Linda Stuhaug

Annonse

Søte, seige og nydelige pistasjekuler!

Søte, seige og nydelige pistasjekuler!
Altså! NAM seier berre eg!
Dåkke veit jo at eg elska daddelkuler. Det er ingenting nytt, og i arkivet har eg fleire titalls oppskrifter på ulike varianter. Skal eg velge mine topp 3 favoritt daddelkuler, så kjem denne varianten her med pistasj definitivt på den lista:
Er du glad i daddelkuler? Eller glad i pistasj? Då vil du faktisk elske desse pistasjekulene her! Dei er søte, seige og har en nydelig smak av pistasjenøtt. Dei må berre prøvast!
No nærma vi oss påske, og har du lyst til å lage nokon litt sunnere varianter av påskesnopet, så er desse heilt perfekte. Men dei passer like godt uansett, og er super snacks for både store og små 🙂
Du trenger, ca. 25 kuler: ♦ 200 g saftige dadler ♦ 100 g pistasjenøtter (uten skall) ♦ en god klype salt + eventuelt 40-50 g valgfri sjokolade om du vil ha sjokoladetrekk på kulene. Gode uten også!
→ Du får kjøpt pistasjenøtter som er uten skall. Ellers må du rense vekk skallet sjølv 🙂
Ha ingrediensane i ein foodprosessor eller kraftig blender…
Kjør til en jevn og klebrig masse…
Form massen til kuler mellom hendene…
Dypp så kulene i smelta sjokolade, og sett i frysaren til sjokoladen er stivna. Anbefaler at kulene får ligge 1-2 timer i frysaren før servering uansett, slik at dei får satt seg skikkelig.
Kulene kan du oppbevare i både frysar og kjøleskap. Personlig liker eg å oppbevare kulene i frysaren, og serverer dei helst rett fra frys. Då synes eg dei er best i konsistensen 🙂
Påskegodis eller ikkje – desse passer like godt uansett! Men dei er vertfall supergode og eg håper fleire vil prøve seg på dei♥

Altså! NAM seier berre eg!

Dåkke veit jo at eg elska daddelkuler. Det er ingenting nytt, og i arkivet har eg fleire titalls oppskrifter på ulike varianter. Skal eg velge mine topp 3 favoritt daddelkuler, så kjem denne varianten her med pistasj definitivt på den lista:

Er du glad i daddelkuler? Eller glad i pistasj? Då vil du faktisk elske desse pistasjekulene her! Dei er søte, seige og har en nydelig smak av pistasjenøtt. Dei må berre prøvast!

No nærma vi oss påske, og har du lyst til å lage nokon litt sunnere varianter av påskesnopet, så er desse heilt perfekte. Men dei passer like godt uansett, og er super snacks for både store og små 🙂

Du trenger, ca. 25 kuler:
♦ 200 g saftige dadler
♦ 100 g pistasjenøtter (uten skall)
♦ en god klype salt
+ eventuelt 40-50 g valgfri sjokolade om du vil ha sjokoladetrekk på kulene. Gode uten også!

→ Du får kjøpt pistasjenøtter som er uten skall. Ellers må du rense vekk skallet sjølv 🙂

Ha ingrediensane i ein foodprosessor eller kraftig blender…

Kjør til en jevn og klebrig masse…

Form massen til kuler mellom hendene…

Dypp så kulene i smelta sjokolade, og sett i frysaren til sjokoladen er stivna. Anbefaler at kulene får ligge 1-2 timer i frysaren før servering uansett, slik at dei får satt seg skikkelig.

Kulene kan du oppbevare i både frysar og kjøleskap. Personlig liker eg å oppbevare kulene i frysaren, og serverer dei helst rett fra frys. Då synes eg dei er best i konsistensen 🙂

Påskegodis eller ikkje – desse passer like godt uansett! Men dei er vertfall supergode og eg håper fleire vil prøve seg på dei♥

Annonse

11 Kommentarer

T

Tanja

11. juni 2021

Hei. Husker du hvilket merke/hvor du kjøpte skall frie pistasjnøtter? Jeg har lett i 4 butikker men kan ikke finne det. Men uansett så var de kjempe gode, første gang jeg prøde pistasj utenom i iskrem når jeg var yngre. !! Var bare litt irriterende med det skallet på nøttene 🙂

Linda Stuhaug

11. juni 2021

Hei! Eg klarer ikkje hugse merket eg kjøpte i Norge, dessverre. Men denne har eg kjøpt fleire ganger fra iherb: https://no.iherb.com/pr/Eden-Foods-Organic-Pistachios-Shelled-Dry-Roasted-Lightly-Sea-Salted-4-oz-113-g/29763 🙂

M

Marina

17. juni 2022

Tights.no

J

Janita

25. mars 2021

Åh, nam! Jeg elsker pistasj, og jeg elsker daddelkulene dine – så disse må jeg virkelig prøve 😀 Blir de for salte om man bruker nøttene som er ristede og salte tro?

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Neida, det var det eg brukte 😀 Håper dei smaker!

R

Rita

24. mars 2021

Fant pistasjenøtter, saltet og ristet. Håper de kan brukes tusen takk for en kjempefin blogg.

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Jaja, dei kan brukast 🙂 Håper dei smaker!

H

Hilde

13. januar 2022

Ah, disse var nydelige, rett og slett😍

Linda Stuhaug

14. januar 2022

Så hyggelig 😀

N

Nina Birgithe Hennum

26. august 2021

Hei, dette ser så godt ut! Jeg har ikke blender men har tenkt til å kjøpe meg det. Jeg lurer da på hvor kraftig den må være for å klare å hakke dadlene? Hvor stor effekt har du på din? På forhånd tusen takk 🙂 Utrolig fin og inspirerende blogg du har 🙂

Linda Stuhaug

30. august 2021

Hei! Takk 🙂 Av blender bruker eg vitamix 2300i. Det handler ikkje kun om antall watt når det kjem til god blender, det handler også om skarpe kniver og ein god beholder! Vitamixen kan vertfall anbefalast 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg