Annonse
26. mars 2021
Gelegodis med smak av mango, appelsin og sitron
God fredag!
Påska nærma seg med stormskritt, og den neste veka vil eg ha litt fokus på oppskrifter som nettopp passer til påske; turmat, påskegodt, frokoster m.m 🙂 Idag har eg en oppskrift på påskeinspirert gelegodis eg har lyst å dele med dåkke. Sunn og deilig godis!
Denne har smak av mango, appelsin og sitron – og det var ein kjempegod kombinasjon!
Gelegodis har eg delt i fleire varianter tidligare, både med og uten frukt, med bær, med sukkerfri saft, med kun ferskpressa fruktjuice – og alle oppskriftene finner du HER. Det er med andre ord mange måter å variere denne snacksen på, og i dagens variant har eg brukt en blanding av fersk frukt og ferskpressa fruktjuice 🙂
Du trenger, 30-40 stk
♦ 200 g fersk mango (du kan og bruke fryst som du tiner)
♦ 1,5 dl ferskpressa appelsinsaft (2-3 stk appelsiner)
♦ 0,5 dl ferskpressa sitronsaft (1-2 stk sitron)
♦ 20 g gelatinpulver
♦ 2-3 ss valgfri søtning (eg brukte sukrin+)
Ha mango, appelsinsaft og sitronsaft i en bolle, kjør heilt glatt med stavmikser…
Ha det over i ein kjele og tilsett gelatinpulver og søtning…
Kok opp under omrøring (rør heile tida!)…
Hell blandinga over i silikonformer og sett i kjøleskapet til den er stivna. Deretter er det berre å brette gelegodisen ut av formene. Visst dei sitter litt fast: skyll baksida av formene godt med varmt vatn, så slipper dei lettare 🙂
Gelegodisen oppbevarer du i kjøleskap. Den står seg fint 1-2 veker i ein boks 🙂
Gult er kult – vertfall til påske!
Håper du har lyst til å prøve 🙂
Annonse
19 Kommentarer
Karoline
27. mars 2021
Linda Stuhaug
29. mars 2021
Amalie
26. mars 2021
Linda Stuhaug
29. mars 2021
Svanhild
17. april 2022
Linda Stuhaug
18. april 2022
Svanhild
28. april 2022
Linda Stuhaug
1. mai 2022
Gunvor
11. april 2022
Linda Stuhaug
12. april 2022
Kjersti
10. april 2022
Linda Stuhaug
11. april 2022
Nina
11. april 2022
Marte
31. oktober 2022
Linda Stuhaug
1. november 2022
Nina
11. april 2022
Linda Stuhaug
12. april 2022
Lena
25. mars 2024
Linda Stuhaug
26. mars 2024
SKRIV EN KOMMENTAR