Linda Stuhaug

Annonse

Gelegodis med smak av mango, appelsin og sitron

Gelegodis med smak av mango, appelsin og sitron
God fredag!
Påska nærma seg med stormskritt, og den neste veka vil eg ha litt fokus på oppskrifter som nettopp passer til påske; turmat, påskegodt, frokoster m.m 🙂 Idag har eg en oppskrift på påskeinspirert gelegodis eg har lyst å dele med dåkke. Sunn og deilig godis!
Denne har smak av mango, appelsin og sitron – og det var ein kjempegod kombinasjon!
Gelegodis har eg delt i fleire varianter tidligare, både med og uten frukt, med bær, med sukkerfri saft, med kun ferskpressa fruktjuice – og alle oppskriftene finner du HER. Det er med andre ord mange måter å variere denne snacksen på, og i dagens variant har eg brukt en blanding av fersk frukt og ferskpressa fruktjuice 🙂
Du trenger, 30-40 stk ♦ 200 g fersk mango (du kan og bruke fryst som du tiner) ♦ 1,5 dl ferskpressa appelsinsaft (2-3 stk appelsiner) ♦ 0,5 dl ferskpressa sitronsaft (1-2 stk sitron) ♦ 20 g gelatinpulver ♦ 2-3 ss valgfri søtning (eg brukte sukrin+)
Ha mango, appelsinsaft og sitronsaft i en bolle, kjør heilt glatt med stavmikser…
Ha det over i ein kjele og tilsett gelatinpulver og søtning…
Kok opp under omrøring (rør heile tida!)…
Hell blandinga over i silikonformer og sett i kjøleskapet til den er stivna. Deretter er det berre å brette gelegodisen ut av formene. Visst dei sitter litt fast: skyll baksida av formene godt med varmt vatn, så slipper dei lettare 🙂
Gelegodisen oppbevarer du i kjøleskap. Den står seg fint 1-2 veker i ein boks 🙂
Gult er kult – vertfall til påske!
Håper du har lyst til å prøve 🙂

God fredag!

Påska nærma seg med stormskritt, og den neste veka vil eg ha litt fokus på oppskrifter som nettopp passer til påske; turmat, påskegodt, frokoster m.m 🙂 Idag har eg en oppskrift på påskeinspirert gelegodis eg har lyst å dele med dåkke. Sunn og deilig godis!

Denne har smak av mango, appelsin og sitron – og det var ein kjempegod kombinasjon!

Gelegodis har eg delt i fleire varianter tidligare, både med og uten frukt, med bær, med sukkerfri saft, med kun ferskpressa fruktjuice – og alle oppskriftene finner du HER. Det er med andre ord mange måter å variere denne snacksen på, og i dagens variant har eg brukt en blanding av fersk frukt og ferskpressa fruktjuice 🙂

Du trenger, 30-40 stk
♦ 200 g fersk mango (du kan og bruke fryst som du tiner)
♦ 1,5 dl ferskpressa appelsinsaft (2-3 stk appelsiner)
♦ 0,5 dl ferskpressa sitronsaft (1-2 stk sitron)
♦ 20 g gelatinpulver
♦ 2-3 ss valgfri søtning (eg brukte sukrin+)

Ha mango, appelsinsaft og sitronsaft i en bolle, kjør heilt glatt med stavmikser…

Ha det over i ein kjele og tilsett gelatinpulver og søtning…

Kok opp under omrøring (rør heile tida!)…

Hell blandinga over i silikonformer og sett i kjøleskapet til den er stivna. Deretter er det berre å brette gelegodisen ut av formene. Visst dei sitter litt fast: skyll baksida av formene godt med varmt vatn, så slipper dei lettare 🙂

Gelegodisen oppbevarer du i kjøleskap. Den står seg fint 1-2 veker i ein boks 🙂

Gult er kult – vertfall til påske!

Håper du har lyst til å prøve 🙂

Annonse

19 Kommentarer

K

Karoline

27. mars 2021

Disse var bare nydelige!!

Linda Stuhaug

29. mars 2021

Så kjekt å lese, Karoline 😀

A

Amalie

26. mars 2021

Kan man bruke appelsinjuice, eller må det være saft fra ferske appelsiner? Isåfall, hvilken/hva slags appelsinjuice anbefaler du? ☺️

Linda Stuhaug

29. mars 2021

Eg vil virkelig anbefale å presse appelsinsafta sjølv – det er ein heilt anna smak i den kontra juice 🙂 Men alt går! Då vil eg egentlig berre anbefale å kjøpe en med høgt innhold av appelsin og som er ukonsentrert 🙂

S

Svanhild

17. april 2022

Hei! Og takk for kjekk og enkel oppskrift! :D Smaken var nydelig, og dei stivna fint! Sakna allikevel den "seigheten" som vanlig smågodt har. Har du noko innspel til det? :)

Linda Stuhaug

18. april 2022

Nei, det har eg dessverre ikkje. Denne oppskrifta er ikkje laga for å få den seigheten heller :) Usikker på korleis ein skulle fått det til...

S

Svanhild

28. april 2022

Tusen takk for svar! :)

Linda Stuhaug

1. mai 2022

:)

G

Gunvor

11. april 2022

Jeg prøvde meg på denne, men det ble bare som gelé. Aner du hva jeg har gjort galt? De ser så deilig ut på bildet..

Linda Stuhaug

12. april 2022

Kva meiner du? Det er jo gele...😅

K

Kjersti

10. april 2022

Kan man bruke gelatinplater i stedet for pulver?

Linda Stuhaug

11. april 2022

Det er godt mulig, men eg har ikkje testa det sjølv og har heller ikkje kontroll på mengden, dessverre😊

N

Nina

11. april 2022

^ Det lurer jeg også på!

M

Marte

31. oktober 2022

Vet du hvor mange gram agarpulver jeg kan bruke, dersom jeg skal prøve å lage disse veganske? :)

Linda Stuhaug

1. november 2022

Nei dessverre. Eg har ingen kjennskap til agar :)

N

Nina

11. april 2022

Testa ca halv oppskrift med 5 gelatinplater. Vet ikke hvor stive de skal være, men kunne sikkert brukt en plate til!

Linda Stuhaug

12. april 2022

Desse skal dere ganske stive :)

L

Lena

25. mars 2024

Bare et lite spørsmål - hvor er 🙂 fra?? Har former, men de er enten bittesmå eller stooore!

Linda Stuhaug

26. mars 2024

Eg meina dei er fra Clas Ohlson, men det er sikkert 6-7 år sida eg kjøpte dei😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg