10 matfakta om meg!

Kanskje du leser noke som overraska deg??


1. Eg er ganske så alt-etandes, men det er nokon få ting eg ikkje kan fordra. Koriander er for eksempel det VERSTE eg veit! Du kan like gjerne sprute såpe i munnen min, for det smaker faktisk like ille. Eg veit vi er fleire som har det sånn, gi meg gjerne en lyd i kommentarfeltet om vi er i samme båt?

2. Eg var ikkje meir enn 4 år når eg sa eg skulle utdanne meg som kokk! Matinteressen min har virkelig fulgt meg heile livet. Eg blei ikkje kokk til slutt, men nesten alt eg driver med handler jo om mat og oppskrifter så 🙂

3. Eg er ikkje en varmmat-person og foretrekker generelt kald mat til alle måltider. Middag er med andre ord ikkje mitt favorittmåltid, med mindre vi har en slags salat eller lignande på menyen?

4. Noke av det beste eg veit er kalde, kokte poteter! Gjerne med litt salt på?

5. Når eg var 15 år og lei av knekkebrød (eg har aldri vert noke glad i brød) så begynte eg å ete lomper. Dette er 12 (!) år sidan, og sida det har eg ete lomper nesten daglig! Russenavnet mitt i 2013 var faktisk LOMPELINDA, og fleire av vennane mine kallet meg det enda?

6. Synes dressing og majones er livet! Alltid (masse) dressing der det passer, og som oftast majones under pålegget på knekkis og lomper??

7. Eg er og har alltid vore eit periodemenneske når det kjem til mat! Har dilla på ingredienser, matvarer eller måltider i perioder på veker eller måneder fram til eg får en ny dille, og blir superstressa om eg skulle vere tom? eksempel: dei tre siste vekene har eg ete cottage cheese med banan og mandelsmør til frukost eller lunsj kvar einaste dag??

8. Av søtsaker så er eg en is,- karamell og sjokoladeperson. Eg har aldri vert noke glad i surt godteri, chips eller gjærbakst (sistnevnte skjønner nesten ingen?).

9. Eg elska spisspaprika og har ete 2-3 stk daglig i sikkert snart 2 år?

10. Kan gå i timesvis på store butikker, spennande helsekostbutikker og lignande og berre kikke og nerde. Det er så GØY!

Noke som overraska deg? Eller kanskje noke du kjenner deg igjen i???‍♀️ Gi meg vertfall gjerne litt koriander-støtte, for her veit eg vi er fleire??

2 kommentarer

 1. Hei Linda. Gjett om du får koriander støtte fra meg. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal spise noe som smaker såpe. Ingen mat er æsj, men koriander er og blir ikke godt. En god venninne mener jeg bare må spise det mange nok ganger, og så kommer jeg til å like det. Nei takk! Koriander er ikke noe man må ha i eller på mat, og derfor velger jeg det bort. Heldigvis vet de fleste dette, og heldigvis er det sosialt akseptert ikke å like såpeurten Det er så utrolig mange andre gode urter som kan brukes, så koriander får stå i fred. Godt vi er flere, Linda. Er også enig med deg angående å rusle rundt i matbutikker. Det er spennende, det. Særlig i nye nisje butikker. Klesbutikker derimot, – blæh. Det er kjedelig. Jeg er veldig glad i mat som er laget med hjertet. Når jeg blir inviterte bort på mat smaker alt godt. Bortsett fra den før nevnte korianderen. Morsomt blogginnlegg. Klem fra Birgitte

  1. Hei Birgitte!
   Det som er «fordelen» med å ikkje like koriander er at vi faktisk kan skylde litt på genene våre 🙂 Det er mulig at vi som synes koriander smaker såpe har eit gen som gjer til at vi kjenner den smaken. Fascinerande, men visst du googler det så skjønner du kva eg meina, haha!

   Kjekt du likte innlegget, Birgitte! Eg er og heilt enig med deg – å rusle i klesbutikker er noko av det kjedligaste eg veit om…!

   Ha en nydelig fredag <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *