litt grovare då eg har brukt både havremjøl og havregryn i oppskrifta, og ønsker du den enda litt grovare så kan du bytte ut litt meir av det sikta mjølet med havremjøl 🙂
Du trenger, 1 stor scones: ♦ 1 moden banan* ♦ 200 g original kesam (rømme eller creme fraiche kan og brukast) ♦ 1 dl valgfri melk ♦ 50 g valgfri søtning (eg brukte 25 g sukrin+) ♦ 1 toppa ss bakepulver ♦ 200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl* ♦ 50 g havremjøl (du kan lage sjølv ved å finblende havregryn) ♦ 50 g havregryn
* banan gjorde sconesen veeeldig god, men du kan bytte den med 100 g ekstra kesam og litt meir søtning om du ønsker det. * for å gå scones glutenfri kan du fint bruke eit nøytralt, glutenfritt mjøl. Havregryna og havremjølet må og naturligvis vere glutenfritt.
Mos banana klumpfri med gaffel. Tilsett kesam…
Rør inn melk, valgfri søtning og bakepulver…
Tilsett så tørrvarene og kna til du får en jevn deig. Bruk litt ekstra mjøl om nødvendig. Eg brukte litt ekstra speltmjøl til «utbakinga».
Form en stor, rund scone på eit steikebrett med bakepapir.
Skjær opp i 6-8 scones. Eg hadde nokon bringebær i kjøleskapet som eg trykte ned i deiga, men det er på ingen måte nødvendig – eller du kan bruke andre typer frukt/bær/nøtter.
Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 20 minutt, eller til sconesen er godt gyllen. Avkjøl på rist.
Nyt sconesen varme, lune eller kalde – med eller uten pålegg. Dei smakte virkelig kjempegodt uansett! Som pålegg hadde vi brunost og syltetøy, og det var heilt perfekt, men her er dei fleire typer pålegg som passer fint 🙂
Nyt til frukost, lunsj, turmat, i matpakken, som kveldskos eller til kaffikoppen! Velbekomme♥

God mandag!

I forrige veke hadde eg ei brun banan i fruktkorga, og hadde lyst til å lage noko nytt og godt med den. I arkivet har eg jo fleire titalls oppskrifter med brune bananer, og eg har nokon gjengangere eg liker å lage, men denne gangen blei en ny og digg oppskrift på scones:

Denne sconesen blei berre SÅ god! Passelig søt, skikkelig saftig og gode både med og uten pålegg. Den er litt grovare då eg har brukt både havremjøl og havregryn i oppskrifta, og ønsker du den enda litt grovare så kan du bytte ut litt meir av det sikta mjølet med havremjøl 🙂

Du trenger, 1 stor scones:
♦ 1 moden banan*
♦ 200 g original kesam (rømme eller creme fraiche kan og brukast)
♦ 1 dl valgfri melk
♦ 50 g valgfri søtning (eg brukte 25 g sukrin+)
♦ 1 toppa ss bakepulver
♦ 200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl*
♦ 50 g havremjøl (du kan lage sjølv ved å finblende havregryn)
♦ 50 g havregryn

* banan gjorde sconesen veeeldig god, men du kan bytte den med 100 g ekstra kesam og litt meir søtning om du ønsker det.

* for å gå scones glutenfri kan du fint bruke eit nøytralt, glutenfritt mjøl. Havregryna og havremjølet må og naturligvis vere glutenfritt.

Mos banana klumpfri med gaffel. Tilsett kesam…

Rør inn melk, valgfri søtning og bakepulver…

Tilsett så tørrvarene og kna til du får en jevn deig. Bruk litt ekstra mjøl om nødvendig. Eg brukte litt ekstra speltmjøl til «utbakinga».

Form en stor, rund scone på eit steikebrett med bakepapir.

Skjær opp i 6-8 scones. Eg hadde nokon bringebær i kjøleskapet som eg trykte ned i deiga, men det er på ingen måte nødvendig – eller du kan bruke andre typer frukt/bær/nøtter.

Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 20 minutt, eller til sconesen er godt gyllen. Avkjøl på rist.

Nyt sconesen varme, lune eller kalde – med eller uten pålegg. Dei smakte virkelig kjempegodt uansett! Som pålegg hadde vi brunost og syltetøy, og det var heilt perfekt, men her er dei fleire typer pålegg som passer fint 🙂

Nyt til frukost, lunsj, turmat, i matpakken, som kveldskos eller til kaffikoppen! Velbekomme♥

Annonse

15 Kommentarer

T

Trine

8. februar 2024

Kan disse fryses?

Linda Stuhaug

11. februar 2024

Jaja😀

I

Inga

9. mai 2021

Hei!! Hvordan oppbevarer man best det som er igjen av scones og som man vil spise dagen etter? 🙂

Linda Stuhaug

9. mai 2021

Hei! Kan egentlig stå både på kjøkkenbenken og i kjøleskapet 😀

V

Viktoria

21. mars 2021

Kan man bytte ut speltmel/hvetemel med enda mer havremel? ☺️

Linda Stuhaug

21. mars 2021

Bruker du kun grovt mjøl vil du gå ganske tunge scones. Men kjør på 🙂

G

Gerd Helen Husby

19. mars 2021

Hei Linda, laget flere av dine oppskrifter, senest deilig sjokoladekake med glasur i går 🙂 Lurer på om man kan bruke frosne bær i denne sconesen eller vil det bli bare søl? Mvh Gerd Husby

Linda Stuhaug

20. mars 2021

Hei! Alt går, men det vil nok bli litt søl sannsynligvis 🙂 Hyggelig å lese at du bruker oppskriftene mine!

M

Mina

17. mars 2021

Takk for oppskriften. Var veldig god!

Linda Stuhaug

17. mars 2021

Så kjekt å lese, Mina 😀

E

Elin

22. september 2021

Hei! Takk for fine oppskrifter jeg har laget disse sconesene to ganger nå, og jeg får det ikke helt til å stemme. Deigen blir fryktelig klissete, og jeg må tilsette masse mel (dobler sikkert oppskriften). Hva gjør jeg feil?

A

Anne Margrethe Hustad

4. juli 2022

Jeg elsker denne sconesen,men jeg bruker 150 gr speltmel og 100 gram havremel ‘+ 50 gram havregryn,droppet sukker og bruker bitte litt salt i den 😆Dette er sundt og godt .jeg fryser ned i stykker og tar opp hver morgen,for den tiner mens jeg steller meg,og den er aller best fersk !

Linda Stuhaug

5. juli 2022

Herlig! Elsker desse sjølv😍

C

Cathrine

29. mai 2022

Jeg får også veldig klissete deig. Har laget de flere ganger. Må ha mye mer tørrvarer. Er det riktig det som står i oppskriften?

Linda Stuhaug

30. mai 2022

Ja, det er riktig, laga desse fleire titalls ganger sjølv :) Det gjer ingenting at deiga er litt klissete, du skal bruk mjøl til utbakinga.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg